EGM: Provokatif paylaşımlarda bulunan 202 hesap yöneticisi tespit edildi!

EGM: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 202 hesap yöneticisi tespit edildi.

GİRİŞ 08.02.2023 16:03 GÜNCELLEME 08.02.2023 17:47
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ:  Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 202 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve gözaltına alınan 18 kişiden 5'inin tutuklandığını duyurdu.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtilerek, "06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve çevre illerimizde de hissedilmiştir. Yürütülen çalışmalar kapsamında; sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres ve lokasyon bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kurulmaktadır" denildi.

'DOLANDIRICILIĞA YÖNELİK İNTERNET SİTELERİ KAPATILDI'

Ayrıca depreme ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşların üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 202 hesap yöneticisi tespit edildiği ve ilgili birimlere gönderildiği vurgulanarak, "Cumhuriyet Başsavcılıklarınca alınan talimat gereği 18 şahıs gözaltına alınmış, 5'i tutuklanmıştır. Öte yandan, depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suiistimal etmek amacıyla oluşturulmuş; 24 adet Oltalama (Phishing) dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlanmış, resmi kurumların adını kullanarak/taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 4 adet sosyal medya platformu hesabı ile ilgili gerekli işlemler yapılmıştır. Ayrıca 'deprem yardımı' teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 3 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek cüzdanların dondurulması sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

135 HESAP YÖNETİCİSİ DAHA ÖNCE TESPİT EDİLMİŞTİ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), deprem sonrası sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve 7 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan 1 kişinin ise tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan yapılan çalışmalar sonrası; depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşları suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş 16 adet internet sitesi, resmi kurumların adını kullanan 4 adet sosyal medya platformu hesabı ve 'deprem yardımı' teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 3 adet kripto varlık cüzdana adresi tespit edilerek gerekli işlemlerin yapıldığı duyuruldu.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • fevzi 1 yıl önce Şikayet Et
    vallahi en büyük pravakotör Fox tv
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    malvarlıklarına el konulup vatandaşlıktan çıkarılmalıdır.
    Cevapla
  • Türkoğlutürk. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal kılıçdaroğlu ve yandaş medyası tarifini yapmakta aciz kalacağım çok mu çok çirkin provakasyon yapıyor. İnsan memleketi adına bu kadar çirkin, nefret uyandırıcı hakaretlerde bulunamaz. Bunlar insan mı diye düşünmeye başladım.
    Cevapla
  • vatansever 19. 1 yıl önce Şikayet Et
    merdanla mineyide katın soruşturmaya..
    Cevapla
  • mamati 1 yıl önce Şikayet Et
    önce kılıçtaroglunu susturun veyadeyinki bunu susturmaya gucumuz yetmiyor bilelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...