Akit binasındaki yangında 3. gün! 'Petrol kuyusu' etkisi

Akit Medya Grubu'nun merkez binasında çıkan yangın 3. günde de devam ediyor. Binada ağır maddi hasar meydana gelirken itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları devam ediyor.

GİRİŞ 29.04.2023 12:59 GÜNCELLEME 30.04.2023 11:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Akit Medya Grubu'nun merkez ofislerinin bulunduğu Küçükçekmece ilçesindeki binada 27 Nisan Perşembe günü başlayan yangın hala söndürülemedi. 3 gündür devam eden yangın nedeniyle Yeni Akit Gazetesi ve Akit TV personellerinin işbaşı yapamadığı bildirildi.

Facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Akit Medya’daki yangın hala söndürülemediFacianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı: Akit Medya’daki yangın hala söndürülemedi

Binanın bodrum katında halı imalathanesi olarak kullanılan bölümde çıkan yangın nedeniyle iki cephesinde de ağır tahribat meydana geldi.

HER YERDEN GÖRÜLÜYOR

50 saattir devam eden yangın nedeniyle gökyüzünü kara dumanlar kaplıyor. Akit Medya binasından yükselen devasa dumanlar; Küçükçekmece; Bakırköy, Bağcılar, Avcılar, Başakşehir gibi ilçelerden de görülebiliyor.

BÜYÜK SEFERBERLİK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yetersiz kalmakla eleştirildiği yangına İstanbul'daki 18 itfaiye istasyonundan söndürme ekiplerinin iştirak ettiği öğrenildi.

İTFAİYECİLER ZEHİRLENDİ

Üç gündür devam eden yangına 15 itfaiye erinin müdahale sırasında dumandan etkilendiği belirtildi.

Duman nedeniyle zehirlenen itfaiye personellerinin durumunun ciddi olmadığı öğrenildi.

PETROL KUYUSU ETKİSİ!

HABER7'nin itfaiye şeflerinden edindiği bilgilere göre yangının kontrol altına alındığı ancak belirli aralıklarla yer yer 1 hafta sürebileceği değerlendiriliyor.

İtfaiye şefleri, yanan maddelerin has pamuk ya da normal kumaş olmayıp sentetik plastik ve kumaş olması sebebiyle eriyerek yandığını bu sebeple “petrol kuyusu” etkisi oluşturduğunu ifade etti.

BENZER TÜRDE YANGIN YOK

İtfaiye erleri, böylesi vakayı sadece havai fişek fabrikasındaki yangında müşahade ettiklerini, benzer türde yangının fazla görülmediğini aktardı.

CAMLAR KIRILDI

Yangın nedeniyle binanın arka cephesi tamamen kullanılamaz hale gelirken, idari birimlerin olduğu ön cephede durum kritik.

Bodrum katlardaki yangının üst katlara sıçramaması için gayret ediliyor. Arq katlara adeta duvar ören itfaiye ekipleri, yangının üst bölümlere sıçrqmaması için mücadele veriyor. Yoğun dumandan etkilenen üst katların pencereleri kırılarak gerekli hava sirkülasyonunun sağlanması amaçlanıyor. Bu nedenle Akit binasının tamamen camekan olan ön cephesindeki birçok pencere kontrollü şekilde kırıldı.

EN YETKİLİ İSİM KONUŞTU! SABOTAJ MI GERÇEKLEŞTİRİLDİ?

Haber7'ye konuşan Akit Medya Müessese Müdürü ve Akit TV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Karahasanoğlu, binaya giremediklerini ve bekleyişlerinin sürdüğünü söyledi. Karahasanoğlu, yangının çıkış sebebinin ve sabotaj olup olmadığının emniyet birimlerince araştırıldığını ifade etti.

AKİT MEDYADA SON DURUM

Edinilen bilgilere göre, yangında stüdyoları ağır hasar alan Akit TV yayınlarına ara verdi. Canlı yayın yapamayan Akit TV'nin yaşanan durumu TÜRKSAT'a bildirdiği ve anlık yayınların bant kayıtları üzerinden sürdürüldüğü belirlendi.

Teknik altyapısı büyük oranda çöken Akit TV'nin farklı bir televizyon kanalının stüdyosunu kullanarak faaliyetlerini sürdüreceği bildirildi.

Yeni Akit Gazetesi, Haramidere'deki matbaa tesislerinde zor şartlar altında basılıyor. Gazetenin muhabir kadrosunun evden çalıştığı, yazı işleri biriminin matbaa ile genel merkez arasında adeta mekik dokuduğu aktarıldı.

Yeniakit.com.tr haber sitesinin bütün editörlerinin mesaisini evden sürdürmek üzere görevlendirildiği bu nedenle kurumun aksaklık yaşamayan tek biriminin internet sitesi olduğu kaydedildi.

Akit Medya'nın reklam, teknik, muhasebe gibi birimlerinde görevli personellerinin ise endişeli bekleyişi sürüyor.

ERDOĞAN'DAN TELEFON

Akit Medya grubunda meydana gelen yangın nedeniyle birçok kişi, kurum ve kuruluş geçmiş olsun dileklerini iletirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Akit yetkililerini arayarak üzüntüsünü paylaştığı bildirildi. Başkan Erdoğan'ın yangınla ilgili bilgi aldığı Akit yetkililerine geçmiş olsun temennisinde bulunduğu belirtildi.

ALİ KARAHASANOĞLU: CAMA KURŞUN DEĞDİ, KIYAMET! BİNA YANDI, ÇIT YOK!

Yangının ardından ilk yazısını yazan Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, muhalefetin takındığı durumu eleştirdi.

Karahasanoğlu, "Cama kurşun değdi: Kıyamet! Bina yandı: Çıt yok!" başlıklı bugünkü yazısında, "Seçime iki hafta kala.. İyi Parti’nin HDP ile ittifakını.. En net şekilde gündeme taşıyan Akit Medya Grubu. 'Apo’nun 15 Mayıs’ta serbest bırakılması taahhüdü' üzerinden kurulan kirli ilişkiyi en açık şekilde ifşa eden Akit Medya Grubu.. 28 Şubat sürecinde darbeci generallerin hazırladığı, “yangın ve diğer sabotajlarla engellenmesi” planları yapılan ve şimdi de PKK ile işbirliği yapanları kamuoyuna duyurduğu için tehditler alan Akit Medya Grubu.. Bir yangın ile sarsıldı.." ifadelerini kullandı. 

Karahasanoğlu, cama gelen kaza kurşunu üzerinden kıyamet koparan muhalefet partilerinin bir medya binasında çıkan yangına 'Bırakın yansın' diyen muhalif güruha karşı sessiz kalmasını eleştirdi.

Gazeteci derneklerinin suskun kalmasına da tepki gösteren Karahasanoğlu, "Fox tv, Halk tv, Tele 1, Flash Haber için RTÜK cezası sonrasında anında kınama mesajı yayınlayan gazeteci dernekleri, Akit Medya Grubu’nun yayın hayatını sürdürmesini derinden etkileyecek, hatta canlı yayınını şu anlık 1.5 gün engelleyen üzücü olay için iki satırlık açıklamayı çok gördüler.." diye yazdı. 

Cama kurşun değdi: Kıyamet! Bina yandı: Çıt yok!Cama kurşun değdi: Kıyamet! Bina yandı: Çıt yok!

Akit gazetesinin bulunduğu binadaki yangın 3. günde söndürüldüAkit gazetesinin bulunduğu binadaki yangın 3. günde söndürüldü

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Mehmet Er 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun beterinden korusun Allah acil Yeni işyeri ve bereketli kazançlar versin
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye afetler deprem sorumlu bakan oldu zaten geziyor idi chp ile bir artık hiç iş yapmaz bol bol gezer
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    nasıl yangın ki üç gündür sönmedi.Bu ve izmirdeki yangınlara çok üzüldüm.Biri mazlumun sesi,diğeri yeni farklı bir proje yapı uygulaması.Sanki ikisi de birilerini rahatsız etmiş ve cezalandırıldı.
    Cevapla
  • ALPEREN 24 1 yıl önce Şikayet Et
    sabotaj
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden ilk müdehale geç oldu? Neden ilk gelen itfaiyeler de su yoktu? Geciken söndürmenin hiç gereği yok artık kendi haline sönse daha iyi olur. Hangi çağda ve hangi ilde okuyor bu olay...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den otomobil piyasasını karıştıracak hamle: Bir anda yüzde 100 artacak!
Piyasa fırsatçıları cezalarını bulacak - Gazete manşetleri