HDP'nin İstanbul'da gözaltına alınan milletvekili adayının kardeşi gri listede aranıyor

İstanbul Üsküdar'da gözaltına alınan Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli'de 13. sıradan milletvekili adayı olan Ayten Dönmez'in kardeşi Selami Kitir'in de gri listede arandığı öğrenildi.

GİRİŞ 26.04.2023 19:05 GÜNCELLEME 27.04.2023 09:58
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

PKK silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen  Yeşil Sol Parti'nin (YSP) Kocaeli 13. sıradan milletvekili adayı Ayten Dönmez "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

PKK'nın faaliyet yürüttüğü kırsal alanda siyasi ve silahlı eğitim aldığı iddiasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Üsküdar'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Ayten Dönmez, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca ifadesi alınan Dönmez, mesleğinin aşçılık ve 2 çocuk annesi olduğunu belirterek suçlamaları reddetti. Tutuklanması talebiyle İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Dönmez, PKK'nın eğitim alanında çekildiği ileri sürülen fotoğraflara ilişkin fotoğraftakinin kendisi olmadığını, suçlamalayla alakasının olmadığını savundu. Hakkında PKK üyeliği suçlamasıyla bir dava olduğunu da belirten Dönmez, serbest bırakılmayı talep etti. Dönmez'in avukatı da müvekkilinin kanser olduğunu, tutuklanmasının hayati tehlikeye neden olacağını belirtti.

Hakimlik, kararında, tüm dosya kapsamından anlaşıldığı üzere şüphelinin üzerine atılı bulunan "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunun vasıf ve mahiyetini, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir, somut delillerin mevcut bulunduğunu ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz olduğunu değerlendirdi.

İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğünün 25 Nisan'da hazırladığı uzmanlık raporu kapsamında yüz karşılaştırma formu düzenlendiği, form uyarınca tetkik konusu üzerinde örgütsel kamuflaj bulunan fotoğraftaki kadın şahıs ile şüphelinin kuvvetle muhtemel aynı kişi olduğu yönünde rapor hazırlandığı, mukayese edilen şahsın örgütün kırsal bölgede eğitim alan üyelerinden olduğunun belirtildiğini dikkate alan hakimlik, şüpheli Dönmez'in tutuklanmasına karar verdi.

Gri listede aranan terörist Selami Kitir

DÖNMEZ'İN KARDEŞİNİN GRİ LİSTEDE ARANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan kaydı bulunan ve PKK’nın Suriye ve Irak‘taki terör kamplarında eğitim gören Dönmez’in, kardeşi Selami Kitir’in de örgütün kırsal kadrosunda yer aldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Terör Arananlar Listesi”nde 500 bin lira ödülle 'Gri' kategoride yer alan Kitir’in, Suriye ve Irak’taki PKK kamplarında çok sayıda silahlı faaliyette yer aldığı ileri sürüldü.Yeşil Sol Partili Dönmez’in bir başka kardeşi A.K.’nin de yine PKK’nın kırsal kadroları arasında bulunduğu, örgütün yurt dışı yapılanmasında faaliyet gösterdiği iddiasıyla geçmiş dönemlerde yapılan operasyonda yakalanıp tutuklandığı bilgisi elde edildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 92
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    oh ne ala, sanki çocuklar evcilik oynuyor!......... ulan milleti ne zannediyor bu terör kılıflı ecnebiler. bunlar ne Türk ne de Kürt olabilir ancak olsa olsa Ermeni olabilir
    Cevapla
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    fotoğraflar yalan söylemez. belli ki bunlar iyice azıttılar. dağdan inip hesap vermeden bu millete vekil olmak büyük bir cesaret. bunlara yol açanlar vebal altındadır. zaten bunlarnı beslendiği hareket ortada. bunlara bir de bu cesareti verip seçilmesine sebep olan siyasi oluşumlar millete hesap vermelidir
    Cevapla
  • Yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kocaeli iyice pkk yuvası oldu .
    Cevapla
  • TÜRKİYE 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyyy çok bilmiş saadetliler hadi bakalım bunlara nasıl oy vereceksiniz ama siz her şeyi mübah gördüğünüz İçin verirsiniz ALLAH CC bunun hesabını muhakkak soracak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP den vekil olanların PKK kaydı Olmazsa yada bir yakını Aranmaz ise vekil olamaz. Hdp nin hepsi katıksız PKK lı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik