İBB'nin Tuzla fiyaskosu! 11 projenin hiçbiri tamamlanamadı... Tuzlalılar harekete geçti

İBB'nin Tuzla’ya vaat ettiği 11 projenin hiçbirisinin hayata geçirilmemesi Tuzlalı vatandaşları harekete geçirdi. Başlatılan imza kampanyasında 1 günde 1000 imza sayısı aşılırken, İBB’ye çağrı yapıldı: Yatırımları tamamlayın!

İBB'nin Tuzla fiyaskosu! 11 projenin hiçbiri tamamlanamadı... Tuzlalılar harekete geçti
İBB'nin Tuzla fiyaskosu! 11 projenin hiçbiri tamamlanamadı... Tuzlalılar harekete geçti
GİRİŞ 04.01.2023 18:01 GÜNCELLEME 04.01.2023 18:01
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 300 bin kişilik nüfusuyla İstanbul’un en stratejik ilçeleri arasında yer alan Tuzla, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından adeta cezalandırılıyor. Anadolu  bölgesinin kalbi sayılan 17 mahallesiyle İstanbul’un kilit ilçelerinden Tuzla’nın kalkınması için İBB’nin 2019 yılı öncesinde başlattığı projeler, CHP’li İmamoğlu yönetimi tarafından akamete uğratılırken, yapımı için söz verilen projelerle ilgili ise hiçbir adım atılmadı.

Tuzla’ya inşa edilecek olan veya yapılacağı ilan edilen 11 proje, CHP’li İBB tarafından tamamlanmadı.

Şadi Yazıcı, İmamoğlu'nun iddialarını çürüttüŞadi Yazıcı, İmamoğlu'nun iddialarını çürüttü

İMAMOĞLU'NUN SÖZLERİ MİTİNG MEYDANLARINDA KALDI

  • Tuzla-Tavşantepe Metro Hattı projelendirilmiş olmasına rağmen hayata geçirilmedi. 3 Şubat 2020’de inşaat başlatma töreni yapıldı. Proje için 86 milyon € kredi bulunduğu açıklandı ve hattın 2022 yılında bitirileceği duyuruldu. Aynı süreçte 34 milyon € ek bono bulunduğu açıklandı. Buna karşılık bitiş tarihi, önce 2024 sonra 2025 yılına ertelendi. 2 defa TBM (Tünel Delme Makinesi), 2 defa da başlama töreni yapılan Tuzla-Tavşantepe Metro Hattının ne zaman hizmet girmesi hayal oldu.

  • Tuzla-Organize Sanayi Metro Hattı için tek kazma dahi vurulmadı. İmamoğlu'nun miting meydanlarında dillendirdiği projenin ne yatırım çalışmaları başladı ne de takvimi belirlendi.


     
  • Sebze meyve Hali Projesi 2018 yılında başlatılmasına rağmen nihayetlendirilemedi. CHP'li İBB'nin 2021'de bitirileceğini duyurduğu projenin akıbeti meçhul.


     
  • Hacetderesi Peyzaj Projesinde hiç mesafe alınamadı. 2018 yılında projelendirilip, Tuzla Belediyesince kamulaştırılma yapılan ve halen %20 tamamlanma düzeyinde olan 130 bin metrekarelik peyzaj projesinde kayda değer bir ilerleme yok.




  • SADECE YÜZDE 5!

  • Kamil Abdüş Gölü çevre düzenlemesi de ilgisizlikten nasibini aldı. 2019 yılına kadar %15'i tamamlanarak CHP'li yönetime devredilen projede 4 yılda sadece %5 ilerleme sağlanabildi.



     
  • Aydıntepe-Sabiha Gökçen Havalimanı yolunun yüzde 80’i AK Parti döneminde tamamlanmasına rağmen 2019’dan beri %20’lik aşama bir türlü  bitirilemedi.


     
  • Benim Köyüm Benim Çiftliğim projesinin AK Parti döneminden sonra sadece %5’lik bölümü kaldı ancak CHP’li İBB bu hizmeti de tamamlayıp 4 yıldır açılışını yapamadı.


     
  • D100 – E5 yan yolları çalışmasının 2019 seçimlerine kadar yarısı bitirildi ancak kalan bölümünün inşaatını mevcut İBB yönetimi beceremediği için yol projesi de bekliyor.


     
  • D100-Hünkar Çayırı Geçiş Köprüsü projesi, büyük kısmı 2019 seçimleri öncesinde tamamlanmasına rağmen bitirilemedi.



     
  • Atık Yakma Tesisi projesi hala bekliyor.


     
  • Tuzla Şehir Hatları seferleri ve Tuzla Deniz Ulaşımı Projesi vaadini CHP’li İmamoğlu 4 yıldır tutmadı.

1 GÜNDE 1000 İMZA

Tuzla’nın gelişimi için gerekli 11 projenin hayata geçirilmesi için Tuzlalılar imza kampanyası başlattı. 3 Ocak 2022’de başlatılan imza kampanyasındaki imza sayısı 1 günde 1000’i aştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetimine Açık Davet” başlığıyla açılan imza kampanyasında “İstanbul’a hizmet etmek için en büyük kamu kaynağını kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetimini, İstanbul’un Doğu Yakası Tuzla sakinleri olarak Tuzla’ya karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. 2019 öncesinde başlanan yatırımların tamamlanmasını, seçim meydanlarında Tuzla’ya verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Her platformda dile getirdiğimiz taleplerimizi açık bir davet şeklinde dile getiriyor, yineliyoruz.” denildi.

İmza kampanyasına destek vermek isteyen İstanbullular, aşağıdaki bağlantı linki üzerinden imzasını ekleyebiliyor:

https://tuzladanibbyeacikdavet.com

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 35
  • istanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    hani hersey cok guzel olacakdi sadece Tuzla degil İstanbulda hic birsey yapmadilar yapdiklari yasadışı. personel alip binlerce devletin isine yerlestirdiler chp bu sasirmadikki
    Cevapla
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten chp ye oy verenler hizmet icin oy vermiyorki onlar icin chp li biri olsunda yeterki orada bos bos otursun. tiryakilik olmus ,baska bir partiye oy vermekden korktuklari yeniliği kabullenemedikleri icin veriyorlar. neredenmi biliyorum cunku , aile yakinlarimdan ve akrabalarimdan.
    Cevapla
  • Vatansevdalisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel olmuş özellikle de patates soğan deyip te oyunu satanlara aslında kendilerine ve güzel İstanbula oldu olan
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şovmen!
    Cevapla
  • İbrahim Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem sadece show yapar iyi vaat verir ve verdiği hiçbir vadi de yerine getirmez çok iyi show yapar sadece herşey çok güzel olacak alin oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İslam ülkelerine Gazze çağrısı: Bu davaya sahip çıkın!
Kassam Tugayları ve İslami Cihad son dakika duyurdu: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü