150 TL'ye yapılabilen işlemi 5400 TL'ye satan CHP'li Nilüfer Belediyesi'nden itiraf

Maraş depremlerinin 11 şehrimizi tahrip ettiği bir ortamda vatandaş için hayati derecede kıymet arz eden yapım evrakını 5400 TL'ye satan CHP'li Nilüfer Belediyesi, ilk kez Haber7'nin gündeme getirdiği konuya dair açıklamada bulundu.

GİRİŞ 28.02.2023 19:54 GÜNCELLEME 01.03.2023 08:50
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki bağımsız depremin akabinde yurt genelinde yaşayan milyonlar, ikamet ettikleri evlerin durumunu kontrol edebilmek için bağlı bulundukları belediyeden yapım evrakını talep ediyor.

Yazılı veya dijital platformlara uygun bir şekilde hazırlanıp vatandaşa teslim edilen belgeden belediyeler genellikle sembolik ücret alıyor.

Fakat CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin vatandaş nezdinde son derece hayati önem arz eden bu konuyu ticarileştirmesi ve 5400 TL gibi fahiş bir ücrete satması çok konuşuldu.

Nilüfer Belediyesi'nin yapım evrakı için istediği ücret

AK Partili Yıldırım Belediyesi 150 TL'ye aynı hizmeti sunarken komşu ilçede 36 katlık fiyat farkının uygulanması, 'fırsatçılık' eleştirileri altında internetin ve sosyal medyanın gündemindeydi.

Aynı hizmeti 150 TL'ye sunan Yıldırım Belediyesi

Kentsel dönüşüm sürecinde AK Parti ve CHP Belediyeciliği farkı! Depremi fırsata çevirdilerKentsel dönüşüm sürecinde AK Parti ve CHP Belediyeciliği farkı! Depremi fırsata çevirdiler

İlk kez Haber7'nin gündeme getirdiği konunun akabinde CHP'li Nilüfer Belediyesi'nden itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.

FAHİŞ FİYATI KABUL ETTİLER

Nilüfer Belediyesi'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan yazılı açıklama metninde, yapım evrakı için istenen tutarın Belediyeler tarafınca belirlendiği vurgulanırken, 5400 TL'lik fahiş rakam kabul edilmiş olundu: 

"Bu uygulama; 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu 97. Maddesine göre bütün belediyelerin uyguladığı bir ücretlendirmedir ve Nilüfer Belediyesi'ne özgü bir uygulama değildir. Her belediye kendi ücret tarifesini belediye meclisinin kararıyla belirler. Belediye arşivinden talep edilen projeye göre metretül hesabı yapılarak tutar belirlenir. Kurumumuzdan talepte bulunan vatandaşlarımıza öncelikle bilgilendirme yapılarak yapı denetim firmaları ya da müteahhit firmadan bu belgelerin ücretsiz temin edilebileceği ya da evrak almaksızın bilirkişi eşliğinde dosyayı inceleyip ücret ödemeden görüntüleyebilecekleri bilgisi veriliyor."

İLK MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

İtiraf niteliğindeki açıklamanın devam eden bölümünde, vatandaşın tepkisini çeken fiyat politikasının bir sonraki Meclis toplantısında gündeme alınacağı belirtildi:

"Belediyeden belge istenmesi halinde ise 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereği ozalit ya da CD seçeneklerinin ücreti bildirilerek talep edildiği şekilde belgeler teslim ediliyor. Öte yandan deprem sonrası yapılan başvurulardan bedel alınmaması için, konu ilk Meclis oturumunda gündeme getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur..."

NE OLMUŞTU?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir gönderide CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek, "Boş boş konuşacağına şu utanmaz fırsatçı belediyelerine iki çift laf et" yorumunda bulundu.

Gönderideki fotoğrafta Nilüfer Belediyesi'nin bir vatandaştan yapım evrakı için 5400 TL istediğine dair fatura yer alıyordu. Haber 7, önceki gün bahsi geçen fotoğraflara ulaşarak, "Kentsel dönüşüm sürecinde AK Parti ve CHP Belediyeciliği farkı! Depremi fırsata çevirdiler" başlığıyla konuyu haberleştirdi.

Söz konusu haberde Nilüfer Belediyesi'nin CD'ye aktarılmış veya ozalite basılmış yapım evrakı için fahiş fiyat talebinde bulunduğu öne çıktı.

Yine Bursa'daki AK Parti'li Yıldırım Belediyesi'nin ise aynı uygulamayı 150 TL'ye yaptığı belirlenmişti.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 72
  • veysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara fırsatçılıktan ceza yazılmalı.Allah korusun ülkenin başına gelseler resmen talan edecekler.
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mmemlekette nerede bir stokçu,nerede bir tefeci, nerede bir fırsatçı nerede bir fahiş fiyat uygulayan biri varsa kim olduğuna bakmaksızın ağır ceza ile yargılanmalıdır. Allah muhafaza bunların Hükümet olduğu bir Türkiye yek ekmeğe muhtaç edilirdi. Rabbim bunlara fırsat vermesin. Önce Vatan sonuna kadar Erdoğan
    Cevapla
  • Fatih narlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be oradan işiniz gücünüz yalan hırsız tecavüzcü rüşvetçi ve canilerle yanyasınız belkide sizler tamda onlarsınız
    Cevapla
  • Ibo 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolası chp ve türevleri hep milleti nasıl soyarimin peşinde iliginiz KURUSUN CHP!
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun bunlar iktidar olsa ülkeyi soyarlar,ak parti bitirmiş birşey yapamıyoruz derler,zaten şimdiden bunu dillendirmeye başladılar,eeee güruh son derece müsait olunca,,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance