TSK'ya iftira atan Fincancı hakkında karar verildi!

TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

GİRİŞ 11.01.2023 16:10 GÜNCELLEME 11.01.2023 17:00
Bu Habere 406 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Katıldığı PKK ile iltisaklı bir televizyon kanalında, "Terör örgütü PKK propagandası" yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada son savunmaların alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, Fincancı'nın "Silahlı terör örgütü PKK propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Suçun basın yayın yolu aracılığıyla işlendiğine kanaat getirerek cezanın 3 yıl 3 aya çıkarılmasına hükmeden mahkeme, verilen cezanın sanık üzerindeki olası etkileri nedeniyle Fincancı'nın 2 yıl 8 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasını karara bağladı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

BM'den Türkiye'ye küstah sözler: Derhal serbest bırakınBM'den Türkiye'ye küstah sözler: Derhal serbest bırakın

İDDİANAMEDEN

TTB Başkan Şebnem Korur Fincancı hakkında, terör örgütü PKK ile bağlantılı bir televizyonda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. İstanbul'da evinde gözaltına alınan Fincancı, 27 Ekim 2022'de Ankara'da sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin meşru müdafaa kapsamındaki legal faaliyetleri ile terör örgütünün illegal faaliyetlerini bağdaştırma suretiyle "terör örgütü propagandası" yaptığı belirtilen sanık Fincancı'nın 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Fincancı'nın ikamet yerinin İstanbul olması, soruşturmanın da burada yürütülmesi nedeniyle İstanbul'daki ağır ceza mahkemesinin yargılamaya yetkili olduğuna karar vermiş, dosyayı yetkisizlikle İstanbul'a göndermişti.

Fincancı'nın yargılanmasına başlanan 23 Aralık 2022'deki ilk duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcılık, "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunmuştu.

FİNCANCININ AVUKATI: KARAR SÜRPRİZ OLDU!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik açıklamaları nedeniyle 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası ve tahliye kararı verilmesi sonrası, adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, bu kararı beklemediklerini, çok mutlu olduklarını söyledi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmada Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, 'Silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanık Fincancı'nın tutuklu kaldığı süre ve ceza miktarını göz önüne alarak tahliyesine hükmetti. Kararın ardından duruşmaya katılanlar, Çağlayan Meydanı'nda toplandı.

Duruşmaya katılan Türk Tabipler Birliği temsilcileri, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, "Çok değil, birkaç saat sonra Bakırköy'de cezaevinin önünde yine hep beraber alkış ve halaylarımızla Şebnem Hocamızı karşılayacağız. Ceza da verildi ama tahliye kararına çok sevindik, sürpriz oldu. Hiç beklemiyorduk, o nedenle çok mutluyuz." dedi.

"ŞEBNEM HOCAMIZIN BUGÜN TAHLİYESİNİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten ise, "Şebnem Hocamızın bugün tahliyesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Hiç yaşanmaması gereken bir süreç, 2,5 aydan uzun bir sürenin ardından sonlandı. Şebnem Hocanın aldığı ceza bizlerin aklında ve vicdanında yok hükmündedir" dedi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 406
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    demokrasimiz kime göre,anayasa kanunlarimiz Avrupa, kılık kiyafetimizde dahil, birde düşünce özgürlüğü var...mış...bu insan adlı tip baskanliginda yetkili idi, kime nasıl hizmet vermiş...,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kelimeler yetersiz kaldığı bir yerdeyiz.baklava çalan çocuğu hapse at.bunun gibi hainleri serbest bırak iyi vallahi
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    kadin Resmen benim askerime iftira atiyor ülkeme iftira atiyor. 2 sene ceza tahliye .bu nasil is.sebnem kaldigin yerden devam.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kaldığı yerden devlete iftiraya devam eder böyle adalet mi olur
    Cevapla
  • BÜLENT 1 yıl önce Şikayet Et
    bir yerde idarecilik yapmakla yaşadığın ülken hakkında toplu ilgilendiren konunuları konusurken konusmaları iyi seçmeli bu vatan sahipsiz değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması