Sosyal medyada gündem olmuştu! Kızılay'dan Ahbap açıklaması!

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli depremler sürecinde Ahbap derneğine yapılan çadır satışıyla ilgili açıklama yaptı. Kınık sosyal medyadaki çarpıtmalara tek tek cevap verdi.

GİRİŞ 26.02.2023 19:11 GÜNCELLEME 26.02.2023 22:09
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak nitelendiririlen depremler sonrasında Ahbap Derneği'ne yapılan çadır satışıyla ilgili açıklama yaptı.

KIZILAY BAŞKANI ÇARPITMALARA CEVAP VERDİ

Kınık, deprem çadırlarıyla ilgili "Ahbap Derneği ve Türk Kızılay işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" dedi.



Kızılayın Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini garanti ettiğini belirten Kınık, şunları söyledi:

Kızılay çadır Türkiye Kızılay Cemiyetinin bir iştirakidir ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biridir.

Öncelikle Kızılayın TAMP çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini garanti eder. Barınma hizmet kümesi sorumlusu olan AFAD’ın kendisinden tedarik etmek için sipariş verdiği sayıda çadırı istenilen zamanda imal eder.



ANINDA ÜCRETSİZ DAĞITIR

Sağlık Bakanlığı, MSB gibi kamu kuruluşlarının ve Birleşmiş Milletler ve diğer Uluslararası kuruluşların taleplerini üretir.Satışlardan elde ettiği gelirleri Kızılay’a aktarır, Kızılay da Afetler için gerekli olan Çadır ve sair insani yardım malzemelerini ürettirerek depolar ve ihtiyaç anında vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtır.

AHBAP MALİYETİNE TEDARİK ETTİ

Ahbap Derneği de Kızılayın yurt dışı bir kuruluş için ürettiği logosuz 2050 çadırı afetin ilk günlerinde Kızılay Çadır ’dan maliyetine tedarik ederek AFAD’ın gösterdiği yere sevkedip depremzedelerin hizmetine sunmuştur.



Kızılay Çadır&Tekstil AŞ’de Ahbap derneğinden aldığı kaynağı çadır hammadde tedariği için ayırmış ve üretilecek çadırları da Kızılay aracılığı ile ücretsiz olarak depremzedelerin istifadesi için planlamıştır.

AHBAP İLE İŞBİRLİĞİ AHLAKİ VE YASALDIR

Kızılay Çadır&Tekstil AŞ gerek günlük~1000 çadır imali gerekse ithalat ve yurtiçi fason imalat ile AFAD’a barınma desteği vermeye devam etmektedir

Ahbap ve Kızılay ’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir.

Şimdiye kadar afet bölgesinde AFAD 337.727 çadır kurmuş ve ilave 100.000 çadırı da kurmaya devam etmektedir. Kızılay öz kapasitesini (54.070) Afad’a teslim etmiş ve tesislerinde Afad için imalata kesintisiz devam etmektedir Çadır kentlerde 1.350.908 vatandaşımız barınmaktadır.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 240
  • Ercani 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızılay çadır üretip başka kurumlara bedava verecekse o kurumlar o zaman para toplamamalı o kurumlar o paraları ne yapıyor çadırları bedava alacaksa, Sonuçta Kızılay aldığı çadır malzemeleri için para verecek, ahbapta milyonlarca lira para topluyor o zaman Onlar da kendileri üretsin sağdan soldan çadır almasın. Yani demek istediğim benim Kızılay'a yaptığım yardım ahbaba bedava gitmemeli... veya Ahbap da topladığı bütün paraları Kızılay'a devredecek
    Cevapla
  • taycan 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun en azindan boyle bir zamanda yanlis oldu adamlar zaten bahane ariyor secim oncesi koz verdin
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış falan hiç bir şey yok. Kızılay sattığı çadırın parasıyla çadır malzemesi alıp, çadır üretip mağdur vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor. Ahbab'ın yaptığında da bir şey yok yardım parasının bir kısmıyla çadır almış, bunda ne var? O dönem de zaten Afad anladığım kadarıyla tüm üretim yerlerini kendisi için kapatmış. Herkes Afad'a üretiyor. Şu denilebilir. Ahbab parasını aktarsın Afad'a ve Kızılay'a. Onlar halletsin. Tamam bu denebilir. O zaman şöyle yapılabilirdi. Yardımı alan Afad, Ahbab adına bir çadırkent kurar, Ahbab'ın adını verirdi. Şu sıkıntıda aradığımız formüllere bakın. Yetiversin, art niyetli kasıtlılar için ifadem: savulun ulan.
    Cevapla
  • hans 1 yıl önce Şikayet Et
    bide kirgistan dan 500 tane cadirlar nerde yoksa o gördüm oklar vakifin cadirlar digil mi
    Cevapla
  • iade et 1 yıl önce Şikayet Et
    AHBAB'a verilen çadırları maliyetini ödemeye hazırız. KIZILAY'a tavsiyem aldığı parayı ahbaba iade etsin. Bir daha da buraya çadır vb yardım ürünü temin etmesin.
    Cevapla
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Vermemiş satmış?
    Cevapla
  • mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    kızılay elindeki çadırları AFAD'a vermeliydi, ücretli veya ücretsiz fark etmez Ahbap'a vermesi büyük hata. devlet kendi çadırıyla özel bir kurumun reklam yapmasına izin verirmi?. burada sorumluluğu olanların görevden alınması gerekir, afad dururken ahbapa çadır teslim etmek de ne?. kızılay Ahbapın bir kuruluşumu?
    Cevapla
  • KEMAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka, okuduğunu bile anlamayıp mikserlik yapıyorsun.Şirket, kızılay'ın iştiraki bir anonim şirket yani ticari bir özelliği var.Kızılay da taahhüt ettiğinden fazlasını kurmuş.Önceki haftalarda olduğu gibi bazı vakıflara bağış yapmamış parasıyla satmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu