AGD İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını protesto etti!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto etti.

GİRİŞ 23.01.2023 04:50 GÜNCELLEME 23.01.2023 11:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ellerinde Türk bayrağı ve AGD flamalarıyla Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu yanında toplanan kalabalık, "Kur'an'a uzanan eller kırılsın", "Avrupa değil İslam birliği" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan protesto gösterisinde basın açıklamasını AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu yaptı.

Rasmus Paludan'ın daha önceki eylemlerini hatırlatan Yaroğlu, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırının da devlet korumasında ve polis eşliğinde gerçekleştirdiğini söyledi.

İsveç devletinin ifade özgürlüğü adı altında Kur'an'a hakaret edenlere sahip çıkarak olayın faillerinden olduğunu anlatan Yaroğlu, Müslüman ülkelerin liderlerini saldırıya karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Basın açıklamasının ardından dua yapılırken kalabalık sloganlar atarak dağıldı.

Öte yandan İsveç Konsolosluk binasından bir kadının mum yakarak pencere önüne koyduğu görüldü.

Bir süre protesto gösterisini izleyerek cep telefonuyla kayda alan kadın daha sonra pencere önünden ayrıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin yüzakı gençliği. Gururumuzsunuz.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Camileri ahıra çeviren zihniyetle 6 li masada otur.sonra isveçi kına ? Bence munafikligin alametlerini okumalisiniz
    Cevapla
  • Mehmet Ali Evin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de AGD üyesiyim bizim camia siyaset ve partiler üstü bir camia yani saadete nisbet edemezsin bizi biz İslam'ın gençleriyiz
    Cevapla
  • İZMİR MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük kalabalıklar halinde sloganlar atarak İsveç ve benzeri içerdeki ve dışardaki KURAN'I KERİM düşmanlarına karşı topyekün sesimizi en üst düzeyde duyulabilecek şekilde tepkimizi DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI çnderliğinde göstermemiz lazım. Ne kısık sesler gibiyiz. Bu HAK ile BATIL mücadelesidir. Taaa Hz. Adem (AS)'dan beri...
    Cevapla
  • çökertmekebabı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dışişleri ivedilikle isveç e nota vermeli konu Avrupa parlementosunda Avrupa insan hakları mahkemesine taşımalı yargılama yaptırım tazminat talebinde bulunmalı. en mühimi Türkiye asla din ve ırk ayrımı yapan bir ırkçı ülkeyle nato oluşumunda bulunamaz hedef Türk-islam düşmanlığıdır natoya girişi asla kabul edilemez edilirse bu oluşumdan derhal çıkılmalıdır bir milletin dini inancıyla ve etnik kimliğiyle alay edilemez. Kuran ve Sünnet Milletimizin ümmet şuuruyla sımsıkı sarıldığı iki rehberdir.Kuranı Kerime olan saygısı ve hürmetiyle anılan 600 yıl islamın sancaktarlığını üstlenen osmanlının kurucusu ecdad Osman Gaziyi asla unutmamalıyız !!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam birliğinin ilk halifesi peşinden gittiğiniz kemal kılıçdaroğlumu? islam birliginin garantisi keeeemaaallll
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’