Bakan Kasapoğlu, gençlerle Anıtkabir'i ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

GİRİŞ 19.05.2023 09:51 GÜNCELLEME 10.11.2023 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik Ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Anıtkabir'deki Atatürk mozolesine gençlerle birlikte çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bakan Kasapoğlu ve gençler daha sonrası Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Kasapoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladıktan sonra açıklamalarda bulundu:

İşaret ettiğiniz muasır medeniyet hedefimiz doğrultusunda sporda da pek çok başarı elde ettik. Bu başarılar milletimiz için büyük bir umut vesilesidir. Bu duygularla aziz milletimizin 19 Mayıs Bayramı'nı kutluyorum.

Her yıl 15-21 Mayıs tarihlerini kapsayan 'Gençlik Haftası' ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği etkinliklerle tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yıl da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, ülke genelinde belediyeler, üniversiteler, sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde, kültürel, sanatsal ve sportif birçok etkinlikle, 'HEPYAŞIMIZ19' temasıyla kutluyor.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun’da kutlandı. 24 Mayıs 1935’te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazandı. Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni, kutlanan Atatürk Günü’nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” adı altında her yıl yapılmasını teklif etti.

Kongrede oylanan bu öneri kabul edildi ve Atatürk’ün de onayıyla yasalaştı. 19 Mayıs, 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” adını aldı. 1981 yılı Atatürk Yılı olarak kabul ve ilan edildi.

Kutlamalar kapsamında “Gençlik ve Spor Bayramı’nın adı da “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak değiştirildi.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bayramınız Kutlu olsun...Milli ve dini bayramlar toplumsal birlikteliğin zirve yaptığı müstesna zamanlardır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...