AFAD, TSK ve İletişim Başkanlığı peş peşe harekete geçti

AFAD, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası kritik bir uyarı mesajı yayımladı. Mesajda TSK'ya ait uçaklarının görevlendirildiği açıklandı.

GİRİŞ 06.02.2023 08:16 GÜNCELLEME 06.02.2023 12:18
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

AFAD'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 17artçı deprem meydana gelmiştir.

Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir.

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. Seviye olarak ilan edilmiş olup illerimizde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır.

Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur.

Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere; Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere 2 adet uçak görevlendirilmiştir.

Tüm il AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

TSK'DAN AÇIKLAMA

MSB: TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD'ın talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle GSM operatörleri kapasite artırarak kapanan telefon hatlarını açacak ve internet hizmeti sağlayacak.

Deprem bölgesinde borcundan dolayı kapalı olan telefonların açıldığı, bölgedeki tüm vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet yüklendiği açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, deprem bölgesindeki vatandaşların kesintisiz iletişim sağlaması için operatörlere talimat verildiğini, bölgedeki tüm vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet yüklendiğini, borcundan dolayı kapalı olan tüm mobil, internet ve sabit hatlarında görüşmeye açıldığını duyurdu.

İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • cengiz tunç. 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT nin ertelenmesi lazım.
    Cevapla
  • Vtnds 1 yıl önce Şikayet Et
    Hee surumda siyaset yapan garip mahluklarsınız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım;Devletimize zeval verme. Başımız sağolsun TÜRKİYEM.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    acilen adıyamana çadırların kurulması lazım
    Cevapla
  • Diyarbakırlı21 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm imkanlar seferber edildi tşk ederim devletim var olasın
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim güzel yurdumuzu, milletimizi sen esirge. Bu tür felakatler bize her türlü kapışmanın ayrışmanın boş olduğunu göstermiyor mu? Biz şimdi bir milletiz. Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi. Allahın izni ile her zaman bir olacağız. Kardeşlik duygularının daha oekiştiği bir andayız şimdi. Adana'daki Diyavbakırdaki kardeşi için Diyarbakır'daki kardeşi Adanalı için, Malatya'daki için vel hasıl tüm Türkiye birbiri için endişe ediyor. Kardeşlerim hepimize geçmiş olsun. Allah birliğimizi bozmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!