Twitter, Türkiye'ye operasyon çekti! Okunmasın diye Yavuz Ağıralioğlu gündemden çıkarıldı

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP ile HDP arasındaki iş birliğine karşı açıklamasının ardından Twitter devreye girdi. Gündemde olmasını sansürleyen Twitter, Ağıralioğlu'nun ismini konular listesinden kaldırdı.

Twitter, Türkiye'ye operasyon çekti! Okunmasın diye Yavuz Ağıralioğlu gündemden çıkarıldı
Twitter, Türkiye'ye operasyon çekti! Okunmasın diye Yavuz Ağıralioğlu gündemden çıkarıldı
GİRİŞ 22.03.2023 20:42 GÜNCELLEME 22.03.2023 20:48
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

CHP ile HDP arasındaki karanlık pazarlıkların ardından HDP aday çıkarmayacaklarını deklare ederek Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı. Yaşanan bu süreçte HDP'nin ve fanatik sol partilerin destek verdiği altılı masada kriz çıktı. HDP ile CHP arasında yaşanan işbirliklerinin ardından İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu bugün TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi ve CHP-HDP ittifakını yerden yere vurdu.

"BİZE PUSU KURULMASINDAN RAHATSIZIZ"

Kendilerine pusu kurulduğunu söyleyen Ağıralioğlu, "Siz daha iktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz. Sandıkta yüzde 80'lerin konuşulması gerekirken, şimdi iktidarı matematiğe çevirdiniz. Cumhurbaşkanlığı masasını, bölücülüğe pazarlık masasına çevirdiniz. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız." dedi.

"PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEDİNİZ, APO'YA KATİL DEMEDİNİZ"

HDP ile yapılan pazarlığı doğru bulmayan Ağırlioğlu,"Ben HDP ile pazarlık edilmesini doğru bulmuyorum. Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde olmam. Bir kere PKK'ya terör örgütü demediniz, APO'ya katil demediniz. Ama siz defalarca milletin meclisine gelip devlete katil dediniz." ifadelerini kullandı.

(Twitter'da anlık olarak en çok konuşulan konuları gösteren TT listesi)

BİNLERCE TWEET ATILDI, GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLDÜ

Ağıraloğlu, bu sözleri sonrası Twitter'da en çok konuşulan konular arasında ilk sıraya yerleşti. Yavuz Ağıralioğlu hakkında yaklaşık 1 saat içinde yaklaşık 60 bin tweet atıldı.

(Twitter trend listesi)

TWITTER LİSTEDEN KALDIRDI

Ancak son günlerde, muhalif hesapları öne çıkaran algoritması ile tepkilerin odağında olan sosyal medya platformu Twitter, atılan binlerce Tweete rağmen, Ağıralıoğlu'nu gündemdekiler listesinden tamamen düşürdü.

TWITTER'DA FETÖ VE PKK YANLISI HESAPLARI ÖN PLANA ÇIKARMA OPERASYONU

Twitter başta olmak üzere sosyal medyada her seçim öncesi yerli ve milli içeriklerin perdelenip, muhalif paylaşımların ön plana çıkarılması durumu başka bir boyuta taşındı. 14 Mayıs'a kısa bir süre kala FETÖ ve PKK yanlısı hesapların özellikle Twitter'da "Sana Özel" ve "Takip Edilenler" algoritması adı altında bilinçli olarak kullanıcıların karşısına çıkarıldığı görüldü.

KAYNAK: SABAH

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Algıların insanların beynini yıkadığı bir devirde hala demokrasi demokrasi diyoruz. Algıya maruz kalmış beyinler sağlıklı bir seçim yapamıyor ki. sosyal medya yönetiyor insanların algısını
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Twitteri yasaklayinda akil basina gelsin!!!
    Cevapla
  • 34 DADAŞ 25 1 yıl önce Şikayet Et
    Kâfir her yerde işinin başında ey müslüman uyan uyan,Allah biz ümmeti Muhammed e akıl fikir şuur versin.
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Tweter seçim manipülasyonu yaptığı için milyon dolarlık ceza kesilmelidir.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    milyon dolar onlar için kürdan parası değil. Canlarını iyi yakmalı ki tekrarına cesaret edemesinler.
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Farkettim 1.nunaraya kısa sürede geldi ama 1 dk sürmedi sildiler. Küreseller kararını vermiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi