Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiasıyla ilgili açıklama

Aile Bakanı Yanık, "Mağdur olan kişinin kimliğine, cinsiyetine yaşına bakmaksızın o mağduriyetler ne ise hangi başlıkta ise bununla ilgili gerekli çalışmaları bize intikal ettiği andan itibaren yaparız ve takibini sürdürürüz." dedi.

GİRİŞ 15.12.2022 16:24 GÜNCELLEME 15.12.2022 17:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Aile Bakanı Derya Yanık, çocuğa cinsel istismar davası iddiasına ilişkin, "Mağdur olan kişinin kimliğine, cinsiyetine yaşına, ideolojisine bakmaksızın o mağduriyetler ne ise hangi başlıkta ise bununla ilgili gerekli çalışmaları bize intikal ettiği andan itibaren yaparız ve takibini sürdürürüz. Nitekim H.K.G meselesinde de aynı ciddiyetle aynı dikkatle bakanlık olarak yetki ve sorumluluk alanımızda olan konuyu, olan çalışmaları yerine getirdik." açıklamasında bulundu.

Yanık, "'Hiçbir şey yapmadınız' diyen çevrelerin mağdurun bakanlığımız kuruluşlarında can güvenliğinin, bakımının, psikososyal desteğinin temin edildiği ortaya çıkınca bu sefer '2 yıldır şunu niye yapmadınız, bunu niye yapmadınız' diye bakanlığımızla hiçbir ilgisi olmayan bir takım mazeretleri öne sürmelerine biz şaşırmıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika: Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandıSon Dakika: Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı

"Dava bize ihbar edildiği andan itibaren müdahil olarak hukuki anlamda daha önce sosyal hizmet desteği olarak sürdürdüğümüz sorumluluğumuzu şimdi hukuki destek olarak da sürdürüyoruz." diyen Yanık, "Dosyaya ibraz ettiğimiz taleplerimiz çerçevesinde hem sanıkların tutuklu yargılanması noktasında hem de duruşmanın öne alınması noktasında ki taleplerimiz sayın mahkeme tarafından da kabul edildi ve karşılık gördü. Dolayısı ile bunları bir kez daha bu konudaki duruşumuzu kararlılıkla ifade etmek bakımından konunun paydaşları ile birlikte ifade etmenin önemine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA, DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadının psikolojik rahatsızlığı var mı ayrıca büyük yaşta evlenmiş çocuk değil toplumda köylerde birçok yerde 15 16 da evlenen çok bunları oyuna getirmişler bakanlık dğzgün insanlarla inceleme yaptırmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun iftiraya kurban ettiniz bir alemi inşallah buna vesile olanlar Buna müsaade ederler De hayırlısıyla aynı şekilde hapse girerler
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bakan/bakanlık bu yaklaşım ve tavırlarıyla farkına vararak ya da varmayarak Sn Cumhurbaşkanının Müslüman Halkın yanındaki kredisini tüketiyor, seçimler yaklaşıyor Müslümanların kalbini kıran kaybeder, dost söyler acı söyler.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    6 yaşında çocuk istismarı MİDENİZİ BULANDIRMIYOR MU. ellerinde ÇİRKEFLİK İLE İLGİLİ delil var. sizin elinizde ne delil var bu pisliğin üstünü kapatmak için yırtınıyorsunuz. YOKSA AYNI LANETLİ ZİHNİYETTEMİSİNİZ.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu mu yeni acklama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...