Kızılay'dan vatandaşlara acil çağrı! Yeni uyarı yapıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından, afet bölgesindeki kan ihtiyacını karşılayan ve afet stoklarını yerine koymak için vatandaşlara kan bağışı çağrısı yapan Kızılay, yeni bir uyarıda bulundu.

GİRİŞ 06.02.2023 18:04 GÜNCELLEME 06.02.2023 20:09
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kınık, '' Deprem bölgesine ilave kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıyoruz. Bölge Kan Bankalarımızda ilk etap sevkiyat için Ulusal Kan Stoklarımız mevcuttur Ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

KIZILAY'DAN YENİ UYARI: KAN UZUN SÜRE SAKLANAMAYAN BİR ÜRÜN. KAN BAĞIŞI GÜNLERE YAYILMALI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından, afet bölgesindeki kan ihtiyacını karşılayan ve afet stoklarını yerine koymak için vatandaşlara kan bağışı çağrısı yapan Kızılay, yeni bir uyarıda bulundu.



Kan bağışı için koşan hayırseverlere teşekkür eden Kızılay, “Değerli vatandaşlarımız, kan uzun süre saklanamayan miadlı bir üründür. Bugün kan bağışına koşan tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, kan bağışının önümüzdeki günlere yayılmasının stok ve test süreçleri açısından daha uygun olacağını hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.

Kızılay, kan bağışının sürekli ve düzenli olması gerektiğine işaret ederken, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Mesut GÜL 1 yıl önce Şikayet Et
    Birşeyler satın alarak yardım kolisi hazırlamayın. STK'lar, AFAD ve diğer kamu kurum ve kuruluşları çok gelişti ve uzmanlaştı. Yapabileceğeniz en iyi yardım, nakit para yardımı. Orada neye ihtiyaç olabileceğini biz bilemeyiz. Yardım işinde uzmanlaşmış kurum ve kuruluşlar, en iyi yardım organizasyonunu göndereceğimiz paralarla yapabilir.
    Cevapla
  • Mesut GÜL 1 yıl önce Şikayet Et
    TC Kimlik numaralarımızın son rakamına göre kan vermeye gidersek, yığılma hafifleyebilir. Bugün Şubat'ın 7'si,TC Kimlik numarası 7 ile bitenler, yarın 8'i 8 ile bitenler, Şubat'ın 10'u sıfır ile bitenler, 11'i 1 ile bitenler,... gibi. Allah devletimizden razı olsun. Ama lütfen herşeyi devletimizden beklemeyelim. Kızılay'ın randevu sistemi zaten var, onu kullanalım.
    Cevapla
  • Vatan Evladı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hatay Kırıkhan çok perişan evimiz yıkıldı. Bircok insan enkazın altında ne bir kalacak yerimiz var. Firinlarin hepsi kapalı Allah rızası için yardım.
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcınız olsun çevre illere gelme şansınız yok mu?
    Cevapla
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar imkanı olmayan kan bağışı durumu olan vatandaşlarımızda battaniye ayakkabı vs yardımında bulunsun Allah rızası için
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    bugün gerçekten ülkemize destek olmak istiyorsanız varsa imkanınız varsa yardım edin yoksa bol bol aklınıza geldikçe dua edin etrafınıza , ailenize , komşunuza telkin edin hadi birlik olma vakti böyle zamanda olmazsa ne zaman olur.
    Cevapla
  • Objektif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Türkiye tek yürek oldu zaten Avmye yardım alışverişi için gitmiştik Herkes koli koli temizlik malzemeleri, battaniyeler alıyordu Çalışanlar herkesin üzguni ama seri halde Malzemeleri posetliyordu. Keza herkes AFAD'a Kızılay'a SMS gönderiyor yardım bağışı için Türkiye zaten deprem bölgelerini yardım yağdırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...