Bitirilmeden açılan Bostancı-Dudullu metrosundan skandal görüntüler gelmeye devam ediyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılış şovunun perde arkasından vahim görüntüler geliyor. Bostancı-Dudullu metrosunun tam olarak bitmediği, birçok durağında ciddi eksiklikler olduğu ile ilgili vatandaşlarda görüntüler gelmeye devam ediyor.

GİRİŞ 18.01.2023 00:29 GÜNCELLEME 18.01.2023 00:30
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

6 Ocak 2023'te İBB tarafından yolcuların hizmetine açılan 'M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı'nda çekilen görüntülerde, gerekli alt yapı çalışmalarının henüz tam anlamıyla bitirilmediği görülüyor. Yürüyen merdivenlerin çalışmadığı İmes istasyonunda tavanın sıvalarının dahi yapılmadığı görüntülere yansıdı.

İBB: TAMAMEN İNŞA EDİLDİ

Anadolu Yakası’nın 3. metro hattı olan M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı'nın tamamının inşa edildiği iddia edilmişti.

Yapımına Şubat 2016'da AK Parti yönetimindeki İBB tarafından başlanan hattın yüzde 70'lik kısmı Temmuz 2019'a kadar bitirildi. Kalan %30'luk bölümünü 4 yılda tamamlayamayan İmamoğlu'nun açılış şovu yapması dikkat çekmişti.

Olayı daha ilginç kılansa, İBB iştiraklerinden olan Metro İstanbul'un internet sitesinde M8 metro hattının istasyonlarının tamamen inşa edildiği ifadesinin yer alması oldu.

16 Ocak'ta çekilen Ayşekadın İstasyonu girişi

AÇILIŞI YAPAN HAT TAMAMLANAMADI

Geçtiğimiz günlerde de söz konusu metro hattının bazı duraklarında giriş-çıkışların hala kapalı, birçok asansörün kullanılamadığı ve inşaat halinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Açılış töreninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, altılı masadan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener ve Gelecek Partisi'nden Ahmet Davutoğlu da eşlik etmişti.

"DURMA İŞİ NASIL OLUYOR?"

İstanbul'da Dudullu-Bostancı Metro hattının açılışına katılan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen ilginç diyalog dikkat çekmişti. Kılıçdaroğlu, sürücüsüz metronun nasıl durduğunu sorarken Meral Akşener de şaşırmış gibi davranıp, "Aynı Paris'teki gibi ha" sözlerini sarf ederek, Türkiye'de yıllardır var olan sistemi sanki ilk defa görmüş gibi göstermeye çalışmıştı.

İşte 3'lü arasında geçen o çok tartışılan diyalog;

Kılıçdaroğlu: Durma işi nasıl oluyor?
İmamoğlu: Otomatik
Akşener: Aynı Paris'teki gibi ha

Açılış var hizmet yok... Dudullu-Bostancı metrosu yarım yamalakAçılış var hizmet yok... Dudullu-Bostancı metrosu yarım yamalak

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 209
  • Baygolge 1 yıl önce Şikayet Et
    En çokta marala güldüm, beden dudulluda kafa pariste. Kemale gulmedım, gül gül nereye kadar
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Metroyu dün kullandım Bostancı dan Mevlana istasyonuna 14 dakikada geldim istasyonlarda 3 çıkıştan 1 tanesi tamamlanmış ne fark eder metro çalışıyor insanlar 2-3 kat fazla zamanda minibüste otobüste gidecekleri yere rahat bir şekilde hızlı ulasiyorlar emeği geçenlere teşekkürler yapilan her hizmet kıymetlidir
    Cevapla
  • Hatice kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak partinin dört dörtlük hizmetlerini neden takdir etmiyorsunuz madem gerçekçi olalım yapılan hizmetleri inkar etmeyin lütfen
    Cevapla
  • Gaziantepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Marmaray bitmeden açıldı diye yırtınan YM (Yeminli Muhalif)'ler iddialarını ispat için imdat frenlerini çekiyorlardı. Malum yurtdışından kemiklenen (pardon fonlanan) satılmış gazetenin birisi de "ne var yani vatandaş merak edemez mi" diyerek vatan haini itlerini savunmuştu. Ben de o zaman bu meraklı(!) satılmışlar için "Maramaray'ın dışında onlarca metro hattı var. Biraz da onları merak etse ya" diye yorum yapmıştım.
    Cevapla
  • Cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncekilerin de kıymetini böyle bildin mi. Bugün de havaalanı metrosu açılacak. Bak bakalım eksiği var mı. Risk i var mı. Bostancı hattında bir yangın çıkarsa nerden kaçacaksın. Emniyetin nasıl sağlanacak.?
    Cevapla
  • Lockon Stratos 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim olmasa açmayacağı metro hattını 4 yıl sonra açmayı başardı helal olsun . :⁠-⁠\ buna'da şükür.
    Cevapla
  • alpay Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Metro gayet güzel çalışıyor, iyi ki de açıldı, ufak tefek bitmemiş işler var mı var, henüz çalışmayan asansör vs gibi ama önemli değil, yürüyen merdivenlerin hepsi çalışıyor, 1-2 ay içinde herşey tamamlanir. Emeği geçen Sn İmamoğlu başta olmak üzere herkese teşekkürler .
    Cevapla
  • A.altiparmak 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşinim bu metronun 100 de 70 i imamoglundan öncesi yapılmıştı saten tşk edeceksen oncekilerede et. Sadece İmamoğlu yapmış gibi lanse etmeyi bırakın
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg fabrika sını yalanlayan ALTAYLI bu konularda hic konusmuyor. Mamasi kesilir. U
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!