Son dakika haberi: Yargıtay, Kadir Şeker'in cezasını onadı

Son dakika haberi: 10 yıl 10 ay ceza alan Kadir Şeker'in cezası, Yargıtay tarafından onandı.

GİRİŞ 18.05.2023 11:34 GÜNCELLEME 18.05.2023 16:04
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Konya'da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasının bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker hakkındaki mahkumiyet onandı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin Şeker hakkında 5 Temmuz 2022'de verdiği hükme ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre, Şeker'e, "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan "iyi hal" indirimiyle verilen 10 yıl 10 ay hapis cezası oy çokluğuyla onandı.

Dairenin kararında, Şeker'in, yurttaşlık bilinciyle tanımadığı bir kadına bağırılıp küfür edilmesi ve kadının da ağlaması nedeniyle iyiniyetli olarak maktulü uyarmak için yanlarına gittiği, maktulün herhangi bir alet kullanmadan elleriyle sanık Şeker'in boğazını sıkıp vurduğu, küfür ettiği, tehditte bulunduğu anlatıldı.

Şeker'in, "kendisini başka türlü savunma imkanını denemeden yanında bulundurması mutad olmayan 9,8 santimetre uzunluğundaki sustalı bıçağını cebinden çıkararak kendisini savunmaya çalıştığı" ifade edilen kararda, hayati bölgeleri dışında yaralamaya yönelik fiille kendisine yönelik saldırıyı önleyebileceği ancak yaşanan olayda göğüs bölgesinden aldığı darbe ile maktulün hayatını kaybettiği kaydedildi.

Dairenin kararında, sanığın cezasında yapılan takdiri indirimin isabetli olduğu, suç vasfı, meşru savunma, meşru savunmada sınırın aşılması ve hasız tahrik indirim oranı yönünden ilk derece mahkemesince yapılan değerlendirmenin hukuka uygun olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.

Şeker, bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmış, aralarındaki boğuşma sırasında Duran, aldığı bıçak darbesiyle yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası "haksız tahrik" nedeniyle 15 yıla, "iyi hal" indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmetmişti.

Yapılan yeniden yargılamada ise Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Şeker'e 10 yıl 10 ay hapis cezası vermişti.

YARGITAY KARARI ONARSA NE OLUR? 

  • Kişi hakkında ceza mahkemesince verilen hapis cezası kararı temyiz edilmez ya da temyiz edilir ve fakat Yargıtay tarafından onanırsa ceza mahkemesinin hükmettiği hapis cezası kararı kesinleşir. Ceza kararının kesinleşmesi, hükmün infazını gerektirir. 
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Mahmut 11 ay önce Şikayet Et
    Bu saaten sonra kimse kolay kolay yardım etmez , Türkiye de silahı anahtar gibi taşımak yasaklansın.Silah nicin taşınır?.Kendini savunmak icin yani karşı tarafa zarar vermek için.Tabanca , biçak taşımak bu da dahil.Sinirlenen Silaha dayanıyor vuruyor kesiyor.Kesinlikle dışarda yasaklansın.
    Cevapla
  • Polis dostu 11 ay önce Şikayet Et
    Yasak zaten Ama polislerimiz tatilde oldugu için denetim kontrol yok
    Cevapla
  • Kerim 11 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar sadece duygularımızla hareket etmeyin. Ortada ölen bir insan var. Keşke kadir kardeşimiz öldürmeden bişey yapabilseydi. Ama öldürmüş. Bir kadını savunuyor olması onu ceza yememekten kırtarmaz. Ben artık karışmayacam ayırmayacam diyenlere gelince, ayırın iki tarafa da yardımcı olun ama öldürmeyin.
    Cevapla
  • Nedim 11 ay önce Şikayet Et
    Hiç bulasmam abi yesinler birbirlerini aha bulasanin sonu kadin iksininde başını yedi
    Cevapla
  • Eskr. 11 ay önce Şikayet Et
    Bu hadsiz medya show star sömürü kanalı gençleri terörize ederek hümanizmi dini imanı allahı vatanı para kazanma uğruna sürekli manipülasyon ile bu değerleri kullanmaktadır haber sunuşlara dikkat edin haber sunarken realize show müzik verilmektedir.
    Cevapla
  • hakkan 11 ay önce Şikayet Et
    bu devlet sahipsizmi sen gidiyosun birisini kurtarcam diye adam öldürüyon KURTARMAK İÇİN ÖLDÜRMEK... YERSEN.... katiller serbest kalamaz tıpış tıpış yatıracaksın hapiste.yoksa herkes herkesi öldürür kurtarmak için...
    Cevapla
  • Mustafa Akın 11 ay önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş? Bu ülkede iyilik yapmaya kalkmayacaksın. Cezası ağır. Bu ülkede hukuk adalet arama. Ak Partinin oyları neden eriyor?
    Cevapla
  • Osmanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Yargıtay diyor ki ölen şahıs çıplak elleriyle Kadir şeker e müdahale etmiş o kendisini elleriyle korumak yerine cebindeki bıçağı kullanmış ayrıca yaralayıcı tutum yerine öldürmeye yönelik olarak göğsünden bıçaklamış diyor. Bunun partiyle alakası ne
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Yargıtay kararını okumadan mı yorum yaptın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor