İtirazdan itiraf çıktı: Murat Ongun'dan manipülasyon, İmamoğlu’nun avukatından ifşa!

İBB Başkanı İmamoğlu'nun ceza aldığı davada "yargıya talimat verildiği" iddiasına dayanak yapılan "hakimin değişmesi" konusunda bizzat kendisinin başvurduğunu Haber7 ortaya çıkarmıştı. İmamoğlu cenahından Haber7'yi doğrulayan itiraf geldi.

GİRİŞ 14.01.2023 16:32 GÜNCELLEME 15.01.2023 10:00
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı davada "yargıya talimat verildiği" iddiasına dayanak yapılan "hakimin değişmesi" konusundaki dezenformasyon Haber7'nin yayınladığı belgelerle çöktü.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun “Buradan bir şey çıkmaz” dediğini ve Adalet Bakanlığı tarafından sürgün edildiğini öne sürdüğü Hakim Hüseyin Zengin'in davadan azledilmesi için reddi hakim talebinde bulunduğunu Haber7, ilk kez 28 Aralık'taki "Algıyı çökerten belge: İmamoğlu, o hakim için 3 kez 'reddi hakim' talebinde bulunmuş" başlıklı haberiyle ortaya çıkardı.

Algıyı çökerten belge: İmamoğlu, o hakim için 3 kez 'reddi hakim' talebinde bulunmuş!Algıyı çökerten belge: İmamoğlu, o hakim için 3 kez 'reddi hakim' talebinde bulunmuş!

SESSİZLİĞİ ALGI OPERASYONUYLA BOZDULAR

28 Aralık'ta yayınladığımız belgeli haberimizle sessizliğe bürünen İmamoğlu ekibi, günler sonra yalanı farklı bir boyutla konu edindi.

İBB Basın Yayın Halkla İlişkiler Danışmanı Murat Ongun “3 kez değil, 1 kez reddi hakim talebinde bulunduk” diyerek hem itiraf hem manipülasyona imza attı.

İmamoğlu avukatlarının, Hüseyin Zengin ile ilgili reddi hakim talepli olarak 3 kez mahkemeye başvurduğunu Haber7, dün bir kez daha belgeleriyle kamuoyuna duyurdu.

Murat Ongun'un yalanı ortaya çıktı! Dilekçeler deşifre olduMurat Ongun'un yalanı ortaya çıktı! Dilekçeler deşifre oldu

İTİRAZ EDERKEN YİNE İTİRAF ETTİLER

Geniş yankı uyandıran haberimiz üzerine İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat ve Danışmanı Murat Ongun'dan ikinci kez itiraf yollu açıklama geldi.

Haber7'nin haberine cevap veren Ongun, “Hukuk müşaviri edinmenizi öneririz: reddi hakim dilekçesi dediğiniz, üst mahkemelerce incelenme sürecinde verilen dilekçelerdir. Bakan Beyi de böyle yanılttınız herhalde. @Haber7” dedi.

 

İMAMOĞLU'NUN AVUKATINDAN ‘REDDİ HAKİM’ İTİRAFI

Ongun'un ardından benzer bir açıklama da, İmamoğlu adına mahkemeye reddi hakim talebinde bulunduğunu ortaya çıkardığımız avukat Kemal Polat'tan geldi 

Kemal Polat, hakim Hüseyin Zengin için verdikleri reddi hakim talebini itiraf ettiği açıklamasında şunları söyledi:

“Tek bir hakimin reddi sürecinde verilen itiraz dilekçeleri, öyle görmek isteyene 3 kez ret talebi gibi görünebilir. Hakim de aynı tavırla aynı gerekçeyi 3 kez cezayı artırmak için kullanmıştı. Gerçeği eğip bükerek verilen bir kararın yansımasının da aynı öyle olmasına şaşmamalı…”

Hem Ongun hem avukat Polat'ın itiraz ederken itiraf ettikleri, söz konusu hakimin görevden alınması için reddi hakim talebinde bulundukları gerçeği oldu.

HABER7 ORTAYA ÇIKARDI: REDDİ HAKİM İÇİN 3 KEZ TALEPTE BULUNDULAR

İmamoğlu'nun avukatları aracılığıyla 29 Mart 2022, 19 Nisan 2022 ve 21 Nisan 2022 tarihlerinde reddi hakim talepli olarak 3 ayrı dilekçe ile mahkemeye başvuru yapıldığı ortaya çıkmıştı.

HANİ SÜRGÜN EDİLMİŞTİ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 3 kez reddi hakim talebiyle “tarafsız olmadığını” savunarak değişmesini istediği hakim üzerinden algı operasyonu başlatmıştı. İmamoğlu, davadan el çektirilmesini istediği hakimin "sürgün edildiğini" öne sürmüştü.

İmamoğlu, İBB’ye yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede bu konuya da değinerek, “Ahmak davasında 'Bu davadan ceza çıkmaz' diyen hakim başka bir kente sürülüyor. Terör soruşturmasında da müfettiş grubunun lideri merkeze çekiliyor yerine malum zihniyette biri getiriliyor. Bize dönük saldırıların belirli bir takvim ve disiplin içinde yürüdüğünü net olarak söylüyorum. Bunlar sıradan olaylar değil. Bu süreçlere karşı çıkanlar da ister hakim ister baş müfettiş olsun bu insanlarda ortadan yok ediliyor.” demişti.


BAKAN BOZDAĞ'I YALANLAMAYA KALKIŞMIŞTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın davanın ilk hakimi ile ilgili 3 kez reddi hakim talebinde bulunulduğuna ilişkin sözlerini yalanlamaya kalkan İBB Başkan Danışmanı Ongun, daha önceki açıklamasında, "Doğru değil. Bir kez reddi hâkim başvurusunda bulunduk. Reddi hâkim talebi yargılamanın üçüncü celsesinde, 23 Mart 2022'de oldu. Bir kez de siyasi yasak kararı veren Hâkim Mehdi Koşul için böyle bir talebimiz oldu. Onu da yedinci celsede, 11 Kasım 2022'de yaptık” demişti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    İddialarına göre "Buradan birceza çıkmaz" diyen hakimi Kendileri sanırım Mağdur olamayız diye REDDETTİLER. Ceza çıkıncada Eski hakim ceza vermeyecekti sürdüler Yalanıyla Mağdura yattılar. Her şeyleri YALAN.
    Cevapla
  • recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cenah ne yer ne içer hiç ayık bir yönetici yokmu her dalda koşamaya ne gerek ve seçimi kazanılmış görev taksimi yapılmış sizin başka bir göreviniz yok sizin mesainiz önce aileniz sonra başarılı tarafsız milletinizi hizmet vermek
    Cevapla
  • Bi bakıp çıkıcam 1 yıl önce Şikayet Et
    Murat ongun,sen edinmişsin hukuk müşaviri belli,bak millete ders vermeye bile başlamışsın , böyle tweet atınca millet seni bilgili biri zannediyor......
    Cevapla
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele net göstermelik bir ceza veririm kahraman yapmaya çalışmışlar daha bunun neyini anlamadınız
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların her işi böyle yalan dolan , nasılsa seçmeni hemen inanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler