H.K.G. davasında kilit soru cevabını buldu: 'O ifadeyi de ben vermedim!'

6 yaşında istismara uğradığı iddiasıyla başlatılan davanın mağduru H.K.G.'nin "kendi rızasıyla Kadir İstekli ile birlikte olduğunu" söylediği karakol ifadesiyle ilgili ilk sözleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 15.12.2022 09:28 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

6 yaşında cinsel istismara uğradığı, 14 yaşında zorla evlendirildiği iddiasıyla gündeme gelen H.K.G.'nin boşandığı eski eşi Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklama kararıyla gözaltına alındı.

H.K.G.'nin 2012 yılındaki soruşturmada neden şikayetçi olmadığı sorusu da cevabını buldu. H.K.G.'nin 2012'de Sancaktepe Çocuk Büro Amirliği'nde verdiği ifadede kullandığı "kendi rızam ile birlikteyim" ifadesinin kendisine ait olmadığını söyledi.

"SADECE İMZA BENİM"

Aynı tarihte kendisinin yerine kemik testine de başkasının sokulduğunu ifade eden H.K.G., polis merkezindeki beyanını ailesinin hazırladığını, kendisinin sadece imza attığını dile getirdi.

ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞTI

H.K.G.'nin 17.08.2012 tarihinde Sancaktepe Çocuk Büro Amirliği'ndeki ifadesinde şu sözler yer alıyordu:

"Yukarıdaki bilgiler doğrudur ve bana aittir. Ben yukarıda vermiş olduğum adreste resmi nikahsız eşim Kadir İSTEKLİ ile birlikte yaşamaktayım. Gayriresmi eşim Kadir İSTEKLİ ile tanışıp birbirimizi sevdik ve ailelerimizin onayı ve kendi isteğimiz ile 07.04.2012 günü Sancaktepe'de düğün yaptık. 07.04.2012 günü hiçkimsenin zorlaması ve baskısı olmadan kendi isteğim ve rızam ile ilk cinsel birlikteliğimi yukarıda vermiş olduğum adreste resmi nikahsız eşim Kadir İSTEKLİ ile yaşadım. Benim asıl yaşım 17'dir. Babam benim yaşımı okula gitmeden hafız olayım diye küçük yazdırmış. Resmi nikahımızı 16 yaşıma girince mahkeme kararı ile yaptırmayı düşünüyoruz. 17/08/2012 günü adet düzensizliğim nedeni ile Özel Afiyet Hastanesine annem ile birlikte gittik. Doktor küçük yaşta resini nikahsız olarak evli olduğumu öğrenince Polise haber verdi. Biz de Büro Amirliğinize geldik. Ben bu konu ile ilgili olarak kimseden davacı ve şikayetçi değilim. İşlemlerimin ardından annem Fatıma GÜMÜŞEL'e teslim edilmek istiyorum.

 

Son Dakika: Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı!Son Dakika: Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı!

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 10
  • Cooo 1 yıl önce Şikayet Et
    Kız bi şey söyledimi herkes inanıyor, Anne baba üç kardeş damat bişey söyleyince yalan oluyor. Benim anlayamadığım.
    Cevapla
  • Sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    amerikan senaryosu
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Duyumla dedikodu yapanlar dinde dedikodu haram
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek derdimiz adil bir yargılama ile adaletin yerini bulması. Henüz suçlamak için erken.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence. Bu kızın babası. Ve eşi kesinlikle en ağır cezayı alması gerekiyor hatra idam edilmeli ama üşkemizde yok. Ömür boyu hapis alsınlar çocuk ve onun acısını ruhunu korkusunu düşünün. Bu nasıl bşr sapıklık
    Cevapla
  • Ömer Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam mı? Kaç yaşındasın, sık sık yabancı kültürlerin dizi filmini izliyor musun? Müslüman mısın? Evet ise kitabını okuyor ve amel ediyor musun? Evet ise psikiyatriye görünür müsün rica ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi