AK Partili bütün vekiller deprem bölgesinde! Adım adım hem yardım, hem koordinasyon

Deprem bölgesindeki çalışma ve yardımları koordine edip, vatandaşın sıkıntılarını gidermek üzere AK Parti’nin bütün milletvekilleriyle bölgeye intikal ettiği öğrenildi. Bazı çevreler ise bu durumdan rahatsız…

GİRİŞ 08.02.2023 15:12 GÜNCELLEME 08.02.2023 16:28
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

     Haber7 - ÖZEL

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık asrın en büyük depremi korkunç tahribata neden olurken, bütün ülke deprem bölgesi için seferber oldu. 6 bine yakın binanın yıkıldığı bölgede can kayıpları her geçen saat artarken, arama kurtarma ve yardım çalışmaları da son sürat devam ediyor. Bu kapsamda iktidar partisi AK Parti’nin bütün milletvekillerinin 10 şehri kapsayan deprem bölgesine intikal ettiği belirlendi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti.


MİLLETVEKİLLERİ DEPREM BÖLGESİNE PAYLAŞTIRILDI

Bölgedeki HABER7 ekibinden Gamze Türk, Ramazan Dengiz ve Mutlu Şahin'e konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve Kemal Çelik, bölgede yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgileri paylaştı. Vekiller, AK Parti’nin bütün milletvekilleriyle sahada organize olduğunu aktardı. Buna göre AK Partili milletvekillerin deprem bölgesinin kritik il, ilçe ve mahallelerine dağılarak adeta koordinasyon kurulu oluşturdu. 



AK Partili isimler, milletvekillerinin depremzedelerin şikayetlerini dinleyip not aldığını, arama kurtarma ekiplerinin ihtiyaç duyulan noktalara yönlendirilmesini sağladıklarını vurguladı.

KENDİ ŞEHİRLERİNDEN GELEN YARDIMLARI DA YÖNLENDİRİYORLAR

Bölgedeki AK Partili vekiller, bağlı bulundukları şehirleri harekete geçirme çalışmalarını da yürütüyor. Antalya milletvekilleri Köse ile Çelik, Antalya’dan yardım malzemeleri yüklenmiş tırların yolda olduğunu aktardı. Diğer AK Partili vekillerin de, kendi şehirlerinden deprem bölgesine yönlendirilen yardımların koordinasyonunda görev aldıkları bildirildi.

DOĞRU ZAMAN, DOĞRU YER

Geceli gündüzlü çalışan AK Partili vekillerin diğer bir üstlendiği görev ise arama kurtarma ekiplerinin sayısını artırmak ve doğru zamanda doğru yerde olmalarına katkı sağlamak. Vekillerin, bölgede gönülleri organize etme işinde de etkin rol oynadığı bildirildi. 



Haber7’ye konuşan AK Parti milletvekilleri Mustafa Köse ile Kemal Çelik, Antalya’dan madencilerin gönüllü olarak bölgeye intikal ederek çalışmalara katıldıklarını aktardı.

DEVLET VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR, MUHALEFET MEDYASI MANİPÜLASYON YAPIYOR

Devletin bütün imkanlarını seferber ettiği deprem faaliyetlerine iktidar partisinin de tam kadro olarak katılıp vatandaşlarla birebir irtibat halinde olması, felaket tellallığı yapmak isteyen çevreleri rahatsız ediyor. Bölgede halkı galeyana getirip kışkırtmak için var gücüyle çaba gösteren muhalif medya kuruluşları, büyük yalanlara imza atıyor. AK Partili vekillerin bölgedeki varlığından rahatsızlık duyan çevreler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli üzerinden bütün çalışmaları baltalayacak türden yalan haber yayınladı. Sadece 40 saniyelik görüntü üzerinden kara propaganda yürütüldü.

‘40 SANİYELİK’ ALGI OPERASYONU

AK Partili Nurettin Canikli’nin bir depremzede ile olan görüntüsünün kısa bölümünü yayınlayarak, depremzedeye kulak asmadığını öne süren medya kuruluşları ve Barış Atay gibi marjinal sol siyasetçilerin yalanı ortaya çıktı.   

Nurettin Canikli’nin depremzede ile konuştuğunu, not aldığını o esnada cep telefonu ile bölgedeki arama çalışmalarıyla ilgili koordinasyona dair yetkilere bilgilendirme amaçlı mesaj gönderdiği belirlendi.

O ESNADA NE YAPTIĞINI AÇIKLADI

Açıklama yayınlayan Canikli, şunları söyledi:

Bir takım medyada; özellikle de sosyal medyada dün afet bölgesindeki çalışmalarımız esnasındaki bir görüntü üzerine kurgulanarak ve acımasızca çarpıtılarak, vatandaşlarımızla ilgilenilmediğini ima eden mesnetsiz iddialar yer almıştır. 07.02.2023 günü, arama-kurtarma çalışmalarına destek amacıyla yaptığımız ziyaretler çerçevesinde saat 02.27 civarında, çarpıtılan görüntünün paylaşıldığı alanda vatandaşımızın vinç talebini karşılamak ve bölgenin takviye destek ihtiyaçlarına yönelik koordinatör sorumlusu Sayın İsmail Çataklı'ya WhatsApp mesajı göndermeye çalışıyordum.

Öncesinde vatandaşımızın talebini dinledim ve sonra talebini koordinasyon merkezine aktarmaya çalıştığım andaki görüntüler çarpıtılarak kurgulanmış öncesi ve sonrası yansıtılmamıştır. Bu alandan hemen sonra ziyaret ettiğimiz ve arama kurtarma çalışması yapılan başka bir alanda 2 adet vinç olduğunu görünce, saat 02.54'te koordinasyondan sorumlu Sayın İsmail Çataklı'ya mesaj gönderdim. Nitekim bir sonraki noktadaki vinçlerden bir tanesi vatandaşımızın talep ettiği alana kaydırılmış ve vatandaşımızın talebi yerine getirilmiştir. Haberlere konu olan tweet serisinde de sorunun çözüldüğüne dair mesajlar yer almaktadır.

Yardım sürecini o an ivedi şekilde çözmek için vatandaşlarımızın yaralarını sarmak asli görevimizdir. Birbirimize daha çok kenetlenmemiz gereken bu günlerde acımasızca olayın gerçeği araştırılmadan tarafıma sorulmadan sosyal medya dedikodusu üzerinden habercilik yapmak toplumumuzu daha da incitecek mesajlar vermek gazetecilik değildir. Sözlerin tükendiği bu acılı günlerimizde herkes sağduyulu bir şekilde millet olma bilinci ile asli görevlerini en doğru biçimde yapmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Gün birlik olma günüdür.

İŞTE O MESAJ

Canikli, görüntü esnasında gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü de paylaştı. Gece saat 02.54’te İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı’ya ilettiği mesajın görüntüsünü paylaşan Canikli, bahsi geçen mesajlaşmanın ardından videoda derdini anlatan vatandaşın talebinin yerine getirildiğini kaydetti.

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 21
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke olarak yetersiz kaldık bu depremde, evet çok büyük bir alanı etkiledi ancak özelikle ilk 2 gün bocaladık, daha 1 yıllık depreme dayanıklı diye satılan binalar nasıl yıkılır resmi kurum ve belediyeler bu binalara nasıl yapı ruhsatı verdi. Çok büyük ihmaller var, bunların hesabı sorulmazsa hakkımı helal etmiyorum. Şu saatten sonra zengine vergi affı, kaçak yapılara imar affı çıkarırsak AKP ye de hakkım helal değildir. İmar affı affedilmez bir şuç olmalı.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut bey acımız büyük ama böyle bir musibet ile başa çıkmak herkes için çok zor. Binalar yeni de olsa 5 metrelik atımlar var. Buna hiçbir bina dayanamaz.
    Cevapla
  • Birlik Zamanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem şehitlerimize Yüce Allah'tan Rahmet diliyorum , Yüzlerce yıkım var DEVLETİMİZ seferber olmuş durumda Sabırla METANETLE enkazda kurtarılmaları sağlanacaktır . İnşaAllah
    Cevapla
  • hatay’dan 1 yıl önce Şikayet Et
    kalifiyeli elaman ve iş aletleri lazim ,neyapalim vekilleri ,birakin siyaseti
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir zahmet
    Cevapla
  • SELÇUK 1 yıl önce Şikayet Et
    şu milletvekillerinin jilet gibi takımlarlar pahalı atkılar ile deprem bölgesinde gezmesi iğrenç bir görüntü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"