PKK elebaşı Murat Karayılan: 14 Mayıs'ta sadece Cumhurbaşkanı değil, sistem de değişecek

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri altılı masa kazanırsa sadece cumhurbaşkanının değil sistemin de değişeceğini ifşa ederek, eli kanlı teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın da serbest bırakılacağını söyledi.

GİRİŞ 15.03.2023 20:26 GÜNCELLEME 15.03.2023 20:36
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, altılı koalisyona bir destek daha verdi. Karayılan, "14 Mayıs'ta yalnızca Cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir" dedi. Karayılan, Mustafa Karasu, Duran Kalkan ve Cemil Bayık gibi örgütün sözde yöneticileri daha önce de muhalefete destek niteliğinde açıklamalar yapmış, HDP ile işbirliğinin geliştirilmesi mesajını vermişti.

TERÖRİSTBAŞI KARAYILAN: 14 MAYIS'TA SADECE CUMHURBAŞKANI DEĞİL SİSTEM DE DEĞİŞECEK

Teröristbaşı Karayılan örgütün kanalında yaptığı açıklamada, altılı koalisyona bir destek daha verdi. Kılıçdaroğlu'nu destekledikleri anlaşılan PKK'nın sözde üst düzey yöneticisinin, "14 Mayıs'ta yalnızca Cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir." dedi.

"ALTILI MASA DAĞILMADI"

Karayılan, altılı koalisyonun güçlendiğini belirterek, "Altılı masaya operasyon çekmek istediler ama Altılı Masa dağılmadı. Muhalefetin güçlendiği belirtilebilir." ifadelerini kullandı.

"APO'NUN ÖZGÜR OLMA VAKTİ GELMİŞTİR"

Karayılan, İmralı'da tutuklu bulunan PKK'nın sözde en üst yöneticisi Abdullah Öcalan'ın serbest kalma vaktinin geldiğini de söyledi. Karayılan, "Önder Apo'nun fiziki olarak özgür olma vakti gelmiştir. Önder Apo'nun özgürlüğü için de mücadele yürütmeliyiz ve başlatacağımız hamleler bu temelde gelişmek durumundadır." sözlerini sarf etti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 220
  • Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim öncesi bu itbaşlardan en az birinin telef edilmesi lazım.
    Cevapla
  • KORAYX ADiYAMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara oy veren Türk olamaz ...Kürt de olamaz ...bunlar cünkü ülkeyi avrupaya ,yunana ,amerikaya ,ermenistana böldürecekler ..Allah korusun ..ama elhamdullilah buna müsade etmeyiz ...Bu Topraklar kanla alindi anca kanlar verilir ...14 mayisdan sonra BÜYÜK BIR BAHAR -----temizligi OLCAK INSALLAH ...bu 6 li masa tamamen VATANDASLIKDAN cikmali ve sürülmeli ...benim kaanatim
    Cevapla
  • Harbi Atatürkçü 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar vatanına aşık güzel insanlar, çevreme baktığımda muhalif kesim hükümeti ekonomi üzerinden acımasızca eleştiriyor. Destekleyen kesimse vatanın bekasını ve birliğini göz önüne alarak hareket ediyor. Bu resme göre sizce ekonomimi önemli yoksa güzel vatanımızmı. Şunuda söylemek isterimki ekonomi tabiki bir sıkıntı ama bu sorunu çözecek olan k. k (zillet değil) Allah ın izni ile yine Reis yani cumhur ittifakı olacaktır. Batının corç ve hansın istediği bir iktidardan bu ülkeye fayda beklemek kesinlikle en hafif tabiri ile saflık olur. İyi düşünmekte çok fayda var.
    Cevapla
  • Metin Güner 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok Özlemişsindir ...Merak Etme Kemalide Senin Yanına Göndereceğiz... İnindeki Mağarada Bol Bol Hasret Giderirsin...
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    yılanın başı.. elikanlı terörist. 14 mayısı göremeyebilirsin. bu lafı bir kenara yaz ve her gün oku. 14 mayısı kalanlar düşünür meraklanma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti