Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Ekrem İmamoğlu ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'İmamoğlu davası'na ilişkin TBMM'de yaptığı açıklamada, "Kendine güvenenleri, herhangi bir bahaneye sarılmadan delikanlıca (Cumhurbaşkanlığı) adaylığını ilan edip meydana çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

GİRİŞ 16.12.2022 22:20 GÜNCELLEME 17.12.2022 03:38
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM'de Bütçe görüşmeleri kapanış konuşmasında açıklama yaptı.

Oktay'ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Diyarbakır’da polis servis aracının geçişi sırasında, hain terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu yaralanan polislerimize ve bir sivil vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu saldırılar tam tersine milleti birbirine kenetleyecektir. Terörle mücadele kararlılığımızı da perçinleyecektir.

"GÜNDEM İNŞA EDİLMEYE ÇALIŞILDIĞINI GÖRDÜK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının, yargılandığı bir davada aldığı ceza üzerinden, gerek kamuoyunda gerekse Meclis’te konunun kendisiyle ilgisi olmayan bir gündem inşa edilmeye çalışıldığını gördük. Öncelikle şu hususları ifade etmek isterim: Anayasamızın “Yargı Yetkisi” başlıklı 9’uncu maddesinde, yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılmaktadır.

CHP'den İmamoğlu'nu üzecek açıklama! 6'lı masada yer yerinden oynayacakCHP'den İmamoğlu'nu üzecek açıklama! 6'lı masada yer yerinden oynayacak

"AÇIKÇA HÜKÜM ALTINA ALINMIŞTIR"

Anayasamızın 138. Maddesinde; Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisi'nde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru sorulamayacağı, görüşme yapılamayacağı veya herhangi bir beyanda bulunulamayacağı; yasama ve yürütme organları ile idarenin, mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğu, bu organlar ve idarenin, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremeyeceği ve bunların yerine getirilmesini geciktiremeyeceği açıkça hüküm altına alınmıştır.

İmamoğlu'nun hakaret davasında flaş gelişme! İstinaf yoluna gidilecekİmamoğlu'nun hakaret davasında flaş gelişme! İstinaf yoluna gidilecek

"YARGI KARARI HAKKINDA BEYANDA BULUNMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Bizim bir yargı kararı hakkında beyanda bulunmamız mümkün değildir. Yargısal süreçler devam etmektedir. Yani karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme, ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir.

"ALET EDİLMESİ TRAJİKOMİK BİR GÖRÜNTÜDÜR"

Mahkeme kararlarının arkasında “siyasi akıl” aramak, “siyasal akılsızlığın” ta kendisidir. Muhalefetin kendi içindeki Cumhurbaşkanı adaylığı kavgasına, bu mahkeme kararının alet edilmesi trajikomik bir görüntüdür.

"DELİKANLICA ADAYLIĞINI İLAN EDİP MEYDANA ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Muhalefetin, yargısal süreci devam eden mesele üzerinden algı operasyonlarına giriştiğini vurgulayan Oktay, "Kendine güvenenleri, herhangi bir bahaneye sarılmadan delikanlıca (Cumhurbaşkanlığı) adaylığını ilan edip meydana çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Atamız Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz tiyatro ya devam Bizde Reis le yola devam
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey İmamoğlu ve avaneleri. İstanbul tarihinde şu ana kadar en beceriksiz ve en pasif ve de en cahil bir belediye başkanı oldunuz. İstanbul u pisliğe yokluğa borç bataklığına militanlara teslim ettiniz. Amma ne hikmetse hala küfürbaz ve ahlaksız sözlerinizi savunacak kadar da alçaldınız. Bak aslanım küflü ve çürük tenekeyi ne kadar sürtersen sürt asla parlamaz ve ondan bir halt çıkmaz. Madem ki çek restini adayım de çık ortaya da endamını görelim Boyun ölçüsünü meral ablam ile birlikte alırsınız.
    Cevapla
  • Mehmet 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN seçimin birinci turunda YÜCE ALLAH'IN izniyle kazanacaktır.
    Cevapla
  • YİĞİT BASKİL 1 yıl önce Şikayet Et
    İMAMOGLU MALATYAYA GITTİ MALATYSPOR KAŞKOLU TAKTI DEDIKI BEN BUNA ELİMI SÜRDÜM YA BUNDAN SONRA BAŞARI GELIR.MALATYASPOR 6 HAFTA ÖNCE KÜME DÜSTÜ RİZEYE GİTTİ RİZE KÜME DÜŞTÜ Ekrem bey ALLAH aşkına siz gidin Amerikaya başkan olun orada fırtına tusunami sel deprem olurda sizin sayenizde dünya rahatlar böylece insanlığa büyük bir katkınız olur
    Cevapla
  • Türkiyem 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu da CHP genel başkanlığına aday değilim diye diye kasetle deniz Baykal’ın başını yedi şimdi sıra kendisine geldi beslediği Meral ablası ABD aldığı talimatla batı Elemanı imamoğlunu sahaya sürecek ve kendi adayı olarak seçime sokacak ama şunu fark edemiyorlar bu aziz millet açlıktan ölse de vatanı satmaz ..
    Cevapla
  • dikdur eğilme 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben emin değilim bir kısım varki cebini düşünüyor yokluk sıkıntıyla imtihan olmak istemiyor. Davası ideali olmayan günü birlik yaşayan 10 15 milyon vatandaşı var malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık