Son Dakika: Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı

Son dakika haberine göre, 6 yaşındaki çocuğa istismar iddiasına yönelik davada kritik bir gelişme yaşandı. Kadir İstekli ve Yusuf Gümüşel hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hem eski eşi hem de babası tutuklandı.

GİRİŞ 15.12.2022 14:11 GÜNCELLEME 15.12.2022 14:14
Bu Habere 522 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre, 6 yaşındaki çocuğa istismar iddiasına yönelik davada kritik bir gelişme yaşandı. Kadir İstekli ve Yusuf Gümüşel hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hem eski eşi hem de babası tutuklandı.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğraması iddiasına ilişkin dava açılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşşel ile anne Fatıma Gümüşel’in "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Dini nikahıyla evlendirildiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında ise "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Ocak 2023 tarihine duruşma günü verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile müşteki H.K.G.’nin avukatı mahkemeye başvurarak sanıkların tutuklanmasını talep etti.

TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI

Talebi usul ve yasaya uygun bulan mahkeme, kaçma şüpheleri ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Soruşturmada davacı H.K.G. hakkında ise ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapor talep edildi.

İSTEKLİ GÖZALTINDA

Buna göre heyet Sanıklar Kadir İstekli ile Yusuf Ziya Gümüşel'in "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun CMK'nın 100/3. maddesinde gösterilen katalog suçlardan olması, CD çözümünü içerir bilirkişi raporu, bu suç için yasa öngörülen alt ve üst sınırları bu nedenle oluşan kaçma şüphesi, mevcut delil durumu" nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına oy birliğiyle hükmetti.

Kadir İstekli, Pendik'te gözaltına alındı.

BABA GÜMÜŞEL DE GÖZALTINA ALINDI

Hakkında "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı" suçundan yakalama kararı bulunan baba Yusuf Ziya Gümüşel İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinde gözaltına alındı.

TUTUKLANDILAR

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yusuf Gümüşel ile Kadir İstekli tutuklandı.

Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki kız çocuğuna istismar iddiasıyla ilgili açıklamaBakan Yanık'tan 6 yaşındaki kız çocuğuna istismar iddiasıyla ilgili açıklama

6 yaşındaki çocuğa istismar iddiası: Tutuklama talebi geldi, dava öne çekildi6 yaşındaki çocuğa istismar iddiası: Tutuklama talebi geldi, dava öne çekildi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 522
  • heykeltraş 1 yıl önce Şikayet Et
    müslüman akıllı olmalı. her adımını dikkatli atmalı. böyle saçma sapan konularla gündeme gelmemeli. ayıkla pirincin taşını.
    Cevapla
  • ibrahim tabanca 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir iddia doğru ise sonuna kadar tutuklasınlar yok kamuoyu baskısı ile bir zırva peşinde koşuluyorsa bu iş Gayretullaha dokunur ki mazlumun duası ile Allah arasında perde yoktur
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk Mahkeme bile görülmedi. Daha ortada kanıtlanmış birşey yok. Vatan hainliği ortadayken mahkeme görülmeden tutuklamayan sistem bugün daha idianame aşamasındayken tutuklamaya başladı. Eğer işin sonu tam tersi çıkarsa sonuç ne olacak? Daha önce istek vakfında 5 yaşındaki çocuğa tecavüz olayı gerçek çıktı mahkemesi sonuçlandığı hale böyle günlerce sayfalarca haber yaptınız mı? Bilip bilmeden yorum yazanlar istek tecavüzcüsü içinde sayfalarca yorum yazdınız mı?
    Cevapla
  • Ceren 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ailesinin başını yakan şeref yoksunu böyle böyle evlat kimseye nasip etmesin.
    Cevapla
  • Allah var gam yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin gibi insan görünümlü şeytanlardan da bizi uzak etsin. Suç kimsede değil o çocukta yani öyle mi? Susması gerekiyordu değil mi? Sen nasıl rezil bir insansın. Allah senin gibilerin şerrinden korusun herkesi
    Cevapla
  • ajanda 1 yıl önce Şikayet Et
    hırsızın darbecilerin başını tutup eğebiliyor musun sayın polis biraz nezaket lütfen
    Cevapla
  • Allah var gam yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlık mı adam öldürme mı yoksa bu olay mı? Sen de biraz insan ol birazcık da Müslüman ol da öbür tarafta biraz daha az yanasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: YSK kesin sonuçlarını açıkladı!
Başkan Altay'dan sessiz sedasız öğrencilere yıllık 126,5 milyon TL destek