CHP'li Lütfü Savaş 'Afrika Prensi' olarak ağırlamıştı! Gerçek ortaya çıktı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşmış ve Afrika Prensi Freedom Jacob Ceasar'ı ağırladıklarını belirtmişti. Gerçek sonradan ortaya çıktı.

CHP'li Lütfü Savaş 'Afrika Prensi' olarak ağırlamıştı! Gerçek ortaya çıktı
CHP'li Lütfü Savaş 'Afrika Prensi' olarak ağırlamıştı! Gerçek ortaya çıktı
GİRİŞ 22.02.2023 00:49 GÜNCELLEME 22.02.2023 00:49
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Kahramanmraş merkezli deprem 10 ilimizde yıkıcı hasarlara neden oldu. Depremin ardından hem yurt içinden hem de yurt dışından çok sayıda yardım deprem bölgelerine gönderildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Dünyanın her yerinden desteği yanımızda görmek bizleri umutlandırıyor. Afrika Prensi Freedom Jacob Ceasar'a yaşadığımız deprem felaketi sonrası şehrimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanarak, Afrika Prensi'nin geldiğini duyurmuştu.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Ancak Lütfü Savaş'ın Afrika Prensi olarak tanıttığı Freedom Jacob Ceasar'ın prens olmadığı çok geçmeden ortaya çıktı. Öyle ki paylaşılan kişinin ismi de Freedom Jacob Ceasar değil, Nana Kwame Bediako.

FREEDOM JACOB CEASAR ASLINDA KİM?

Gerçek ismi Nana Kwame Bediako olan, ancak kendisini Freedom Jacob olarak tanıtan kişinin Gana'lı bir iş insanı olduğu ortaya çıktı. Afrika'nın en önemli iş insanlarından biri olarak gösterilen Bediako'nun servetinin 2 milyar doların üstünde olduğu tahmin ediliyor.

Savaş'ın paylaşımına, ''O Prens değil, o sıradan Ganalı sade bir vatandaş. Giydiği kıyafet de resmi bir şey değil Gana'daki herkes aynı kıyafeti giyebilir'' şeklinde çok sayıda yorum yazıldı.

Emrah Sefa Gürkan konuyla ilgili bir paylaşım yaparak şunları söyledi;

''Bu adam prens falan değil, zaten ülkenin prensi olur koca kıtanın değil. Bu böyle gece kulübü işletmeciliğinden müteahhitliğe geçen enteresan bir iş adamı. Üstündeki üniforma da çakma. Katkı yapmıştır yapmamıştır onu bilemem de prens diye hani Nijerya kralı, onun oğlu var Yani kendisine böyle sahte bir persona yaratan birine biraz dikkat etmek gerekebilir. İlginç adam ama Allah'ı var.'' dedi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • KALYONCU 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Hatay'ı kat karşılığı vermeyi mi planlıyordu??????
    Cevapla
  • izmirkartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Prens değil Lütfücüğüm.... yanındakinin kim olduğunu bilmiyorsun Lütfücüğüm.... hadi canım... hadi yavrumm... hadi bi tanem. Öğrende gel anacığım....
    Cevapla
  • Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfü Savaş'ı geçtim. Taaa Gana'dan kalkıp, bu ülkenin insanıyla en acı günlerinde dalga geçen fenomen bozuntusunun peşine düşülmeli ve bu yaptığının hesabı sorulmalıdır. Orada onuru zedelenen bizim halkımızdır. Niye olaya bu açıdan bakmıyorsunuz. Bu kadar siyaset bizi bozar.
    Cevapla
  • KARTAL 1 yıl önce Şikayet Et
    lütfü'yü ziyarete geldiğine göre bu tosun paşa olmasın?
    Cevapla
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    her şeyleri yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı