Son dakika: Başkan Erdoğan, Yunan'ı titrecetek haberi duyurdu!

Türk Savunma Sanayii'nde yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Atina'ya Başkan Erdoğan'dan bir kötü haber daha geldi. Erdoğan, dünyanın ilk 'drone' gemisi olan TCG Anadolu'nun bir misli büyüğünün daha inşa edileceğini duyurdu.

GİRİŞ 13.04.2023 06:47 GÜNCELLEME 13.04.2023 09:14
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Türk Savunma Sanayii'nde atılan en ufak adımın dahi gazete manşetlerini süslediği Yunanistan'ı ürkütecek yeni gelişmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Dünyanın ilk 'drone' gemisi olan TCG Anadolu'nun ardından bir askeri geminin daha inşa edileceği açıklandı. Konu hakkında katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni bir adım daha atıyoruz inşallah. Bunun bir misli büyüğünü daha inşallah inşa edeceğiz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, İstanbul Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törenle Türk donanmasının hizmetine girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen TCG Anadolu'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim törenine çok sayıda kişi katıldı.

"YENİ BİR ADIM DAHA ATIYORUZ"

Katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir adım daha atıyoruz" diyerek güzel haberi duyurdu.

TCG Anadolu'nun Türkiye'yi denizlerde çok güçlü bir yere taşıdığı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bizde proje bitmez. Hele hele savunma sanayinde bu projeler hiç bitmeyecek. Biz TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Gezdim gördüm. Üzerinde İHA şu anda. Bu İHA dışında helikopterler üzerinde. Bütün bunlar buradan iniş, kalkışı yapabilecekler. Bunlar bizim dünya standardında çok daha farklı bir yere gelmemizi sağladı."

DAHA BÜYÜĞÜ GELİYOR

"Yeni bir adım daha atıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Barbaros için denizlerin kaptan-ı deryası derlerdi. Şimdi bu bizi denizlerde çok çok güçlü bir yere taşıyor. Yeni bir adım daha atıyoruz inşallah. Bunun bir misli büyüğünü daha inşallah inşa edeceğiz. Bu bizim kendi tersanemizde üretildi. Bunların içine tank da girebilecek. 1400 personel var. Öyle rastgele sıradan bir şey değil. TGC Anadolu ile Türkiye'nin her köşesinde askeri operasyon yöneteceğiz. O mavi denizlere bununla rahat açılacaksın." dedi.

TÜRK DONANMASININ GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Diğer yandan dünyada bu ölçekte gemiye sahip olan sadece 12 ülke bulunuyor. TCG Anadolu, Türk donanmasının gücüne güç katacak ve caydırıcılığını artıracak.

TCG Anadolu, üzerine iniş-kalkış yapacak SİHA'larla dünyanın "ilk SİHA gemisi" oldu. Bunun için de Baykar tarafından kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA geliştiriliyor.

Ayrıca, gemiye yine Baykar tarafından geliştirilen muharip insansız uçak sistemi Bayraktar Kızılelma ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen Hürjet Hafif Taarruz Uçağı'nın iniş-kalkış yapabilmesi için çeşitli çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun, bizim üretmemiz bir kat daha değerli...
    Cevapla
  • Aksaray 68 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaparsa Reis yapar. Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisimize  liderimize spk secimde ihanet ediyor borsada vkgyo hlgyo emgyo halkbank vakifbank ve tmsf hisselerinde yatırımcılar soyuluyor en az 1 milyon secmen vardır 14 mayısta bunlarda oy kullanacak tez zamanda bu hisselere incelenmeli gerecek değerine getirilmeli aynısı ibb seçimlerinde oldu ...dikkat dikkat
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dayın sgk emeklisi milli savunma bakanlığına Danışöanlık yapıver hayrına.
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer Savunma projeleri mükemmel ve sonsuz destekliyorum ama bu gemi kadar anlamsız ve İsraf bir proje olamaz.Bu şartlarda savaşı Okyanusa taşıma şansımız yoksa bu gemiyi İzmir'e demirleyip SİHA indirip kaldırmaktan daha anlamsız bir şey olamaz.
    Cevapla
  • Hikmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsun. O gemiyi Kıbrısa demirle iha siha ve savaş gücüyle menziliyle tüm Akdeniz kontrol et. Yerine göre müdahalenin yap. Biraz büyük düşünün.
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede yaşıyorsun? İstanbul hava limanı da iş yapmazdı güya, ne oldu? şu anda Avrupa'nın en büyük hava limanı...
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dayı sen hiç savaştan anlamıyorsun galiba bak özetle anlatayım dayıma şimdi savaş olmadan bazı şeylerin caydırıcı özelliği var mesela Rusların balistik füzesi düğmeye basıyon ABD yi vuruyor belki Rusya bunu hiç kullanmayacak ama ABD bombayı biliyor korkuyor yani silahların varlığı caydırıcı özelliği olur şimdi bizde bu geminin olması denizi olan her ülkenin bizden korkması demek
    Cevapla
  • Erhan Filiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen askeri uzmanmısın bu işi uzmanlarına bırakalım istersen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yaptı, ölüsü 2 saat sonra bulundu: Kahreden detay ortaya çıktı!
En fazla uçak gemisine sahip ülkeler açıklandı! Dünya genelinde kaç tane savaş gemisi var?