Yardım paralarına göz diken siteler tek tek tespit edildi

Yetkililer, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6'lık deprem sonrası bölgeye yardım göndermek isteyen vatandaşların resmi kurum ve kuruluşları dikkate alması konusunda uyardı.

GİRİŞ 06.02.2023 18:59 GÜNCELLEME 06.02.2023 19:12

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci büyük deprem yaşandı.

SAHTE SİTELER KAPATILDI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi yardım paralarına göz diken dolandırıcılara geçit vermiyor.

10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6'lık deprem sonrası bölgeye yardım göndermek isteyen vatandaşları kurdukları sahte siteler ile kandırmaya çalışan dolandırıcılar USOM tarafından engellendi.

USOM'un tespit ettiği afaddestek.net, yardimbagis.net, depremvergileri.net, afetadresi.com.tr, afad-yardimerkezi.net, afad-kahramanmaras.net adreslerinin erişimi engellendi.

USOM zararlı yazılım ve web sitelerinin tespiti ve engellenmesine 7 gün 24 saat büyük bir hassasiyetle devam ediyor.

SADECE RESMİ KURUMLARI DİKKATE ALIN

Yetkililer durumdan faydalanmak için ortaya çıkan sahte hesaplara ve dolandırıcılara yakalanmamak için yalnızca resmî kurum ve duyuruların takip edilmesi konusunda uyardı.

AFAD'DAN RESMİ YARDIM AÇIKLAMASI

Depremden etkilenen illerimizde yürütülen çalışmalara destek vermek isteyen vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmektedir. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS (20 TL) gönderebileceği gibi banka hesap numaraları üzerinden de bağış yapabilecektir.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 71
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Yardım paralarına göz diken siteler tek tek tespit edildi. Bunu yapan vicdansızlara kanı bozuklara ömürboyu hapis cezası verilmeli.
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 3 yıl önce Şikayet Et
    Afette hainler infaz edilebilir. Halka teslim edin
    Cevapla
  • Millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ķahramanmaraş da çok cenaze var abi
    Cevapla
  • Çiko 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu felaketten de kesesini doldurmaya çalışanlar var yazıklar olsun. İşte bizim başımızdan böyle insanlar yüzünden felaketler musibetler eksik olmuyor. Vicdan yoksunlari
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 3 yıl önce Şikayet Et
    göz dikenlerin gözlerini oyun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zamanlaması manidar! Çin'den ABD'ye gözdağı: Tek vuruşla dev gemileri batırıyor!
Merkez bankaları altına hücum ediyor! Fiyatlardaki yükselişle talep rekor kırdı