Bakan Soylu, Rumen mevkidaşı ile görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Romanya İçişleri Bakanı Nicolae Bode ile bir araya geldi.

Bakan Soylu, Rumen mevkidaşı ile görüştü
Bakan Soylu, Rumen mevkidaşı ile görüştü
GİRİŞ 24.01.2023 11:36 GÜNCELLEME 24.01.2023 11:36

Bakan Soylu, Romanya İçişleri Bakanı Nicolae Bode'yi makamında kabul etti. İki bakan, şeref defterinin imzalandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Soylu, Türkiye ile Romanya'nın sağlıklı diplomatik ilişkiler içinde olduğunu belirterek, Romanya ile tarihsel, kültürel, güçlü siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimiz var.

Romanya'da şu an iş yapan, üreten insanlarımız var. İki ülke birbirine her alanda destek vermektedir. Diplomatik ilişkilerimizin 145'inci yılına yakışan bir ilişkiyi sürekli sürdürüyoruz. Romanya, Avrupa Birliği yolculuğumuzda da bizleri yalnız bırakmayan ülkelerin başında gelmektedir. Kısa vadeli hedefimiz olan 10 milyar doları yakalamanın da mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah 15 milyar dolara da ulaşacağız dedi.

Bakan Soylu, göç, uyuşturucu, terör gibi birçok konuda da Romanya ile iş birliği yaptıklarını ve bu iş birliğinin diğer ülkelere de örmek teşkil ettiğini söyledi.

Romanya İçişleri Bakanı Bode ise Bakan Soylu'ya teşekkür ederek, Bugün Romanya beyliklerinin birleşmesinin 164'ünsü senesini kutluyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki 29 Ekim'de, Cumhuriyetin 100'üncü yılında sizinle birlikte olacağız. Bugünkü gündem maddelerimiz çok yoğun ve karmaşık. Gündemde sınırı aşan yasa dışı göçten sınırlarımızı korumaya kadar konular var. Ayrıca polis iş birliği ve acil durumlarda müdahale konuları ve Rusya'nın Ukrayna'da açmış olduğu absürt savaştan da bahsedeceğiz diye konuştu. 

Bode, sözlerini hem Türkçe hem de Romence olmak üzere 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' diyerek bitirdi. İki bakan, açıklamalarının ardından Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) basına kapalı toplantı yaptı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş