Erkan Baş'tan "Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyecek misiniz?" sorusuna yanıt

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek misiniz?" sorusunu, "Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz." diyerek yanıtladı.

GİRİŞ 08.03.2023 00:48 GÜNCELLEME 08.03.2023 01:20
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programının konuğu oldu. Baş, 6'lı Masa'nın toplantısı sonrasında açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili konuştu.

"İLK TURDA BU İŞİ BİTİRELİM"

"Tip Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyecek mi?" sorusuna yanıt veren Baş, "Ben her yerde şu çağrıyı yaptım. Bizim önce kurtuluşa sonra yeniden kuruluşa ihtiyacımız var. Nasıl kurtulabiliriz? Geçen seçimde yaptığımız hataları yapmayalım. Ortak aday etrafında ilk turda bu işi bitirelim. 2018 senesinde Muharrem İnce adaydı, Karamollaoğlu adaydı, Meral Akşener adaydı. Amaç ikinci tura kalmaktı, muhalefet partileri birbirleriyle uğraştı 2. Tura çıkamadılar." dedi.

"SÜRECİ BÜTÜN AYRINTILARIYLA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Süreci detaylıca değerlendireceklerini anlatan Baş, "Bu sefer Millet İttifakı'nın tek adayla seçime çıkacağı kesinleşti. Biz TİP olarak Hatay'da toplanacağız, süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz. Daha sonra Emek ve Özgürlük İttifakı'nın bileşenleriyle toplantı yapacağız. İttifak olarak ortak bir tutum alalım diyeceğiz. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde otururuz değerlendiririz." ifadelerini kullandı.

KILIÇAROĞLU, ERKAN BAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile TBMM'de görüşmüş, basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürmüştü.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizlere fırsat vermesin
    Cevapla
  • Tir 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyan,Türkiyem bu son kozun bunu iyi değerlendirip Sayın erişimini bu seçimde birinci turda bitirelim değilse yine ömür boyu amerikanın emrinde ve uşağı oluruz,Allah korusun ailecek oyumuz,AKP. Sayın cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYIP ERDOGANA OLACAK
    Cevapla
  • BORAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibileri asya da bir kaç sene zorunlu ikamet ettirmek gerekiyor Türkiyenin değerini anlayıın diye sabah akşam devlet büyüklerine küfür edip fikir özğürlüğü demokrasi falan diye sırılıyorsunuz oralarda da yapsanııza böyle şeyler sizin derddiniz doyumsuzluk öve öve bitiremediğiniz amerikada da yaşasanız siz demokrasi istersiniz
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    siz Türkiye yi kurma derdinde değil dağıtma peşindesiniz ama bu millet size bu imkanı vermeyecek inşallah
    Cevapla
  • hakk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tıpış tıpış oy verecekler. Körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz. Koministler bu fırsatı kaçırırlar mı. Asıl ben sözümona bizim muhafazakarlara acıyorum. Zavallılar gidip K.K. ye oy verecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!