Şebnem Korur Fincancı'nın cezası onandı

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle aldığı 7 bin 80 TL para cezası, istinaf mahkemesince onandı.

GİRİŞ 04.01.2023 11:59 GÜNCELLEME 04.01.2023 13:21
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, başbakanlığı döneminde hakaret ettiği iddiasıyla 7 bin 80 TL para cezasına çarptırılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın cezası, istinaf mahkemesince onandı.

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Gezi Parkı eylemleri döneminde attığı bir tweet gerekçesiyle dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava, 16 Şubat 2021'de İstanbul Anadolu Adliyesi 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanmıştı. Mahkeme, Fincancı hakkında 7 bin 80 TL para cezası vermişti. Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu'nun itirazı üzerine kararı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin aykırılık olmadığı gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Bunun üzerine avukat Eyüboğlu, istinaf mahkemesinin ret kararına karşı Yargıtay'a temyiz talebinde bulundu.  

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Komik bir durum.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende şirketin logosunun olduğu tişörtü giyip, hakaret edeyim. Bu kadar ucuza reklam bile kalmadı.
    Cevapla
  • şeriati osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    7000 bin tl KDV indirimi yada peşin indirimi olsun trafik cezası gibi
    Cevapla
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir FİNCAN ceza
    Cevapla
  • namık54 1 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel, aferin bas parayı et hakareti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otopsi fotoğrafları ortaya çıktı! Cem Garipoğlu soruşturmasında yeni gelişme...
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti