Facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Akit Medya’daki yangın hala söndürülemedi

Akit Medya Grubu'nun binasında çıkan yangın hala söndürülemedi. Facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıkarken Akit TV Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karahasanoğlu ve Genel Koordinatörü Serdar Uslu, son gelişmeleri Haber7'ye anlattı.

GİRİŞ 28.04.2023 13:07 GÜNCELLEME 28.04.2023 15:14
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Akit Medya Grubu’nun merkez binası, çıkan yangın sonrası iki cepheden ağır hasar aldı.

Yer yer devam eden yangının kontrol altına alındığı ancak tamamen söndürülemediği bildirildi.

Gece boyunca yanan binanın sabah saatlerindeki görüntüsü facianın boyutunu gözler önüne serdi.

1 PERSONEL YARALANDI

Yangına ilk etapta müdahale etmek isteyen 1 personel hafif şekilde yaralandı. Personel, hastanede tedavi altına alındıktan sonra taburcu edildi.

STÜDYOLAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Akit TV stüdyolarının yangının verdiği zarar sonrası kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

YANGIN NEDEN ÇIKTI?

Yangının elektrik kaynaklı çıktığı iddia ediliyor. Ayrıca Akit Medya binasına sabotaj düzenlenme ihtimali üzerinde de duruluyor.

İLK MÜDAHALEDE YETERSİZ KALINDI

İtfaiye ekiplerinin ilk aşamada müdahalede yetersiz kaldığı, alevlerin bütün binayı sarmasının ardından seferber olunduğu belirtildi.

Haber7'ye konuşan bölge sakinlerinden Tebriz Mecnunov, yangının ilk etapta oldukça küçük çaplı olduğunu fakat yeterli sayıda itfaiye ekibinin olmadığını, mevcut itfaiye personelinin de söndürme işlemlerinde yavaş hareket ettiğini söyledi.

“ARABADA SU YOK”

Gazeteci Yazar Serdar Arseven'in yangına dair paylaştığı bir videoda ise alevlerin yükseldiği esnada itfaiye ekiplerinin “Su yok” dedikleri görüldü.

GAZETE, HARAMİDERE’DEKİ MATBAA TESİSLERİNDE ÇIKARILDI

Yeni Akit gazetesinin bugünkü baskısının merkez binası dışında hazırlandığı kaydedildi. Yazı işleri ekibinin Haramidere'deki matbaa tesislerine intikal ederek matbaa çalışanlarıyla birlikte büyük gayretlerle gazete sayfalarını hazırladığı ve son anda baskıya yetiştirildiği bildirildi.

ERDOĞAN'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yangın felaketi yaşayan Akit Medya Grubu'nu aradığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akit Medya'ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

KARAHASANOĞLU: YER YER YANGIN DEVAM EDİYOR

Haber7’ye açıklamalarda bulunan Akit TV Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karahasanoğlu, yangının hala devam ettiğini kaydetti.

İtfaiyenin müdahalesinin sürdüğünü belirten Karahasanoğlu, “Kontrol altına alındı gibi ama yer yer alevler devam ediyor. İtfaiyeden aldığımız bilgilere göre, takriben akşam saatlerinde kontrol altında olacağı şeklinde.” dedi.

“PERSONELDEN YARALI YOK”

Akit Medya’nın personelinde yaralı olmadığını belirten Karahasanoğlu, “Personelden herhangi bir yaralanma söz konusu değil. En büyük tesellimiz bu. Henüz binaya girebilmiş değiliz. Yoğun is ve duman söz konusu.” ifadesinde bulundu.

SABOTAJ MI?

Yangının sabotaj olup olmadığı konusunda konuşan Nuri Karahasanoğlu, “Bir tweet atılmış. Ne kadar gerçekçi bilemiyoruz. Emniyet birimleri, gerekli araştırmalardan sonra ortaya çıkaracaktır.” diye konuştu.

“15 İTFAİYE ERİ HASTANEYE KALDIRILDI”

İtfaiye ekibinden zehirlenenlerin olduğunu kaydeden Karahasanoğlu, “İtfaiye erlerinden zehirlenmeler söz konusu. 15 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.” bilgisini paylaştı.

SERDAR USLU: HALKIMIZDAN DUA BEKLİYORUZ

Akit TV Genel Koordinatörü Serdar Uslu, Haber7’ye yaptığı açıklamada, “Arka blok tamamen yandı. Ön iki blokta zarar gören yerler var. Bazı katlarda hasarlar var. Şu anda yayın yapamıyoruz. Şu an bir mağduriyetimiz var. Halkımızdan dua bekliyoruz.” ifadesinde bulundu.

“BURADA YAYIN YAPMAK ÇOK ZOR”

Akit Medya binasında oluşan hasar nedeniyle stüdyoların zarar gördüğünü belirten Uslu, “İs ve duman devam ettiği için içeriye giremiyoruz. İtfaiyeden aldığımız bilgiye göre, zarar gören kısımlar var. Şu aşamada burada yayın yapmak çok zor görünüyor. Başka bir stüdyo ayarlanıp oradan devam etmek gerekiyor.” dedi.

“ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR”

Yangının çıkış nedeniyle ilgili emniyet ekiplerinin araştırma yaptığını belirten Serdar Uslu, “Yangının neyden kaynaklandığını tam bilemiyoruz. Açıkçası kesin bir bilgi yok. Çıkış nedeni araştırılıyor.” diye konuştu.  

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 73
  • Fatih Aygün 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yangının seçimin yaklaşması nedeniyle sabotaj olduğunun olması büyük ihtimal.
    Cevapla
  • Merve 1 yıl önce Şikayet Et
    Akit vatanının yanında milletin yanında cumhurbaşkanımdan ricam gerçek vatan evlatlarının yanında olur bilerek yapılmış bunu yapanlar mal kaybı vermiş insanları ekmeğinden etmiş Rabbim den dileğim kim yaptıysa iki dünyalarıda perişan olsun ihmali olanlarında
    Cevapla
  • Abdulkerim OLGUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Rabbim yardımcınız olsun
    Cevapla
  • İtfaiye 1 yıl önce Şikayet Et
    İtfaiye yangına boş su tankeri ile gidiyorsa ve bilinçli olarak yavaş ve acemice hareketler yapıyorsa bu işte bir iş vardır.BU İŞ İYİCE ARAŞTIRILMALI! AKİT' i susturmak istediler.Çünkü devleti,milleti ,müslümanları en çok onlar savundu,zillettin üzerine en çok onlar gitti.BU BİR SABOTAJ OLABİLİR!!!
    Cevapla
  • Zamanla yarış 1 yıl önce Şikayet Et
    Yangına müdahale ile acil hastaya müdahale aynıdır.Zamanında müdahale ile herhangi bir doktor bir hastanın hayatını kurtarabilir ama geç kalınırsa dünyanın en iyi doktoru gelse boştur.Bu yangında İBB bilerek geç müdahale etmiş yangın kontrolden çıkınca 10 arazöz onlarca itfaiyeci getirmiştir.İtfaiyeciler kotrolden çıkan yangını sadece seyretmişlerdir.Ekreme bunun hesabı sorulmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Danimarka Kralı, elinde Filistin bayrağıyla protestolara eşlik etti
Sokak ortasında silahlı pusu