Necmettin Aydın'dan 14 Mayıs çağrısı: Düşersek bir daha kalkamayız

Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın yaptığı yazılı açıklamada, Yedili Masa'nın 14 Mayıs'taki seçimi kazanması durumunda dış borçlanmaya gideceğini ve Türkiye'nin bir daha toparlanamayacağını belirtti.

GİRİŞ 26.04.2023 03:57 GÜNCELLEME 26.04.2023 09:51
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Milli Görüş Platformu sözcüsü ve 20. Dönem Zonguldak Milletvekili, Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, yaptığı 'Düşersek bir daha kalkamayabiliriz' başlıklı yazılı açıklamada, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın kazanamaması durumunda Türkiye'nin dağılacağını ve yeniden ayağa kalkmanın mümkün olmayacağına vurgu yaptı.

Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın: Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydimMilli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın: Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim

Saadet Partili eski vekilden CHP için 'taşıyıcı anne' benzetmesiSaadet Partili eski vekilden CHP için "taşıyıcı anne" benzetmesi

"EY EHLİ VATAN AYAĞA KALKIN"

Yedili Masa'nın dış borçlanmaya gideceğini belirten Aydın "Türkiye çok kötü düşer. Abdülhamit Han’ın düşmesi gibi olur, bu topraklarda bir defa daha dağılır ve kalkamayız." dedi. Aydın "Milletin %51'i tüm bu açıklığa rağmen bu yıkıma evet derse vay halimize. Onun için diyorum ki ey ehli vatan ayağa kalkın." çağrısında bulundu.

İşte Aydın'ın o açıklaması;

14 Mayıs seçimleri iyice yaklaştı, Milletçe çok kritik bir seçim yapacağız. Türkiye’nin yükselişini durdurmak, uluslararası bir güç olarak yeniden dünya sahnesine çıkmasını istemeyen tüm güçler, küçük hesapların, büyük egolu küçük adamların etrafında toplandığı gizli açık kaç kişi oldukları belli olmayan muhalefet masasının arkasına saf oldu. Belli ki bu masanın asıl aklı (İngiliz soslu, Amerikan itmeli) siyonist güçlerdir. ALLAH korusun kazanırsa Türkiye çok kötü düşer. Abdülhamit Han’ın düşmesi gibi olur, bu topraklarda bir defa daha dağılır ve kalkamayız.

Yakın geçmişe de bir göz atarsak bir şekilde ayağa kalktığımız üç büyük düşüş görürüz. 1978 çöküşü ve 24 Ocak kararları, 1995 çöküşü ve 5 Nisan kararları, 2000 çöküşü ve DERVİŞ yasaları ile dış borç 15 milyar dolardan 450 milyar dolara dayanmıştır. Her üç çöküşünde üç önemli özelliği vardır. Birincisi, üçünde de CHP ana ortaktır. Ve üçünde de koalisyon hükümet vardır. İkincisi, üçünde de Türkiye yağmalanmış ve IMF'ye teslim ediliştir. Üçüncü olarak, üçünde de Türkiye’nin dış borcu beşe ona katlanmıştır. Bugün yine CHP’nin ana ortak olduğu ittifakın kazanması halinde dördüncü çöküş, BÜYÜK FELAKET kaçınılmazdır.

"DIŞ BORÇ, ESİR EDER, EMREDER VE DEVLETLERİ YIKAR PARÇALAR"

24 ocak kararları ile 15 milyar dolar olan dış borcu bu büyük çöküşlerin etkisi ile 450 milyar dolara dayanmıştır. Bizim gibi bir ülkenin en önemli beka sorunu dış borçtur. Dış borç, esir eder, emreder ve devletleri yıkar parçalar. Başkanlık sistemine geçildikten sonra ise, 2017 de 453 milyar dolar olan dış borç stoku 2022 sonu itibarı ile 451 milyar dolar olmuştur. Pandemi gibi bir büyük afet dönemi olmasına rağmen dış borç adeta azalmıştır.

Muhalefetin en büyük iddiası dış borç getirmektir. Hatta bu konuda iç rekabet vardır. Bir seçim kazası olur, muhalefet kazanırsa dış borcumuz iki senede ikiye katlanır bir trilyon doları geçer ve bunun altından bir daha kalkamayız. Olmaz demeyin. Nasıl ki 15, 75 olduysa, nasıl ki 75, 130; 130, 450 olduysa bu da katlanır bir trilyon olur. Bu seçimin en büyük beka sorunu dış borçtur. Diğer konuları bir şekilde hallederiz. Ancak bu miktar borç süründürmekle kalmaz, yıkar.

Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar getireceğim vaadi boş değildir. Çalışılmış bir projedir, önce bir kriz olacak, sonra IMF anlaşması (bu sefer teslim belgesi) sonra kurlar inecek, ithal cenneti olacağız, yalancı bahar yaşayıp arkadan yıkım gelecek. İlkini 2002-2008’de yaşadık, Babacan baharı. Aynısını yine yaparım diyor. Ama Kılıçdaroğlu rol kaptırmıyor, ikinci Sevr’i illa ben imzalayacağım diyor. Her şey o kadar açık oluyor ki. Milletin %51'i tüm bu açıklığa rağmen bu yıkıma evet derse vay halimize. Onun için diyorum ki ey ehli vatan ayağa kalkın.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Ehli Vatan ayağa kalk.! Aklınızı başınıza alın. Bu kadar kör olamazsınız.! Her şey aleni bir şekilde ortadayken, pek çok şeyi görmezden gelmek, gaflet uykusunda olmak, hatta ihanet içerisinde yer almak demektir. 7'li MAŞA, Hdpkk 'nın bbütün isteklerini garanti altına almış, gizli kapaklı görüşmelerde sözler verilmiştir. Verilen bu sözlerin, Ülkenin hayrına olduğunu kim söyleyebilir?
    Cevapla
  • EYNESİLLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Necati korkmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Necmettin Aydın , her seçim önü ne güzel tesbitlerde bulunuyorsunuz. Keşke seçimler bitince de sizi böyle günlük medya da görebilsek .... Tekrar bir seçim beklemek zorunda kalıyoruz.. İster istemez bu yüksek öngörülerinizden mahrum kalıyoruz.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları bize karşı düşman ülkeleri dahi biliyor ve söylüyor da, içimizdeki kuklalar ve düşmanlar bilmiyor. Ülkeyi ve milleti düşünen yok. Herkes kafasını kaldırıp olup bitenlere ve ne yapılmak istenenlere ülkeyi nereye sürüklemek isteyenlere baksın.
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!