Osmaniye'de 352 bina acil yıkılacak

Osmaniye'de depremler sonrası 60 bin 501 binada yapılan hasar tespit çalışmasında 352 binanın acil yıkılmasına karar verildi.

GİRİŞ 20.02.2023 15:29 GÜNCELLEME 20.02.2023 15:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat saat 04.17’de 7.7; Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ’da büyük yıkıma yol açtı.

Osmaniye’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince bugüne kadar 60 bin 501 bina kontrol edildi. Bu binalardan 38 bin 501’i hasarsız, 3 bin 311’i ağır hasarlı, 12 bin 389’u az hasarlı ve 352 bina ile ilgili ise acil yıkım kararı verildi. Ağır hasarlı olduğu tespit edilen binaların yıkımları ise iş makineleri ile kontrollü bir şekilde sürdürülüyor. 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • arda 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda bu şartlarda kentsel dönüşüm olmaz planından fazla kat atılmış onbinlerce bina var bu binalara kat vermeden kentsel dönüşüme nasıl sokacaksınız yıllarca mütahit ve belediyelerin yaptığı hırsızlığı vatandaşa temizle diyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp belediyeleri kentsel dönüşümü engellemek için her türlü dalavere ceviriyor
    Cevapla
  • alemin 1 yıl önce Şikayet Et
    Adama sorarlar depremden önce neden yıkmadın diye, hala İstanbul'daki zayıf binaları neden yıkmıyorsun diye?
    Cevapla
  • Ozan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogmamis torununa bile arsa yazlik daire satin alan, ikinci ucuncu dorduncu gayrimenkulunu alan ac gozlulerin yuzunden bu evlerde oturmaya mahkumlar var da ondan. Yik demek kolay.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş gelip kendi şikayet edecek benim evim sağlam değil , kentsel dönüşümü kabul ediyorum gelin yıkın diye ama gidip de pazarlık yapar yıllar önce kaçak yapıp diktiği apartmandan hala medet umarsa depremde gelir yıkar oturulamaz hale getirir..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!