Sahte engelli raporu hazırlayan çeteye 18 ilde operasyon: 380 gözaltı kararı var

İzmir merkezli 18 ilde sahte engelli raporu hazırladığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda, 380 şüpheli için gözaltı kararı, 51 kişi yakalandı.

Sahte engelli raporu hazırlayan çeteye 18 ilde operasyon: 380 gözaltı kararı var
Sahte engelli raporu hazırlayan çeteye 18 ilde operasyon: 380 gözaltı kararı var
GİRİŞ 17.01.2023 14:52 GÜNCELLEME 17.01.2023 14:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte engelli raporu hazırladığı belirlenen suç örgütüne yönelik harekete geçti.

İzmir merkezli 18 ilde doktor, memur ve sahte rapor sahiplerinin de aralarında olduğu, haklarında gözaltı kararı verilen 380 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonun sürdüğü bildirildi. 

51 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İzmir merkezli 18 ilde, sahte engelli raporu çıkardıkları belirlenen; aralarında organizatör, 'joker' ve hastane çalışanlarının da olduğu 380 şüpheliye yönelik operasyon sürerken, haklarında gözaltı kararı bulunan 51'i yakalandı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 tabanca, 310 mermi, 49 bin 700 lira, içinde birçok notun bulunduğu 6 ajanda, başkalarına ait hesap dekontları, çeşitli isimler adına düzenlenmiş 27 sahte sağlık kurulu raporu, 105 sentetik hap, çok sayıda muayene kağıdı ve dijital materyal ele geçirildi. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Burası Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göz boyama baskınindan bir hafta sonra bütün çeteler serbest kalacak ve herşey kaldığı yerden devam.
    Cevapla
  • Dünya Fani 1 yıl önce Şikayet Et
    trafik kazası geçirdik. Karşı taraf yüzde 0 özür çıktığı için sigorta ilk etapta red etti. Sonra ne oldu nasıl oldu bilmiyorum. Avukatı değiştirdiler. yüzde 9 özür ve 186.000 TL para aldılar avukat 50.000 TL para vermiş karşı tarafa 136.000 TL yi kendi cebine atmış. Şimdi avukat ceza davasından avukatlık parası almak için davayı sürdürüyor hala...
    Cevapla
  • Ayarcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Memleketin çivisi çıkmış.... hırsız çok.Allah korkusu yok....
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kaç kişinin kaç gerçek engellinin hakkına girdi Allah bilir
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastam 18 yıldır hastahanelerdeyim. Tedavi görüyor ve yurtdışından ilaçlar geliyor 15 sefer ameliyat olmuş Türkiye'de en fazla 3 kişide bulunan bir hastalik her iki ayağı pilatinlerle dolu ve 4 bölümde tedavileri devam etmekte aynı zamanda ömrü bitene kadarda bitmeyecek ama buna Elazığ Fırat hastahanesi hiç birşeyden faydalanmaması için rapor vermiş bu çocuğun tüm hakkı ve hukuku bunlara zehir zıkkım olsun devlet gerçek manada mağdur olanlara sahip çıkmalı torpille bu mağdur olan hastaların önüne kim geçiyorsa Allah bin türlü belasını versin bıktım artık bıktım sayın cumhurbaskanım sesimizi duy devletin verdiği kanunlar gerçek manada hasta olanlara değil bu şekilde torpillilere işliyor.
    Cevapla
  • davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şifa ve sabr versin.Allah onların da belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar