Gaziantep'te çadır kentler kuruluyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un koordinasyonda Gaziantep'te yürütülen deprem çalışmaları kapsamında, depremzedeler için konteyner ve çadır kentler kuruluyor.

Gaziantep'te çadır kentler kuruluyor
Gaziantep'te çadır kentler kuruluyor
GİRİŞ 09.02.2023 15:09 GÜNCELLEME 09.02.2023 15:09

İlk etapta 500 konteyner ve 30 bin ailenin geçici barınması için çadır kentler kuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen Gaziantep'te, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, depremzedelerin acil barınma ihtiyacı için çadır kentler ve konteyner kentler de kuruluyor. AFAD, kent merkezindeki Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nin yanı sıra İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçelerinde toplam 8 bin 581 çadır kurarken, 7 bin 500 çadırın kurulumunu da sürdürüyor. Ekiplerin yoğun çaba harcadığı kentte, depremzedeler için çadır kentlerin yanı sıra Gaziantep'te altyapısı hazır alanlarda, öncelikle 500 konteyner kuruldu.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arama kurtarma ekiplerimiz vatandaşlarımıza ulaşmak için canla başla çalışıyor. Depremzede vatandaşlarımızın yaralarını da hep birlikte sarıyoruz. Barınma ihtiyacını karşılamak için İslahiye'de öncelikle 500 konteyneri kurduk. 15 bine tamamlayacağız" dedi. 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması
CHP'li gazeteci Şaban Sevinç: CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksiz