AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'ndan ittifak açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhur İttifakı ile ilgili, "Bu ittifak, koltuk ve makam pazarlıkları üzerine değil temel ilkeler zemininde anlaşma ve bunlarla yürüme üzerine inşa edilmiştir." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'ndan ittifak açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'ndan ittifak açıklaması
GİRİŞ 24.03.2023 18:41 GÜNCELLEME 24.03.2023 19:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi'nin dördüncü parti olarak Cumhur İttifakı'na katılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"4 parti olarak Cumhur İttifakı protokolünü teslim ettik. Cumhur İttifakı bundan sonra 4 parti olmuştur. AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’na BBP ve Yeniden Refah da girdi. Birlikte protokol imzaladık ve teslim ettik. HÜDA PAR da var ama onlar bizim listemizden seçime aday olacak. İttifaka dahil olan 4 parti de kendi logosuyla seçimlere girecek. 4 partinin de ortak Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacak.

"BU İTTİFAK, MAKAM PAZARLIKLARI ÜZERİNE İNŞA EDİLMEMİŞTİR"

Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler kendi şahsiyet ve siyasi kimliklerini muhafaza ederek ittifaka katılmışlardır. Bu ittifak, koltuk ve makam pazarlıkları üzerine değil temel ilkeler zemininde anlaşma ve bunlarla yürüme üzerine inşa edilmiştir.

Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve tarihi bir birlikteliktir. Yeni haliyle Cumhur İttifakı büyük işlere imza atacak ve bu yüzyılın parlayan ismi Türkiye olacak.

"YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE AYNI ÇATI ALTINDA SEÇİMLERE GİRECEĞİMİZ NETLEŞTİ"

Epey bir zamandır Yeniden Refah ile müzakerelerimizi devam ettiriyorduk. Bir noktaya gelmiştik. Bir fasıla oluştu. Sonra yeniden eskiye dönüldü ve aynı çatı altında seçimlere gireceğimiz netleşti. Yeniden Refah Partisi kendi logosuyla seçime giriyor. Ne kadar vekil çıkaracağı benim şu an bilgimde değildir."

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın şu yrp reklamı yapmayı biz ülkenin geleceğini düşünüyoruz siz neyin peşindesiniz... bu adamı da içimize özel olarak mı yerleştirdiler anlamadım gitti.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    30 madde kabul görmüş milletimize daha güzel layık olduğu yaşam kalitesi sağlanmıştır.yeniden refah insanlığı refaha kavuşturacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden refah partisi kendi logosuyla birlikte seçime girmesi ve erdoğanı desteklemesi çok doğru bir karar. Bu seçimde yrp nin tam oyu belli olacak. Tahminimde yüksek çıkacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü