Depremzede seçmeni hedef alanlara soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik hakaret içerikli paylaşım yapan hesaplarla ilgili resen soruşturma başlattı.

GİRİŞ 15.05.2023 15:03 GÜNCELLEME 15.05.2023 15:15
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili provokotif paylaşımları incelemeye aldı.

Başsavcılık, seçim sonuçları ile deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı, yanlış algı oluşturacak nitelikte kamu düzenini ve barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri alenen yayarak provokatif paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları hakkında resen soruşturma başlattı.

Başsavcılığın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün bu tür paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarına yönelik tespit çalışmaları sürerken, provokatif paylaşımlar yapanlar arasında oyuncu Zeynep Beşerler'in de olduğu öğrenildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 34
  • Türkiyem 11 ay önce Şikayet Et
    YARDIM ALLAH ADINA YAPILIR. DiN DiL IRK FARKETMEZ. NE ALAKA YANI O PARTi BU PARTi. BU SEKiLDE DÜSÜNENLERE COK YAZIK, ViCDANLI OLUN. NE HER AKP'Li NEDE HER CHP'Li BÖYLE OLAMAZ... DÜSMAN SEViNDiRMEYiN..
    Cevapla
  • paşa 11 ay önce Şikayet Et
    sizin paranızda yardımlarınızda yerin dibine batsın,, sizden gelecek hayır şeytandan gelsin daha hayırlı olur, siz şeytanı bileutandırırsınız ,,, alçaklıkta hayinlikte kötülükte şeytan bile sizin elinize su dökemez ,,,, okudukça size üzülüyorum size zavallı yaratıklar
    Cevapla
  • vatan sever 11 ay önce Şikayet Et
    bende bir depremzede olarak,bu söylemleri paylaşanlar insan değildir ve bu memleketin insanı degillerdir.yazıklar olsun böyle insanlara
    Cevapla
  • Ömer Faruk Özipek 11 ay önce Şikayet Et
    Reise oy vermiş ve çevresinde millet ( zillet ) ittifakını destekleyen kişiler ile çevrili biriyim. Demokrasi, seçim , parti ş.b. hepsini es geçtim de memleketin gerçek (!) sahibiymiş gibi tavırları ile aşağılamalarını sineye çektim ama deprem bölgesinden çıkan seçim sonuçları sonunda; yaptığımız yardımlar haram zıkkım olsun, diyecek kadar haysiyetsiz ve karaktersiz olmamalıydınız
    Cevapla
  • KIYI 11 ay önce Şikayet Et
    Hele şükür harekete geçtiler. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beştepe'de gece saatlerinde sürpriz zirve! Erdoğan 2 ismi çağırdı: Kritik kararlar çıkacak
7 ülkede yapılan ankette Başkan Erdoğan açık ara lider!