Son dakika: Türkiye'den AP'nin iddialarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Parlamentosunun 'AB-Ermenistan İlişkileri' raporunu değerlendirerek tepki gösterdi.

GİRİŞ 18.03.2023 07:11 GÜNCELLEME 18.03.2023 11:55
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Parlamentosunun 15 Mart 2023 tarihli "AB-Ermenistan ilişkileri" başlıklı olağan raporunda 1915 olaylarıyla ilgili iddialara ilişkin, "Tarihi olgular ve uluslararası hukuk normlarıyla bağdaşmayan bu görüşlerin bizim açımızdan geçerliliği bulunmamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Bilgiç, Avrupa Parlamentosunun "AB-Ermenistan İlişkileri" başlıklı raporu hakkındaki bir soruya verdiği yazılı cevapta, "Avrupa Parlamentosunun 15 Mart 2023 tarihli 'AB-Ermenistan ilişkileri' başlıklı olağan raporunda, ülkemiz ve 1915 olaylarıyla ilgili mesnetsiz iddialara yer vermekte ısrar ettiği görülmektedir." ifadesini kullandı.

"BİZİM AÇIMIZDAN GEÇERLİLİĞİ BULUNMAMAKTADIR"

Bilgiç, "Tarihi olgular ve uluslararası hukuk normlarıyla bağdaşmayan bu görüşlerin bizim açımızdan geçerliliği bulunmamaktadır. Avrupa Parlamentosunu bu tür tek taraflı ve mesnetsiz iddiaları tekrarlamak yerine, siyasi ahlak ve uluslararası hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Bircihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olarak Atatürk un soyadı kanunu ile hem erneiler hem rumalr yahudiler yani osmanlı daki azınlık gayrimüslimler bu kanun ile Türk kimliği almıştır bunca ermeni nereye gitti kim bunlar diye soran olmasın diyede 1915 ermeni yalanını atıyorlar desin bulgaristan a tonlarca satilan kagitlarda bu arşivler vardı osmanlidaki gayrimüslimlerin bilgileri vardi bunlar yok edildi desinler herkes kimin ne olduğunu bilsin artık
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    asil soykirim muslumanlara yapiliyor son 25 senede irakta,arakanda,suriyede,ortadogunun ve hindistanin bazi bolgelerinde katledilen musluman sayisi 5 milyonu gecti ne yazikki hazreti ömer,fatih sultan mehmet,kanuni,mahmud zengi,selahaddin gibi liderler,tarik bin ziyad,halid bin velid gibi komutanlar son donemde islam alemi cikaramadi tam bir destek alamadi islam aleminden olsaydi ne sizin hacli zihniyetiniz nede sizin o kagittan kaplan gucunuz muslumana bir adim geri attiramazdi biznaAllah ama yakindir o gunler Reis onderliginde yine sahlanacagiz insaAllah
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Açız yalanı ile Türkiye’yi satacaklar. Türkiye ye karşı kurulan planları görmeyenlerin ve destek olanların Allah yüzünü güldürmesin
    Cevapla
  • Yuman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni lobisi Avrupa Parlamentosu'nu satın aldı. Mecliste yolsuzluklar oluyor. Avrupa demokrasisi ermeni parasına satıldı. Ermenistan ile Türkiye-Azerbaycan arasında barış antlaşması yapılmasına engel oldular. Avrupa, Kafkasya'da barışa karşıdır. Rusya'ya karşı ikinci cephe hain ermenilerin eliyle açılacaktır.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    AB'de Soykırım yapmayan ülke var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...