Yurtların depremzedelere açılması: Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika açıklamalar!

Son dakika haberi... Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ankara GSB Yurt Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı. Kasapoğlu, "An itibarıyla 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde," açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 13.02.2023 17:50 GÜNCELLEME 13.02.2023 17:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ankara GSB Yurt Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı. 

Bakan Mehmet Kasapoğlu, "An itibarıyla 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde, tüm ihtiyaçlarını da karşılamak suretiyle misafir ediyoruz." diyerek, depremzedelerin son durumunu paylaştı.

Bakan Kasapoğlu, Ankara'da Cebeci Yurt Koordinasyon Merkezi’nde depremzedelerin Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına yerleştirilmelerine ilişkin açıklamada bulundu.

Kasapoğlu, milletin yüce gönlü ve dayanışma ruhuyla devletin tüm imkanlarıyla bu süreci birlikte atlatacaklarını söyleyerek, "An itibarıyla tüm bölgede can siperane görev yapan değerli arkadaşlarımız var, milletimiz var. Tüm kurumlar, kuruluşlar, herkes sahada. Bakanlığımız da tüm birimleriyle sahada. Bu konuda çaba verme, katkı verme gayesiyle bir irade ortaya koyuyorlar. Binlerce gönüllü gencimiz sahada. Bakanlık tesislerimiz ilk andan itibaren spor tesisleriyle, gençlik merkezleriyle, yurtlarıyla, kamplarıyla ilk andan itibaren milletimizin emrinde. An itibarıyla 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde tüm ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle misafir ediyoruz" dedi.

'ÖĞRENCİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN'

Bakan Kasapoğlu, Osmaniye’de 10 bine yakın kişinin yurtlarda olduğunu belirterek, "Özellikle yurtlarımızın ülke genelindeki boş kapasitesinin öncelikli olarak değerlendirilmesi söz konusu. 160 bine yakın kapasiteyi değerlendirme amacıyla bir planlama yaptık. Depremzedelerimizi en güçlü şekilde bağrına basacak ve hiçbir öğrencimizi asla mağdur etmeyecek bir planlama gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Ailesi deprem bölgesinde olup yurtlarda kalan öğrencilerimiz var. Tıp fakültesi öğrencilerimiz var, staj yapanlar var, devlet korumasında olan öğrenciler var, çalışan öğrenciler var ve bununla birlikte kalma durumunda olan tüm öğrencilerimizi depremzede kardeşlerimizle birlikte yurtlarımızda onlarla beraber olma noktasında planlamayı en güçlü şekilde yapıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızdan şunu istirham ediyorum; yurtlarla ilgili taleplerini, bu konudaki kalma isteklerini ve süreçlerini lütfen yurt idareleriyle ve gençlik ve spor il müdürlükleri ile koordine etsinler. Çağrı merkezimiz de her an gençlerimizin emrinde. Hiçbir gencimizin mağdur olmasına asla müsaade etmedik, bundan sonra etmeyeceğiz" diye konuştu.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz provakötörlük yaparak fitne fesat çıkarmak van da bizim maraş diyarbakır antep hatay adıyaman osmaniye kilis malatyada bizim sadece farkı vanda etkilenen insanımız bu depreme göre sayıca daha azdı. Allah devletimize zeval vermesin. Abdülhamithanı iktidardan indirip osmanlıyı yıkan ittihat ve terakicilerin torunları pkk ile birlikte bugün türkiyeyi yıkmaya calışıyorlar
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet eğitim önemli ama öncelikle depremzedelerin bu ağır kış şartlarında barınacak bir yerlerde yaşam surmeleri
    Cevapla
  • İsmail orak 1 yıl önce Şikayet Et
    sonu iyi olcak inşallah bu kdr insanın barınması lazım geçici bir sure
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolaya kaçıldı sanırım. Okulları kapatmak son çare olmalı. Bir mağduriyet, başkalarını mağdur etmekle giderilebilir mi? Sonu iyi olur inşallah.
    Cevapla
  • E.P.M. 1 yıl önce Şikayet Et
    Rumuzun bile misafir, misafirliğini bil karışma bizim iç işlerimize seni alâkadar etmez.
    Cevapla
  • Köstekler 1 yıl önce Şikayet Et
    200 000 kisinin otel faturasını devlete odettirirsek daha mi akillica olurdu, birde herbiri ayri yerlerde, iletişim koordinasyon nasil olacak, en mantıklısı yapılmış. Herseye kulp bulanlar, siz de kendi parti binalarinizda barindirabilirdiniz, kendi yazlik villalarinizi açsaydınız yeterdi herkese. Ama siz sadece sorun üretirsiniz. Camur atarsınız.
    Cevapla
  • Zeynep 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolaya değil en pratik olan ve mantıklı olan yapıldı. Sanki gençler okula gidiyordu o kafe benim bu kafe benim geziyorlardı. Bende okuduğum için biliyorum.
    Cevapla
  • Serkan Gülcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka çözüm yokmuydu.çok yanlış yaptınız okulları kapatmakla.Geçimini öğrenciyle sağlayan binlerce esnafa yazık oldu.Pandemi deprem bitirdiniz.Çözüm iki tarafıda memnun etmektir.Tek tarafı değil
    Cevapla
  • Sefa 1 yıl önce Şikayet Et
    Donsun mu bu vatandaş şu kış günü afet bu böyle olmasını kim isterdi
    Cevapla
  • kurtoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış bir yorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!