Kayınpederini baklavayla zehirleyen damada 8 yıl hapis

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, eşinin ailesine gönderdiği baklava ile kayınpederini zehirlediği iddiasıyla tutuklanan Ferudun Alkan, 8 yıl 22 gün hapse çarptırıldı.

Kayınpederini baklavayla zehirleyen damada 8 yıl hapis
Kayınpederini baklavayla zehirleyen damada 8 yıl hapis
GİRİŞ 20.01.2023 00:49 GÜNCELLEME 20.01.2023 00:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Muratpaşa'da eşi Ferudun Alkan'dan boşanma kararı alan Melek Alkan, babası Metin Kabakçı'nın Kızılsaray Mahallesi'ndeki evine geçti. Bu karardan sonra Ferudun Alkan, 21 Kasım 2020'de kayınpederinin evine giderek kurşunladı. Şikayet sonrası Ferudun Alkan'a 45 gün uzaklaştırma cezası verildi. Cezadan sonra 27 Kasım'da Metin Kabakçı'nın evinin kapısını kadın ile erkek çaldı. Sosyal hizmetlerden geldiklerini ve erzak getirdiklerini söyleyen 2 kişi, eve girdi. Melek Alkan'ın ailesi ile uzun süren sohbet eden 2 kişi, daha sonra getirdikleri baklavayı ikram etti. Metin Kabakçı'nın baklavayı yemesi ile 2 kişi, evden ayrıldı. Kısa süre sonra Kabakçı, fenalaşarak yere yığıldı. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Kabakçı'yı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. İlk tetkiklerde zehirlendiği ortaya çıkan Metin Kabakçı, yoğun bakıma alındı. Polis ekipleri, soruşturma kapsamında evdekilerin ifadesini aldı.

Gelen 2 kişiden şüphelenen polis, zehirli baklavayı Ferudun Alkan'ın yolladığını belirledi. Eve 'sosyal hizmetler görevlisi' gibi gelip, baklavayı ikram eden Osman G. ve Melike E. ile Ferudun Alkan gözaltına alındı. 3 şüpheli, 'öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Ferudun Alkan, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, arkadaşları Osman G. ile Melike E., adli kontrolle serbest kaldı. Osman G. ve Melike E.'nin, farklı suçlardan tutuklu olarak yargılandığı öğrenildi.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ferudun Alkan ve Melike E. ile Osman G., SEGBİS ile katıldı. Mahkemede son savunmasını yapan Ferudun Alkan, "Benim öldürme gibi bir düşüncem yoktu. Tek derdim, evliliğimi kurtarmaktı. Olaydan dolayı pişmanım" dedi.

Ferudun Alkan, 8 yıl 22 gün hapse çarptırıldı; Melike E. ve Osman G. hakkında ise beraat kararı verildi. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın kanunları ile yönetilmedikçe adalet aramayın.
    Cevapla
  • Şahmur 1 yıl önce Şikayet Et
    8 yıl gibi kısa süre hapis cezası veren hakim ve yargı öldürmeye teşebbüs etmiş ve planlamış ve uygulamış ve kasıt var bu ne biçim ceza bu durum size yapılsaydı bu kadar az ceza mı verirdiniz.Yuh size ......Adalet ölmüş defalarca buna benzer saçma sapan kararlar görmeye bu millet alışmamalı yeter buna biri el atsın.KRAL ÇIPLAK....
    Cevapla
  • sercan yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Melike E. ile Osman G farklı suçlardan tutuklu yargılanırken nasıl oluyor da zehirli baklava ikram edebiliyorlar? Velev ki o işi yaptılar(yaptıkları kesin) adli kontrolle nasıl serbest kalıyorlar? Hadi serbest gezdiler ve duruşma yapıldı, yapılan duruşmadan nasıl beraat çıkıyor? Kendilerini sosyal hizmet görevlisi olarak tanıtmasalar ve ara bulucu konumunda zehirden habersiz gitseler arkadaş kurbanı denir de kendilerini olmadıkları bir görevli gibi tanıtmaları tasarlayarak cinayete teşebbüsten ceza almalarını gerektirir
    Cevapla
  • nihat 1 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir karar ya böyle adeletmi olur oh ne güzel dünya artık baklavayla zehirlemenin cezası belli oldu bundan sonra millet baklavayla rahatça öldürebilir nasıl olsa 8 yıl cezanın 5 yatarı olur en fazla
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölmemiş, o nedenle ceza az.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    haklısın ölsede ölene ceza verirlerdi neden öldün diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi