Batı Trakya'daki soydaşlar, depremzedeler için tek yürek oldu!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Batı Trakya'daki soydaşlar, deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım etmek, onların yaraları sarmak için adeta tek yürek oldu.

Batı Trakya'daki soydaşlar, depremzedeler için tek yürek oldu!
Batı Trakya'daki soydaşlar, depremzedeler için tek yürek oldu!
GİRİŞ 09.02.2023 11:24 GÜNCELLEME 09.02.2023 11:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Deprem bölgenin çeşitli noktalarında başlatılan ve pazar gününe kadar sürecek yardım kampanyaları kapsamında çok sayıda soydaş, depremden etkilenenler için acil ihtiyaç duyulan battaniye, hijyen malzemesi, bebek bezi, kışlık giysi gibi malzeme yardımında bulunuyor.

Dernek, cami ve mescit gibi farklı mekanlarda toplanan yardım malzemeleri, çeşitli Türk şirketlerine ait tırlara yüklenerek depremden etkilenen illere gönderiliyor.

Yahyabeyli köyünde, Eren İsmail tarafından organize edilen yardım kampanyası da soydaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öncülüğünü yaptığım küçük bir yardım kampanyası çeşitli derneklerin katkısıyla çok büyük bir hal aldı. Büyük bir gururla söyleyebilirim ki bir tırımız yükleniyor ve Türkiye'ye yardıma gitmek için bekliyor." ifadelerini kullandı.

Köy halkı olarak önemli bir işe imza attıklarını söyleyen İsmail, toplanan yardımların en kısa sürede Türkiye'ye ulaşmasını diliyor.

Aynı kampanyada gönüllü olarak görev yapan İngilizce öğretmeni Kübra Çavuş Mehmet de deprem haberinden çok etkilendiklerini belirterek kampanyaya desteğin yoğun olduğunu ifade etti.

Gönüllülerden eczacılık fakültesi son sınıf öğrencisi Zehra İbrahim de "'85 milyon Türk' diyoruz ama daha fazlayız. Batı Trakya'da hep aklımızda olduğunuzu bilin istiyoruz." dedi.

Basırlıköy'de imam olarak görev yapan Hasan Hüseyin, deprem haberinden hemen sonra harekete geçtiklerini belirterek "Ana vatan Türkiye'de meydana gelen depremle biz de çok etkilendik. Yüreğimiz dağlandı. Tüm ölmüşlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Özgür Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ne kadar deprem yaparsa yapsın bizi yıkamacaklar Allahın izniyle dünya bunların ne olduğunu öğrenecek
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşlerimiz..
    Cevapla
  • Ebusaid 1 yıl önce Şikayet Et
    Anadolunun küçük bir kasabası bile kaç tir gönderdi. Biraz gayret edin. Anadolu yoksa burada islam olmaz turk olmazsa her yer tehdit altında. Hele azınlıklara yaşama şansı hiç yok.
    Cevapla
  • aaaaaaaaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı Trakyalı Kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.Onlar bu milletin parçası canımız.kendilerine Selam ve dua ediyoruz
    Cevapla
  • Hasan Sezai 1 yıl önce Şikayet Et
    Var olun Kardaşlar Allah razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı