Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 sözleşmeli personel alacak

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 sözleşmeli sağlık personeli alımı için ilana çıktı. Adaylar tercihlerini 3 Nisan'a kadar yapacak. Tercihler ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

GİRİŞ 28.03.2023 00:24 GÜNCELLEME 28.03.2023 14:32
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile alınacak.

BAKAN KOCA SOSYAL MEDYADAN DETAYLARI PAYLAŞTI

Bakanlığımızın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 31.600 sözleşmeli sağlık personeli alınacak.
 
KPSS ile alınacak Hemşire sayısı 6.069, Ebe sayısı 1.530, Sağlık Lisansiyeri sayısı 1.494, Sağlık Teknisyeni sayısı 798, Sağlık Teknikeri sayısı 21.709’dur. Toplam sayısı 31.600’ü bulan Sözleşmeli Sağlık Personeli yanı sıra 10.900 Sürekli İşçi alımı da yapılacak. Böylece yeni istihdam sayısı 42.500’e ulaşmaktadır.
 
Deprem bölgesinde olan 10 il için 3.358 Hemşire, 1.027 Ebe, 400 Sağlık Lisansiyeri, 507 Sağlık Teknisyeni ve 3.767 Sağlık Teknikeri olmak üzere 9.059 Sözleşmeli Sağlık Personeli ve 2.832 Sürekli İşçi, toplamda 11.891 personel istihdam edilecektir.

KURA ÇEKİMİ NASIL OLACAK

İşçi alım başvuruları İŞKUR tarafından tamamlanmış olup, kura çekimi 25-26 Nisan arasında Bakanlığımızca Noter huzurunda yapılacaktır.
 
Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2023/5 Tercih Kılavuzu, Ö̈SYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak.
 
Adaylar, tercihlerini 28 Mart-03 Nisan 2023 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre Ö̈SYM’nin internet sitesi üzerinden http://ais.osym.gov.tr  yapabilecek. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

ISTIHDAM MÜLAKAT OLMADAN YAPILACAK

Personel istihdamı mülakat olmadan yapılacak.
 
Şimdiden hayırlı olsun.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 26
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni 50 bin sağlıkçı 50 bin bekçi alınmalı
    Cevapla
  • Ö.A. 1 yıl önce Şikayet Et
    Lise hemşire var , fakat lise ebe veya online yok .Var olduğumuzu nasıl görmezden geliyorsunuz ,neden bizede kadro vermiyorsunuz .yazık günah, önlisans ebe ve hemşire kontenjanı da açılsın. Sizin düzensiz eğitim sisteminiz bizim hayatımızı mahvediyor. Bakan Koca bize bize de kontenjan ver .
    Cevapla
  • K.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Lise hemşire eski mezunlar var yeni mezunlarin adı şanı yok maalesef bilmenizi isterim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    On binlerce paramedik mezunu var. Bu arkadaşları nerede kullanmayı düşünüyorlar acaba. Özel sektörde de pek iş alanı bulunmuyor. Ya okullardaki kontenjanı düşürsünler ya da alım yapsınlar.
    Cevapla
  • Anestezi Teknikeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Anestezi teknikerleri askeri ücretli iş bulabilmek için kapı kapı dolaşıyorlar. Psikolojileri bozuldu kaç yıldır mezun olan sayısına bakın birde alınan anestezi teknikeri sayısına bakın. Sayın yetkililerden lütfen mağduriyetin değerlendirilmesini talep ediyoruz. Çok mağduruz.
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkede Hukukcu ve Doktor ihtiyacı çoğalmış ise sıkıntı büyüktür..Ülkeleri Mühendisler rafaha ulaştırır..Teknoloji kalkındirir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!