Tekirdağ Belediyesi hakkında soruşturma başlatıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden hemen sonra bulundukları otelden çıkarılma skandalının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Tekirdağ Belediyesi hakkında soruşturma başlatıldı
Tekirdağ Belediyesi hakkında soruşturma başlatıldı
GİRİŞ 17.05.2023 16:03 GÜNCELLEME 18.05.2023 10:36
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden hemen sonra bulundukları otelden çıkarılma girişiminde bulunulduğu yönündeki iddialar hatırlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, "İddialar üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve sorumluluğu tespit edilecek diğer belediye görevlileri hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Kumbağ'da otellere yerleştirilen vatandaşlar kapı dışarı edilmek istendi. Konuya dair bir depremzede, "Deprem bölgesi AK Parti'ye oy verdi diye bize bunu mu reva görüyorsunuz?" dedi.

Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizi onların insafına hiçbir zaman terk etmedikBakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizi onların insafına hiçbir zaman terk etmedik

OTELLERE AFİŞ ASILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kumbağ'da kalan depremzedeleri kapı dışarı etme kararı almasına dair otellere afiş asıldı. Söz konusu afişte, "Saygıdeğer misafirlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz tarafından depremzede vatandaşlarımıza verilen geçici konaklama hizmeti 21.05.2023 tarihinde (Pazar günü) sonlandırılacak olup, bu tarihten sonra geçici konaklama hizmeti verilmeyecektir. Bilgilerinize sunulur." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan gelen tepkilerin ardından depremzedelere 1 Haziran tarihine kadar süre tanındığı da öğrenildi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 215
  • Meryem 11 ay önce Şikayet Et
    Bunlar insan değil orda deprem olmayacağının garantisimi var bugün bize yarın kendilerine
    Cevapla
  • Bakış açısı 11 ay önce Şikayet Et
    Seçimin ikinci turu var CHP li belediye demremzedeleri evinden çıkartıyor. Bu çok saçma değilmi.ikinci turdan sonra yapsa he tamam deprem bölgesindeki lerden intikam alıyo derim.şimdi yapması sanki seçimi kaybetmek içinmi çalışıyo .yoksa benmi yanlış yerden bakıyom. Ben artık Kılıçdaroğlu'nun bile Erdoğan'ın adamı olduğuna inanmaya başladım.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bu belediyeye el konulup, tüm personel derhal işten atılsın
    Cevapla
  • Vatandaş80 11 ay önce Şikayet Et
    Derhal bu belediyenin ya ödenegi kesilsin ya kayyum atansın bu gibi suçlar cezasız bırakılırsa devamı gelir
    Cevapla
  • Teker Bomba 11 ay önce Şikayet Et
    Görelim CHP yi.kinlerini kusuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı