Kahramanmaraş depremi Akdeniz'i de sarstı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde etkilendiği belirtilen çok sayıda balina ölüsü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki sahillere vurdu.

Kahramanmaraş depremi Akdeniz'i de sarstı!
Kahramanmaraş depremi Akdeniz'i de sarstı!
GİRİŞ 11.02.2023 06:29 GÜNCELLEME 11.02.2023 06:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem hayvanları da etkiledi. Deprem bölgesinde çok sayıda hayvan telef olurken, enkaz altından çıkarılan hayvanlar bölgede kurulan mobil veteriner noktalarında tedavi altına alındı.

Reuters’ın haberine göre, Akdeniz’de depremden etkilenen 7 balinanın cesedi KKTC sahillerine vurdu. Karaya vuran 3 canlı balinanın ise suya geri itildiği belirtildi.

Balinaların karaya vurmasıyla ilgili açıklama yapan bir yetkili, KKTC ve GKRY sahilleri çevresinde bu balinaların çok yaygın olmadığını belirterek “Bu hayvanların denizde meydana gelen gürültülerden etkilenen bir ekolokasyon sistemi var. Askeri ve sismik tatbikatlardan ve bölgedeki depremlerden etkileniyorlar” dedi.

Pazartesi meydana gelen deprem Türkiye’de 20 binden fazla vatandaşımızın, Suriye’de ise 4 bine yakın insanın ölümüne neden oldu. Depremde iki ülkede toplam 100 binden fazla insan yaralandı. Deprem Türkiye ve Suriye ile birlikte Ürdün, Irak, İsrail, İran gibi ülkelerde de hissedildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Vatandaş! 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Normal DEĞİL !
    Cevapla
  • snnokn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu balinaların ölümleri çok iyi araştırılmalı depremden bu kadar kolay etkilenip ölen bir hayvanın nesli çoktan tükenmiş olmalıydı
    Cevapla
  • Zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok sayıda = 1
    Cevapla
  • zalim kaybedecek 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım seni seviyoruz zalimlere karşı bize güç ver galip eyle Amin
    Cevapla
  • Halim 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan gemisi yapmış olma ihtimali
    Cevapla
  • kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbul boğazı'nda demirleyen amerikan gemisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri