Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyor

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP seçmeninin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak baktığını söyledi. Türk, adaylık için ismi geçenler arasında en uygun kişinin Kılıçdaroğlu olduğunu belirtti.

Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyor
Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyor
GİRİŞ 18.01.2023 09:13 GÜNCELLEME 18.01.2023 09:18
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmak istediğini açıkça dile getirirken, altılı masanın en büyük ikinci mensubu İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener ise buna sıcak bakmıyor. Akşener'in, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı aday göstermek istediği biliniyor. 

Gelecek ve DEVA partilerinden ise ayrı açıklamalar geldi. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, aday gösterilirse seçileceğini ve en iyi şekilde yöneteceğini söyledi. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin ise, "Masadaki en doğru aday Davutoğlu" dedi. 

Gelecek Parti'li Şahin: Altılı masadaki en doğru aday DavutoğluGelecek Parti'li Şahin: Altılı masadaki en doğru aday Davutoğlu

Demokrat Partili Delikanlı: Gültekin Uysal aday olursa açık ara seçilirDemokrat Partili Delikanlı: Gültekin Uysal aday olursa açık ara seçilir

HDP'nin ortak adaya karşı tutumu merak ediliyordu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladı. Buldan'ın bu açıklaması "rest" olarak yorumlandı. 

Millet İttifakı'nın ocak ayının sonlarında adayını duyurması beklenirken, HDP kanadından yeni bir açıklama geldi.

"HDP SEÇMENİ KILIÇDAROĞLU'NA SICAK BAKIYOR"

Gazete Duvar'a konuşan eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu'nun uygun bir aday olduğunu söyledi. CHP liderinin ismi geçenler arasında en tecrübeli kişi olduğuna dikkati çeken Türk, şunları söyledi: 

"Altılı masanın aday kararına ilişkin bir söz söyleyemem. Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu’ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor. Başka bir aday ortaya çıkarsa bu vaatler de havada kalır. Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday. Konuşulan isimler içinde de en deneyimlisi. Ama bizim de taleplerimiz var. Demokrasi adına, hak ve özgürlükler adına masanın neleri yapacağını, projelerini açıklaması lazım."

Son anketten Kılıçdaroğlu çıktı! CHP lideri fark attıSon anketten Kılıçdaroğlu çıktı! CHP lideri fark attı

KAYNAK: GAZETE DUVAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Şahap Doğanşali 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkanız da Hiçbir artık kalmayın caya dek Birbirlerinizi yiyin ve bitirin !!!. Bu Ülkenin ken di icinde içinde ve dışın yetiştirilen Düşmanlarına Ne idare ,ne siyaset hiç birşey yoktur!?! Ve de Verilemez!?!!!!
    Cevapla
  • westalı65 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Müslüman bir kürt olarak kılıçtaroğluna oy verirsem soyum korusun.....
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın türklükle ne alakası var da soyadı türk? Müslümanlıkla ne alakası var da adı ahmet? bilerek konmuş gibi..
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece sıcak bakacak, o kadar oy falan vermeyecekler...! İşleri güçleri yalan...
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çözülme sürecine en müsait kişi Kamal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş