Düzce Üniversitesi öğretim üyesini görevden aldı

Düzce Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Dr. Ö.S., depremden etkilenen Malatya’da derslere uzaktan eğitimle katılan öğrencisi Batuhan B. ile ödevi konusunda konuşurken söylediği sözler üzerine görevinden uzaklaştırıldı.

Düzce Üniversitesi öğretim üyesini görevden aldı
Düzce Üniversitesi öğretim üyesini görevden aldı
GİRİŞ 08.03.2023 21:46 GÜNCELLEME 08.03.2023 21:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi olan ve depremden etkilenen Malatya’da yaşayan Batuhan B. derslere uzaktan katılırken, Dr. Ö.S. ile insan kaynakları dersi için görüştü. Batuhan B. bir firmanın insan kaynakları birimi ile yapması gereken röportajı deprem nedeniyle yapamadığını söyledi. Batuhan B. deprem nedeniyle firma olmadığını belirtirken, Ö.S. ise, "Allah Allah sanki atom bombası attılar” dedi. Batuhan B. ise hiçbir firma kalmadığı yönünde ısrar etti. Konuşmaların sosyal medyada yayınlanmasının sonrasında tepkiler yükseldi.

"TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN OLMAYAN DİYALOG"

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma başlatırken, şu açıklamada bulundu:

"Bir öğrencimiz ile öğretim üyemiz arasında uzaktan eğitim dersi esnasında gerçekleştiği anlaşılan ve tasvip etmemiz mümkün olmayan diyalog sebebiyle ilgili öğretim üyesi hakkında rektörlüğümüz tarafından soruşturma başlatılarak görevinden uzaklaştırılmıştır."

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok saçma bir durum. Son zamanlarda akademi camiasının üzerinde anlamsız ve saçma bir baskı oluşturulup, akademisyenin her konuda görev yapamaz veya yaparken düşünce özgürlüğünü kısıtlayıcı faktörler önüne koyulmaktadır. Akademi böyle birşey değildir, bireyi düşündün veya yaptın diye hemen öğretim üyesinin yaptığı her eylem yargılanmaz. Bunu yaparsanız öğretim üyesi sorgulamayı ve düşünmeyi bırakır. Konu ne olursa olsun, sizin işinize gelmese bile, bir öğretim üyesi işi sebebiyle bireyi düşündü ve yaptı diye yargılanmaya kalkılması hem bu ülkeye hem de akademi dünyasına en büyük saygısızlıktır ve bunun bedelini uzun süre bu ülke öder.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağır Süleyman,60 Atom bombası gücünde bir deprem ve gaz boşaltımı olduğunu duydu.Bu öğretim görevlisi o zamanlar mağarada mı vakit geçiriyormuş acaba.
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    bu herıfe hıc bır universıtede gorev vermesınler, haaddını bılecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!