Muhalif basın yayın organlarının 'Resmi evraklar enkaz altında' iftirasına 'dijital' cevap

Maraş'taki ikinci depremin üssü olarak bilinen Elbistan'da resmi evrakların enkaz altında kaldığını iddia eden muhalif basın yayın organlarına 'dijital' kanıta dayalı cevap verildi.

Muhalif basın yayın organlarının 'Resmi evraklar enkaz altında' iftirasına 'dijital' cevap
Muhalif basın yayın organlarının 'Resmi evraklar enkaz altında' iftirasına 'dijital' cevap
GİRİŞ 25.02.2023 17:58 GÜNCELLEME 25.02.2023 17:58
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki bağımsız depremin üzerinden 19 gün geçti. Bu süreçte 6 binden daha fazla dezenformasyon niteliğinde haber üretildiği ve sosyal medya paylaşımı yapıldığı saptandı.

Bu paylaşımların bir yenisi, kamuoyunda CHP'ye yakınlığıyla bilinen Cumhuriyet gazetesinin yazarı Murat Ağırel'den geldi.

Ağırel, resmi evrakların bulunduğu Elbistan Belediyesi binasının depremde yıkılmamasına karşın 'hasarlı' olduğu gerekçesiyle yıkıldığını iddia ederek Belediye'ye iftira atmıştı. Ancak bu gerçeği yansıtmayan iddiaya 'dijital kanıt' sunularak cevap verildi.

DİJİTAL ÇAĞDA 'RESMİ EVRAK' ALGISI

Gazeteci Murat Ağırel, imar arşivinin de yer aldığı resmi evrak dairesinin yıkılan Elbistan Belediyesi binasının altında kaldığını öne sürmüş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda: "Elbistan Belediye Binası depremde yıkılmamış olmasına rağmen hasarlı olduğu gerekçesi ile yıkıldı. Enkaz içerisinde binlerce resmi evrak mevcut. Sayın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e sormak isterim. Bunun sebebi nedir? Resmi evraklar neden enkaz altında?" ifadelerine yer vermişti.

Ağırel'in gerçeği yansıtmayan bu paylaşımı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı. DMM'nin yayınladığı açıklama metninde iddianın 'asılsız' olduğu vurgulanırken, bina yıkılmadan evvel dosyaların taşındığı belirtildi.

Elbistan üslü 7,6 şiddetindeki ikinci depremde belediye binasının ağır hasar aldığı söylenirken, bodrum katındaki imar arşivinin kurtarılması için riskli yapının üst bölümünün tıraşlama yöntemiyle yıkıldığı, buradaki belgelerin Cumhuriyet savcıları ve emniyet görevlileri aracılığıyla teslim alındığı ve sürecin kamera ile kaydedildiği öğrenildi.

Buna ek olarak imar arşivinde yer alan dosyaların dijital ortamda yer aldığı, internet kullanılarak dosyalara erişimin hala gerçekleştirilebileceği kaydedildi. DMM'nin yayınladığı görselde kurtarılan bir belgenin fotoğrafı da kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 28
  • İSMAİL 1 yıl önce Şikayet Et
    metronun kapısı otomatik açılıyor
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye tüm belgeleri ıslak imzalı olanlar dahi tamamını binadan çıkardı. Bina ağır hasarliyfi bir kısmı zaten dökülmüştü. İçeriye giriş yasaktı. Kapısında özel harekat bile bekliyordu. Günlerce Elbistan'da kaldık depremi yaşadık ama muhalefetin şu zamanda bile devletçilik yapmadığıni gördükçe bizi bizden birileri vurmaya çalıştığını gördükçe insan kahroluyor. Elin gavuru bile destek olurken yardım ederken bunlar her an bir yalan peşinde koşuyor. Allah sizi ıslah etsin
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rıza kardeş, o bina yıkık değildi, yıkılırken avukatlar müdahale etti. Savcıya haber verdi, sonra özel harekat polisleri geldi. Dünyadan haberin yok sus bari. Islak imzalı evrak devletin namusudur, o arbedede orayı yıkmak kimin neden aklına gelmiş adamların hiç muhakeme yeteneğin yok mu?
    Cevapla
  • Mehmet oğlu Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Dua falan edilmez bunlara kardeşim; ıslah olmadan verirler inşaAllah son nefeslerini.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke haberi bi okusaydın
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeler ıslak imzalı asıllarını istediğinde dijital çağı görürsünüz. Dijital evrakları çatır çatır siliyorlar kimi kandırıyorsunuz, dijital her veri değiştirilir ruhunuz bile duymaz.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Her nerede olursa olsun aslı yoksa belgeden sorumlu kiși çıarılan fotokopilere paraf atar veya aslı gibidir mührü vurur, ve asıl belge gibi ișlem yapılır
    Cevapla
  • Herhangi biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi çağda yaşıyorsun?
    Cevapla
  • 1453 RTE 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazmasaydın da cahil olduğun belli olmayaydı . E İmza diye bir şey var.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Gürbüz başkan kat sayisini azalttığı için tüm yamyam takımının hedefindeydi.Bu yüzden Mehmet Gürbüz başkandan önceki belediye başkanları sorgulanmalı özellikle yıkılan tüm binalar 1990-2000 arasındaki binaların sorumluları.Mehmet Gürbüz başkanımıza şimdi diyoruz ki Allah razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı