"Kılıçdaroğlu'na vasiyetimdir" diyen Doç. Dr. Palabıyık: PKK'ya destekten vazgeç

Bitlis Eren Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Adem Palabıyık, terör örgütü PKK’dan ölüm tehditleri aldıklarını vurgulayarak, PKK, bizleri tehdit ediyor. Biz de Kılıçdaroğlu'na vasiyetimizi açıklıyoruz; PKK'ya destek vermekten vazgeç" dedi.

"Kılıçdaroğlu'na vasiyetimdir" diyen Doç. Dr. Palabıyık: PKK'ya destekten vazgeç
"Kılıçdaroğlu'na vasiyetimdir" diyen Doç. Dr. Palabıyık: PKK'ya destekten vazgeç
GİRİŞ 18.01.2023 23:26 GÜNCELLEME 18.01.2023 23:35
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) görevli Sosyolog Adem Palabıyık, PKK'nın artık her türlü tehdidi yaptığını belirterek, Kılıçdaroğlu'na seslenerek PKK'ya verilen destekten vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: BU BİR SİYASAL TİYATRODUR

Kılıçdaroğlu'nun, SADAT üzerinden yaptığı eleştirilerin beraberinde kendisine yönelik bir tehdit olduğuna işaret eden Sosyolog Adem Palabıyık, "Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için her şeyi yapıyor, hatta yaptıkları devletin bekasına aykırı olsa dahi gözünü kırpmıyor. HDP ile yapmak istediği işbirliği sebebiyle HDP'ye çeşitli vaatlerde bulunuyor. Masa üzerinde yapılan pazarlıkların sonucunda HDP'ye bakanlıkların verileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Sadece bu da değil, CHP içindeki birçok isim İHA ve SİHA gibi sanayi savunmamızı güçlendiren öğeleri yok etme sözü dahi veriyor. Bir program sırasında SADAT reklamını gören Kılıçdaroğlu, kendisinin tehdit edildiğine yönelik açıklamalar yapıyor ve vasiyet açıklıyor. Aslında bu tavrı bir siyasal tiyatrodur. Asıl bizler bölgede tehdit ediliyoruz. PKK, bizleri tehdit ediyor. Biz de Kılıçdaroğlu'na vasiyetimizi açıklıyoruz; PKK'ya destek vermekten vazgeç. Diyarbakır Anneleri çalışmalarımızı yaptığımız günden beri PKK'nın ve HDP'nin markajına girdim. Hem çalıştay hem de kongre sürecinin başarılı geçmesi ve Anneleri ziyaret, HDP'ye sahada ciddi kayıplar yaşatıyor. Ama PKK'nın her zaman ki yöntemi değişmiyor. Tehdit üzerinden yürüttüğü siyaseti ancak ve ancak HDP ve CHP'den güç alarak yapıyor. Ayrıca zaman zaman DHP'ye dahi ayar vermeye çalışıyor. Sivil inisiyatif olarak Annelerin HDP ve PKK'ya verdiği zarar tarih dahi edilemez ama CHP, HDP'leşiyor. Bu sebepten Kılıçdaroğlu'na, PKK'ya destek vermemesine dair vasiyet açıklaması yapmak gerekiyor, PKK artık CHP'den de güç alıyor" sözlerini kaydetti.

"PKK İLE ÜSTÜ ÖRTÜK BİR PAZARLIK YAPILDI"

HDP'nin, PKK için bir ara istasyon görevi gördüğünü belirten Prof. Dr. Palabıyık, "PKK'nın siyasal talepleri HDP üzerinden yürüyor. PKK, HDP ile istediği anda her türlü sataşmayı yapabiliyor. HDP de zaten buna en başından itibaren razı ve Millet İttifakı da HDP'nin şamar oğlanına dönmüş durumdadır. Altılı masanın HDP ile yaptığı anlaşma, PKK ile yapılan anlaşmanın bir parçası olarak kabul edilmelidir çünkü HDP'nin siyasal yönelimi PKK'nın siyasal yönelimi ile eş ilerliyor. HDP'nin teklif ettiği bakanlıklar da aslında PKK tarafından yeniden güç kazanmak için isteniyor. Çünkü PKK uzun süredir dağa kimseyi kandırarak götüremiyor ve kaçıramıyor. Bu sebepten ciddi anlamda zaafa uğramış durumda, bunu engellemek için HDP'yi bir sopa gibi sürekli olarak altılı masanın belinde kırıyor" diye konuştu.

"PKK, ARTIK CHP'DEN DE GÜÇ ALIYOR"

Palabayık, "PKK, önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmaması için herşeyi planlıyor. Buna CHP de dahildir. CHP, ABD ve AB'nin Türkiye ofisi olarak görev yapmaya başladı. Aynı zamanda PKK'yı destekleyen ABD ve AB, CHP ile yanyana yürümeye hazır. Çünkü CHP, onlara istediklerini verebilecek siyasi partilerden biridir. Ve ne yazık ki CHP, artık PKK'nın oral deposu haline geldi. PKK, CHP'den güç alıyor, HDP'nin aktif siyasette yol alamaması PKK'yı tedirgin etse de CHP'nin tavır PKK'nın gerginliğini ortadan kaldırıyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyorAhmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyor

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanımız PKK'ya 50 bin tır dolusu silah veren ABD'nin dostlarımız dediği millet ittifakından ve Kılıçdaroğlu'ndan neler olur,çok düşünmemiz gerekiyor.
    Cevapla
  • Ormancı, 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yaşayan herkes İsrail'in "Arz-ı Mev'ud, yani "Vadedilmiş Topraklar " haritasını incelesin. Göreceksiniz ki Güneydoğu Anadolu bölgesinin tamamı ile Doğu Anadolu'nun güney kesimleri o haritanın içine giriyor. Bu durumda Hakkari, Şırnak, Van, Mardin, Urfa, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis illeri başta olmak üzere bu bölgelerde yaşayan pek çok Türk, Kürt, Arap , Zaza kardeşimiz İsrail'in toprakları üzerinde oturuyor. Haritayı inceleyin. Oynanan oyunu görün.
    Cevapla
  • Soner 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve bunlar secime girip milletvekili olup devleti yonetmeye talipler boyle birsey sadece ve sadece Turkiyede olur !!
    Cevapla
  • TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Beş vakit namazda bile dua ediyorum Allah bunlara fırsat vermesin.. Ama en büyük isteğim Erdoğan seçimi kazanırsa bunları EN AĞIR şekilde yargılaması gün yüzü göstermemesi...
    Cevapla
  • Evladı VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Devleti Al-i Türkiye Cumhuriyeti'dir. Terörün , ırkı dini , devleti olmadığı için Devlet bekası için gömer , şuan için sarı ama torbanın rengi ve sayısı önemli değil. Kişilerin de öyle ne partisine bakılır , soysuzluğuna bakılır . Devlet iltisaklı kanserli yapıyı başı gövdesinden ayırarak , mutluluk dilekleriyle Cehennemin dibine gönderir. Devlet var olsun. Herkes te akıllı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor