Sahte doktor Ayşe Özkiraz tahliye edildi

Tekirdağ'da sahte diplomayla doktorluk yaptığı anlaşılınca tutuklanan 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz, beşinci duruşmada tahliye edildi.

Sahte doktor Ayşe Özkiraz tahliye edildi
Sahte doktor Ayşe Özkiraz tahliye edildi
GİRİŞ 28.03.2023 17:34 GÜNCELLEME 28.03.2023 18:30
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Tekirdağ'da "sahte doktor" Ayşe Özkiraz'ın, hakkında açılan davada tahliyesine karar verildi.

Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Özkiraz, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Özkiraz, savunmasında, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyledi.

Ailesinden ve yakınlarından özür dileyen Özkiraz, "Sadece bir kimlik kartımı, erkek arkadaşıma statümü yüksek göstermek için kullandım. Diğer kartları kullanmadım. Maddi kazanç sağlamadım. Ameliyatlara girdim. Bilinçli bir şekilde yaptım. Yaptığım hatanın bedelini biliyorum. Dersimi aldım. Biyolojik ve psikolojik olarak kötüyüm. İlaç tedavisine başladım. Sağlığım ve eğitimim için tahliye talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Savcı ise sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Sanık avukatı Oğuz Kağıtçı, sahtecilik yönünden elde edilen delillerin hukuka aykırı şekilde toplandığını iddia ederek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Kağıtçı, sanığın hatasını kabul ettiğini ve olayı menfaat için gerçekleştirmediğini savundu.

Diğer sanık avukatı Kemal Uçar da bir önceki duruşmada okunan raporun Yargıtay kriterlerini karşılamadığını iddia etti.

Uçar suçlamaları kabul etmeyerek müvekkilinin tahliyesi talebinde bulundu.

Mahkeme, Özkiraz'ı "tabip unvanını kullanmak" suçundan 4 yıl, "resmi evrakta sahtecilik" suçundan 3 yıl, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl hapse ve 18 bin lira para cezasına çarptırdı.

Özkiraz'ın 1 yıllık hapis cezasında hükmün açıklanmasını geriye bırakan mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süreyi de göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede uzman bir doktorun yanında yaklaşık 4 ay gözlemci asistan olarak bulunan Ayşe Özkiraz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan araştırmada diplomalarının sahte olduğu anlaşılan ve polis ekiplerince gözaltına alınan Özkiraz çıkarıldığı hakimlikçe 25 Kasım 2022'de tutuklanmıştı.

Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve müfettiş atamıştı.

Özkiraz hakkında hazırlanan iddianamede, "1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • AbdulSerdar 1 yıl önce Şikayet Et
    herşey diploma değildir,bunu unutmayın,eskiden diplomalı doktorum varmış,ben 87 yaşındayım doktor yüzü görmedim.
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu mu adalet. ben de doktor kiligina giriyim birisine operasyonda öldürebilirim iyimi? böyle yargiclarin aklina.... okumuslar fakat hikmet sahibi olamamislar. siz bu kiza ödül verdiniz. bu sapik yine yapar. insanlarin hayatlari o kadar mi degersiz. ameliyet yaptim diyor bu büyük suctur. insan öldürebilir.
    Cevapla
  • ters işler 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasrettin hocanın hırsız diye fıkrası var ya tam ona göre
    Cevapla
  • ne oldu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırada hangi hastanede doktorluk yapacak acaba oraya gideceğim de
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yakalanmasaydı Dr olmadığı hâlde Dr gibi olmaya ve çalışmaya devam edecekti, pişman olmuş da olmayacaktı ve psikolojik sorunlarda yaşamayacaktı, yani istediği gibi Dr olmanın dayanılmaz rahatlığını yaşamaya devam edecekti, ne diyelim sen çok yaşa Adalet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Kassam mücahidleri İsrail ordusunun canına okudu! Peş peşe yayınladılar
Son dakika duyuruldu: 13 kamu görevlisine soruşturma!