Devlet tüm birimleriyle teyakkuzda: 10 ilde 14 bakan görevinin başında

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası 14 bakan afet bölgesindeki 10 ile giderek çalışmaları yerinde koordine etti.

GİRİŞ 07.02.2023 02:09 GÜNCELLEME 07.02.2023 17:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi yasa boğdu. Gece saat 04.17'de yaşanan büyük felaket sonrası vakit kaybetmeden harekete geçen 14 bakan, depremden etkilenen 10 ilde çalışmalara başladı. Adıyaman'daki çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'daki çalışmaları ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ takip etti.

Şanlıurfa'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati incelemelerde bulunurken, Gaziantep'te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez denetimlerde bulundu. Kilis'te ise Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adana'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık görevlerine devam ederken, Malatya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çalışma yürüttü. Hatay'da ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kriz masalarını yöneterek çalışmaları yerinde inceledi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, 7,7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ PAZARCIK'TA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş'a gelen Bakan Soylu, beraberindeki Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile depremde hasar gören ve yıkılan binalardaki arama-kurtarma faaliyetlerini inceledi. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığına geçerek ilgililerden bilgi alan Soylu, çevredeki depremzedelerle de sohbet edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAKAN KURUM, DEPREMİN EN ÇOK ETKİLEDİĞİ İLLERDEN OLAN GAZİANTEP'TE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gelişmeleri Gaziantep'ten takip ediyor. 

Gaziantep'te açıklama yapan Kurum, deprem nedeniyle toplam 13,5 milyon vatandaşın etkilendiğini söyledi. 

Kurum ayrıca, vatandaşlara Osmaniye-Gaziantep yolunu mecbur kalmadıkça kullanmama çağrısı yaptı.

Bakan Kurum: Depremden 13,5 milyon vatandaşımız doğrudan etkilendiBakan Kurum: Depremden 13,5 milyon vatandaşımız doğrudan etkilendi

BAKAN NEBATİ, ŞANLIURFA'DA ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ VE YARDIM MALZEMESİ SEVKİNİN DEVAM ETTİĞİNİ BİLDİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da arama kurtarma faaliyetleri ve yardım malzemelerinin sevkinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yoğun hissedildiği illerden Şanlıurfa'da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde Vali Salih Ayhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Arama kurtarma faaliyetleri ve yardım malzemelerinin sevkinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Nebati, Şanlıurfa İl AFAD Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde, en hızlı çözümü üretmek için koordinasyon ve değerlendirme toplantılarını ve saha çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

NEBATİ, BİRECİK'TE İNCEMELERDE BULUNDU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'daki enkaz alanlarında incelemelerde bulundu.

Bakan Nebati, Birecik ilçesinde depremden hasar gören ve yıkılan binalardaki arama kurtarma faaliyetlerini yerinde inceledi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Nebati, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Nebati, "Ülke olarak büyük bir felaketle karşılaştık. Devletimizin ve milletimizin gücüyle bu felaketi de atlatacağız inşallah.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrardan Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI DÖNMEZ DEPREME İLİŞKİN ADANA'DA AÇIKLAMA YAPTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin "Gerek elektrik iletim hatlarında ve nakil hatlarında gerekse doğal gaz iletim ve dağıtım hatlarında hasarlar var." dedi. Dönmez, Adana'daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile yaptığı açıklamada, olay anından itibaren devletin tüm kurumlarıyla, yıkılan hasar gören binalarda arama kurtarma faaliyetlerine başlandığını söyledi.

BAKAN YANIK, "TÜM BİRİMLERİMİZLE SAHADAYIZ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Adana'da 7 binanın yıkıldığını ve 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, " Öncelikle ülkemize, milletimize, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Depremin merkez üssü biliyorsunuz Pazarcık. Pazarcık Kahramanmaraş başta olmak üzere yaklaşık maalesef 10 ilimizde çok şiddetli hissedildi. Şu anda hemen depremin akabinde bütün kurum ve kuruluşlarımız, devletimizin bütün kurumları çok hızlıca harekete geçtiler. Hızlıca koordine olup her bir ilimizde depremden etkilenen her bir ilimizde bir bakan arkadaşımız görevli olmak üzere bölgelere hepimiz intikal ettik. Sayın valilerimiz AFAD Başkanlığımız zaten ilk dakikadan itibaren görevlerinin başındalar. Biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak psikososyal destek ekiplerimiz sıfırıncı dakikadan itibaren sahaya zaten iniyorlar. Bunun dışında ayni yardımlar için lojistik merkezlerimizi hemen hızlıca harekete geçirdik. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan malzemelerini de buralardan temin edeceğiz" dedi.

KESİNTİSİZ MESAİ

Adıyaman'daki çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'daki çalışmaları ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ takip etti. Şanlıurfa'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati incelemelerde bulunurken, Gaziantep'te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez denetimlerde bulundu. Kilis'te ise Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adana'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık görevlerine devam ederken, Malatya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çalışma yürüttü. Hatay'da ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çalışmalarını sürdürüyor.

29 İLİN VALİSİ DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLENDİRİLDİ: İŞTE SORUMLU OLDUKLARI İLÇELER

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 29 ilin valisi deprem bölgesinde görevlendirildi. İşte 29 valinin sorumlu olduğu ilçeler...

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, devlet tüm imkanlarıyla seferber oldu. Deprem bölgesindeki koordinasyonun daha kolay sağlanması için 29 ilin valisi deprem bölgesinde görevlendirildi.

İşte valilerin sorumlu oldukları ilçeler:

1 Tokat Valisi Numan Hatipoğlu - Adıyaman - Gölbaşı
2 Ordu Valisi Tuncay Sonel - Adıyaman - Merkez
3 Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan- Adıyaman - Merkez
4 Batman Valisi Ekrem Canalp- Diyarbakır - Merkez
5 Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu - Diyarbakır - Merkez
6 Bingöl Valisi Kadir Ekinci - Gaziantep - Islahiye
7 Bursa Valisi Yakup Canpolat - Gaziantep - Merkez
8 Şırnak Valisi Osman Bilgin - Gaziantep - Merkez
9 Amasya Valisi Mustafa Masatlı - Gaziantep - Nurdağı
10 Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara - Hatay - İskenderun
11 Kırklareli Valisi Birol Ekici - Hatay - İskenderun
12 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan - Hatay - Kırıkhan
13 Konya Valisi Vahdettin Özkan - Hatay - Merkez
14 Denizli Valisi Ali Fuat Atik - Hatay - Merkez
15 Yozgat Valisi Ziya Polat - Hatay - Merkez
16 Çorum Valisi Mustafa Çiftçi - Kahramanmaraş - Afşin
17 Çankırı Valisi Abdullah Ayaz - Kahramanmaraş - Ekinözü
18 Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu - Kahramanmaraş - Elbistan
19 Samsun Valisi Zülkif Dağlı - Kahramanmaraş - Elbistan
20 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek - Kahramanmaraş - Merkez
21 Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım - Kahramanmaraş - Merkez
22 Kocaeli Valisi Seddar Yavuz - Kahramanmaraş - Merkez
23 Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu - Kahramanmaraş - Pazarcık
24 Karaman Valisi Tuncay Akkoyun - Kahramanmaraş - Türkoğlu
25 Kütahya Valisi Ali Çelik - Malatya - Doğanşehir
26 Van Valisi Ozan Balcı - Malatya - Merkez
27 Sivas Valisi Yılmaz Şimşek - Malatya -Merkez
28 Niğde Valisi Mustafa Koç - Osmaniye - Merkez
29 Balıkesir Valisi Hasan Şıldak - Osmaniye Merkez

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 22
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    köyler den hiç haber yok oralar ne durum da
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Organizasyon güzel ama bence daha hızlı olmaları lazım alan geniş vakit yok hatayda akrabalarımız var artık ölüm haberi bekliyoruz çünkü dün ses varmış ama bugün yok
    Cevapla
  • Sivaslı Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaman birlik olma zamanıdır. Devletimizden, hükümetimizden Rabbim razı olsun inşallah.
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC.korusun düşünmek bile istemiyorum.Bu depremde KA MAL iktidarda olsaydı daha henüz AFETTEN HABERİMİZ OLMAZDI.Gerisini siz düşünün 1999 depreminde devrin SOLCU GOMONOS HUKÜMETİ vardı DEPREM oluşunu kaç saat sonra öğrendik.AFET ZEDELERE DEVLETİN ULAŞMASI 3-4 gün sürdü.Deprem yardım paralarının DEPREM ZEDELERE değil memur maaşlarını ödemede kullandılar.Yüce Yaradan Yüzümüze baktı bize EMİR ÜL ÜMERA,HADİM ÜL HARAMAYNİM,LİDERİM,BAŞ KOMUTANIM sayın Recep Tayyip ERDOĞAN I gönderdi.Yolu açık bahtı APAK,sağlık ve mutluluğu heeeee ama hep sürekli olsun.ALLAH ona DÜŞMANLARI STERN dergisini KAHRU PERİŞAN ETSİN.DURMAK DURDURULMAK YOK UÇARAK TA DEĞİL IŞIK HIZI YOLA DEVAM değerli ULU HAKANIM,
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC.korusun düşünmek bile istemiyorum.Bu depremde KA MAL iktidarda olsaydı daha henüz AFETTEN HABERİMİZ OLMAZDI.Gerisini siz düşünün 1999 depreminde devrin SOLCU GOMONOS HUKÜMETİ vardı DEPREM oluşunu kaç saat sonra öğrendik.AFET ZEDELERE DEVLETİN ULAŞMASI 3-4 gün sürdü.Deprem yardım paralarının DEPREM ZEDELERE değil memur maaşlarını ödemede kullandılar.Yüce Yaradan Yüzümüze baktı bize EMİR ÜL ÜMERA,HADİM ÜL HARAMAYNİM,LİDERİM,BAŞ KOMUTANIM sayın Recep Tayyip ERDOĞAN I gönderdi.Yolu açık bahtı APAK,sağlık ve mutluluğu heeeee ama hep sürekli olsun.ALLAH ona DÜŞMANLARI STERN dergisini KAHRU PERİŞAN ETSİN.DURMAK DURDURULMAK YOK UÇARAK TA DEĞİL IŞIK HIZI YOLA DEVAM değerli ULU HAKANIM,
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav bunun iktidarla ilgisi yok insan olan herkesin düşünmesi yapmadı gereken birsey böyle felaketlerde siyaset üretenlerin insanlığından şüphe ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...