Sahte avukat evine yapılan operasyonla yakalandı

Sahte doktor vakalarının ardından bu kez de Adana'da sahte avukat olayı yaşandı. Adana Adliye Sarayı içerisinde kendisini avukat olarak tanıtıp kişileri dolandırmaya çalışan B.S yaşadığı eve düzenlenen operasyonla yakalandı.

GİRİŞ 24.03.2024 14:31 GÜNCELLEME 24.03.2024 14:34
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Adliyesi’nde başka bir avukat adına düzenlenmiş sahte kimlikle kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırmaya çalıştığı bilgileri üzerine Betül S. hakkında soruşturma başlattı.

Betül S.’nin, avukat cübbesiyle adliye ve mahkeme salonları ile baro lokalinde fotoğraf çektirip, sosyal medya hesaplarından paylaştığı tespit edildi. 

Polis, hakkında yakalama kararı çıkarılan Betül S.’yi, adliye koridorunda gezerken yakaladı. 

EVİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

Şüpheli Betül S. gözaltına alınırken, evinde yapılan aramada ise sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız tabanca ile dolandırıcılık eylemlerinde kullandığı değerlendirilen çok sayıda adli evrak ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi’, ‘özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edilen Betül S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Adliye koridorlarında dolaşıyor dolandırılan kişilerin ihbarı ile yakalanıyor. Peki adliyede kimse sormuyormu sen nesin necisin diye. Bana biraz adliyede birilerinin de parmağı var gibi. Çünkü mantıklı gelmiyor.
    Cevapla
  • Beytullah Yılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Kendi davasına kendi bakar artık:) - baro'dan sahte avukat istemez:) - Hakimi kontrol edin sahte cıkmasın :) -
    Cevapla
  • mert 1 ay önce Şikayet Et
    helal lokmayla yetisenlerin sonu böyledir
    Cevapla
  • sor 1 ay önce Şikayet Et
    yüzlerini kapatmayın şu tiplerin ifşa edin
    Cevapla
  • Özhan 1 ay önce Şikayet Et
    Avukatların çoğu sahtekar olduğu için bu sahtekar da doğru meslek seçmiş adliyeye işi düşmeyen bilemez sahtekarlar mesleği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu