Bakanlıktan deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklarla ilgili yeni açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesindeki refakatsiz çocukların uluslararası bir yardım kuruluşuna teslim edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Bakanlıktan deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklarla ilgili yeni açıklama
Bakanlıktan deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklarla ilgili yeni açıklama
GİRİŞ 09.02.2023 11:29 GÜNCELLEME 09.02.2023 12:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklarla ilgili tek yetkili kurumun bakanlık olduğunu, çocukların bakanlık haricinde herhangi bir kişi ya da kuruma teslim edilmesinin söz konusu olmadığını duyurdu.

Bakanlıktan, sosyal medyada yer alan "uluslararası bir yardım kuruluşunun deprem bölgesindeki refakatsiz çocukların teslimi ile ilgili çalışmalar yürüttüğü" iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

TEK YETKİLİ KURUM BAKANLIK

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem bölgesinde şu ana kadar ailelerine ulaşılamayan refakatsiz çocuklar konusunda tek yetkili kurum bakanlığımızdır. Çocukların bakanlığımız haricinde herhangi bir kişi ya da kuruma teslim edilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın bu tip paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur."

 

REFAKATSİZ ÇOCUKLAR İÇİN ALO 183 HATTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklar için ALO 183 hattına, kolluk kuvvetlerine ya da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine başvurulabileceğini bildirmişti.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Oha yani , bu iftirayı hangi namussuz yapar.
    Cevapla
  • Fitne 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yanlış haberler, Evlat edinme rehberliği dolaşıyor sosyal medyada. Sık Sık Devlet Kurumları dışından gelen haberlere inanılmamasını hatırlatın Millete.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin refakatsiz çocuklara sahip çıkması kimleri rahatsız etti. Bunların niyeti, cibilliyeti bozuk.
    Cevapla
  • allwise 1 yıl önce Şikayet Et
    Merhametsiz provakatörler..
    Cevapla
  • seyit 1 yıl önce Şikayet Et
    eline camuru alan atiyor hukumetin ustune. cok dikkat etmek lazim hizli olup bi an evvel enkazlarin altindaki insanlari cikarmak lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Heniyye'nin torunlarının şehit olmadan dakikalar önceki görüntüleri paylaşıldı!
Bu şifreleri kullanıyorsanız hemen değiştirin! İşte en çok kullanılan o şifreler...