Kentsel dönüşüm sürecinde AK Parti ve CHP Belediyeciliği farkı! Depremi fırsata çevirdiler

Depremlerden sonra binalarının durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar belediyelere akın etti. CHP'li Bursa Nilüfer Belediyesi'nin binalarının yapım evraklarını isteyen kişilerden 5400 TL gibi fahiş bir ücret aldığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 28.02.2023 00:52 GÜNCELLEME 28.02.2023 14:52
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra kentsel dönüşüm süreci yoğun bir şekilde gündeme geldi.

CHP'Lİ NİLÜFER BELEDİYESİ, AK PARTİLİ BELEDİYE'DEN 36 KAT FAZLA ÜCRET ALDI

Binalarının sağlam olup olmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar bulundukları belediyelere başvurmaya başladı. CHP'li Turgay Erdem yönetimindeki Nilüfer Belediyesi afet ortamını fırsata çevirdi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek için belediyeye başvuran ve 'yapım evrakı' isteyen vatandaşlardan, Nilüfer Belediyesi'nin 5400 TL tahsil ettiği ortaya çıktı. Nilüfer Belediyesi'nde kayıtlara geçen bu skandal tepki çekti.

BAKAN VARANK'TAN KILIÇDAROĞLU'NA: "ŞU UTANMAZ FIRSATÇI BELEDİYELERİNE İKİ ÇİFT LAF ET"

Konuyu gündeme getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından kendisine iletilen mesajı paylaştı. Varank, "Boş boş konuşacağına şu utanmaz fırsatçı belediyelerine iki çift laf et" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu etiketledi.

BURSA YILDIRIM BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK TUTUM

Vatandaşların bir an evvel binalarının sağlamlığını kontrol etmek için belediyelere başvurmasını fırsata çevirmeye çalışan CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin aksine, AK Parti'nin Bursa Yıldırım Belediyesi vatandaşlara yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Başkan Oktay Yılmaz yönetimindeki Yıldırım Belediyesi'nin binasının sağlamlığını öğrenmek isteyen kişilerden sadece 150 TL ücret istediği ayrıca USB hediye ettiği öğrenildi.

CHP'Lİ BELEDİYEDEN VATANDAŞA TEŞVİK YERİNE KAZIK TARİFE!

Kentsel dönüşümün teşvik edilmesi için pek çok belediye vatandaşa kolaylık sağlarken aynı ildeki iktidar ve muhalefete ait iki ilçe belediyesinin birbirinden çok farklı tutum izlemesi dikkatlerden kaçmadı. Bu durum iktidar ve muhalefetin kentsel dönüşüme bakışını da adeta gösterir nitelikte. CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin bürokratik işleri zorlaştırıp vatandaşları en basit işlemlerde mağdur etmesi 'Asrın felaketi'ni yaşadığımız depremlerden bile ders alınmadığını ortaya koydu.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    cehepe belediyeler hizmet yerine vatandaştan nasıl fazla para koparabilirim zihniyeti de
    Cevapla
  • Admin 1 yıl önce Şikayet Et
    Az bile yapıyor, hak ediyor oradakiler.
    Cevapla
  • Cafer 11 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk layık olduklarıyla yönetiliyor. Seçmeyenlerle beraber ceremesini çekiyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bir de hükümet olduklarını düşünün?
    Cevapla
  • Cerrah 1 yıl önce Şikayet Et
    ya şu chp den ve zihniyetinden bi kurtaramadık memleketi, bu zihniyetin yaşadığını görerek ölürsem gözlerim açık gidecek, Rabbim bana lütfettiğin ömür içerisinde çürümüş chp zihniyetinin yok olduğunu görmeyi nasip eyle, Amin.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Amîn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok